Chórki w BBB

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

Antoine jest bardzo utalentowanym wokalistą. szkoda że dla BBB prauje tylko jako sesyjny chórzysta, bo będąc na dobre w składzie zespołu wniósłby sporo do ich muzyki. mysle że panowie z BBB, którzy działaja teraz jako duet, mogliby przyjąc kogoś do wspołpracy na dłużej- np Antoine:)
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
tanathos

http://www.myspace.com/msproject tutaj jest zdjęcie ms project. który z tych panów to Antoine Blanc?
jkris

Post autor: jkris »

Mike pisze:Domyślam się, że nie masz danych na temat sprzedaży płyt BBB, ale powiem Ci, że Tony Hendrik i Karin van Haaren (producenci i kompozytorzy większości piosenek BBB, a przy okazji producenci i autorzy singla grupy Monza w latach 70-tych... czy to nie w tej grupie udzielał się Dieter??) nie są ludźmi źle sytuowanymi... wręcz przeciwnie... jednak różnica jest taka, że zarówno oni, jak i członkowie zespołu (obecni i byli) nie są ludźmi pokroju Dietera, gdzie wszystko jest na sprzedaż... śluby, rozwody, kochanki, skandale, ilość domów/aut...
nie mam danych ale Ty pewnie mozesz nam powiedziec ile plyt zostalo sprzedanych w latach 2001-2007.
co do obiektywizmu to moje zdanie jest takie, ze BBB powstalo jaka kalka MT. to, ze rozwijali sie takze w innych kierunkach nie ulega watpliwosci. ale nawet w '98 na fali ogromnej popularnosci MT wydali to samo co Dieter i Thomas czyli stare kawalki w nowych wersjach + raper nazywajac swoja plyte nie przypadkowo chyba BACK.
To, ze zyja innym zyciem niz Bohlen to fakt i chwala im za to. cieszy takze, ze koncertuja i nagrywaja nowe piosenki...
moze kiedys nagraja cos wspolnego z CCCatch ;-)
atlantyda ;o) pisze:Już w kilku tematach przekonałam się,że Ty wiesz wszystko lepiej.
no i calesz czescie, teraz juz mozesz popijajac melise kontynuowac zabawe w lancuszek skojarzen :lol:
Ostatnio zmieniony ndz paź 14, 2007 11:04 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
Mike

Post autor: Mike »

tanathos pisze:Antoine jest bardzo utalentowanym wokalistą. szkoda że dla BBB prauje tylko jako sesyjny chórzysta, bo będąc na dobre w składzie zespołu wniósłby sporo do ich muzyki. mysle że panowie z BBB, którzy działaja teraz jako duet, mogliby przyjąc kogoś do wspołpracy na dłużej- np Antoine:)
To bardzo miłe, że podoba Ci się głos Antoine...
tak jak pisałem wcześniej Antoine odpowiada za "reżyserię", nagranie i realizację wszystkich "backing vocals" i "second harmonies" na nowym albumie... mówiąc prościej - to On rozpisał te wszystkie partie i zadecydował o ich brzmieniu...
On jest również głównym głosem w tych partiach, oprócz niego w ich nagraniu brali udział Carlos, Sylvia i Edith.

Ale jego rola nie sprowadza się tylko do tego...
producentem nowego albumu BBB jest bowiem MS Project czyli Johann Perrier i właśnie Antoine Blanc... tak więc wspólnie z Johannem Antoine odpowiada za produkcję albumu (w niektórych piosenkach za co-produkcję), jest również kompozytorem 2 piosenek oraz współkompozytorem kilku innych, odpowiedzialny jest również za część aranży...

Dla przykładu podam Ci tzw. "credits" 2 nowych piosenek:
"Hold Me In The Night"
Lyrics: Johann Perrier - John McInerney
Music: Johann Perrier
Arranged & Produced by Johann Perrier
Co-produced by Antoine Blanc
Lead vocal by John McInerney
Backing vocals directed & produced by Antoine Blanc
Performed by Antoine Blanc, Carlos Ferreira, Sylvia McInerney & Edith Miracle
(P) & © Modern Romantics Productions 2007

"I Don't Wanna Know"
Lyrics: Johann Perrier - John McInerney
Music: Johann Perrier & Antoine Blanc
Arranged & Produced by Johann Perrier & Antoine Blanc
Lead vocal by John McInerney
Backing vocals directed & produced by Antoine Blanc
Performed by Antoine Blanc, Carlos Ferreira, Sylvia McInerney & Edith Miracle
(P) & © Modern Romantics Productions 2007

Co do udziału w BBB, to wątpię aby Antoine chciał być stałym członkiem grupy... z rozmów z nim wynika bowiem, że jest całkowicie zadowolony z obecnego stanu rzeczy... jest częścią duetu MS Project, poza tym udziela się jako główny lub backing singer w wielu projektach studyjnych we Francji, pracuje również jako DJ oraz przy produkcji animacji w studiach filmowych...

bycie "częścią" BBB wiąże się ze zmianą trybu życia, nie ma bowiem tygodnia, aby zespół nie grał koncertu... poza tym jest jeszcze jeden całkiem prozaiczny powód - Antoine nie przepada za lataniem samolotem... to dla Niego prawdziwy "przymus"... wiem coś o tym, jak żegnaliśmy Go na lotnisku w Polsce, naprawdę było widać, że się boi latania...
http://www.myspace.com/msproject tutaj jest zdjęcie ms project. który z tych panów to Antoine Blanc?
http://www.badboysblue.eu/photo-album/d ... m=35&pos=3
Antoine siedzi obok Sylwii, a nad nimi stoi Johann :-)
Mike

jkris pisze:nie mam danych ale Ty pewnie mozesz nam powiedziec ile plyt zostalo sprzedanych w latach 2001-2007.
co do obiektywizmu to moje zdanie jest takie, ze BBB powstalo jaka kalka MT. to, ze rozwijali sie takze w innych kierunkach nie ulega watpliwosci. ale nawet w '98 na fali ogromnej popularnosci MT wydali to samo co Dieter i Thomas czyli stare kawalki w nowych wersjach + raper nazywajac swoja plyte nie przypadkowo chyba BACK.
To, ze zyja innym zyciem niz Bohlen to fakt i chwala im za to. cieszy takze fakt, ze koncertuja i nagrywaja nowe piosenki...
moze kiedys nagraja cos wspolnego z CCCatch Wink
Niestety nie jestem upoważniony, aby podawać jakiekolwiek dane na temat sprzedaży płyt...
zresztą nawet sam Tony Hendrik nie udziela odpowiedzi na tego rodzaju pytania, np. tutaj:
http://www.badboysblue.ru/hendriken.htm

OK, dla Ciebie to kalka, dla innych jednak nie...
poza tym zwróć uwagę, że pierwszy okres działalności MT to tylko 3 lata...
potem zespół się rozpadł...a co działo się z BBB w tym czasie? wciąż nagrywali i koncertowali i o dziwo ich wzorca nie było już przecież na rynku!!!

A co do powrotu w 1998 r. - "You're A Woman'98" zostało nagrane z udziałem Erica i nie jest tajemnicą, że Dieter go najzwyczajniej w świecie "podkupił" i nagle Eric stał się raperem MT... na mocy ekskluzywnego kontraktu oczywiście... Dieter pałający nienawiścią do BBB zażądał aby Erica usunięto z okładki BBB, stąd brak jego nazwiska jako wykonawcy na singlu "You're A Woman'98"... widnieje tam jedynie jako autor partii rapu,a w rzeczywistości ją również wykonuje... to właśnie Eric polecił BBB Jojo Max-a czyli Kevina McCoy'a, późniejszego "stałego" członka grupy... wszyscy zresztą mieszkali na tej samej ulicy w Kolonii...

nie tylko BBB powróciło w 98r., był to również Fancy, Twoja ukochana C.C.Catch, Silent Circle i wielu innych...

dziwnym trafem rzeczy o nikim innym nic nowego nie słychać, MT zdążyli po raz drugi się rozwiązać, a "kalka" ma się wciąż dobrze, niezależnie od Tego jakie jest Twoje zdanie na ten temat...

Co do wspólnego nagrania z CCC, to raczej wykluczone... mimo, że BBB i CCC znają się prywatnie i można powiedzieć lubią, to ostatnimi czasy CCC zajęta jest raczej medytacją i miłością do swojego 15 lat młodszego partnera z Ukrainy :-)
jkris

Mike pisze:A co do powrotu w 1998 r. - "You're A Woman'98" zostało nagrane z udziałem Erica i nie jest tajemnicą, że Dieter go najzwyczajniej w świecie "podkupił" i nagle Eric stał się raperem MT
czyli mam rozumiec YAW'98 powstalo przed YMHYMS'98?
Mike pisze:nie tylko BBB powróciło w 98r., był to również Fancy, Twoja ukochana C.C.Catch, Silent Circle i wielu innych...

dziwnym trafem rzeczy o nikim innym nic nowego nie słychać, MT zdążyli po raz drugi się rozwiązać, a "kalka" ma się wciąż dobrze, niezależnie od Tego jakie jest Twoje zdanie na ten temat...
CCCatch to to samo co MT w zasadzie wiec nie dziwne, ze i na tym Bohlen chcial zarobic. zarobic chcieli takze inni- wykorzystujac sukces MT. okres swietnosci MT to takze okres kiedy BBB wydalo swoje hity, ciezko nazwac ich kolejne dziala przebojami. podobnie dzis, MT nie isnieje a przypuszczam sprzedaje wiecej starych plyt i skladanek niz BBB nowych produkcji :roll:
Mike pisze:Niestety nie jestem upoważniony, aby podawać jakiekolwiek dane na temat sprzedaży płyt...
zresztą nawet sam Tony Hendrik nie udziela odpowiedzi na tego rodzaju pytania
najwyrazniej nie ma sie czym chwalic... bo raczej tego typu inf nie sa objete zadna tajemnica ;-)
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Mike pisze:to ostatnimi czasy CCC zajęta jest raczej medytacją i miłością do swojego 15 lat młodszego partnera z Ukrainy
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dobre :D
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
jkris

Mateusz pisze:
Mike pisze:to ostatnimi czasy CCC zajęta jest raczej medytacją i miłością do swojego 15 lat młodszego partnera z Ukrainy
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dobre :D
ma na imie Alex, ale chyba jej zycie nie jest sielanka skoro ciagle "leczy" sie w Londynie....
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

jkris pisze:no i calesz czescie, teraz juz mozesz popijajac melise kontynuowac zabawe w lancuszek skojarzen Laughing
Co Ty człowieku z ta melisą :roll: masz hurtownię czy co,że Ci się tak udzieliło,wciskanie mi tej melisy :?

Chłopie wyluzuj...
Mike

jkris pisze:czyli mam rozumiec YAW'98 powstalo przed YMHYMS'98?
mniej więcej w tym samym czasie, ale to co miałem głównie na myśli to fakt, iż w tym konkretnym wypadku to akurat MT "podkradli" Erica BBB...
jkris pisze:CCCatch to to samo co MT w zasadzie wiec nie dziwne, ze i na tym Bohlen chcial zarobic. zarobic chcieli takze inni- wykorzystujac sukces MT. okres swietnosci MT to takze okres kiedy BBB wydalo swoje hity, ciezko nazwac ich kolejne dziala przebojami. podobnie dzis, MT nie isnieje a przypuszczam sprzedaje wiecej starych plyt i skladanek niz BBB nowych produkcji
BBB na sprzedaz również nie narzekają... co roku wychodzi sporo składanek z ich hitami i po krótkim czasie ich kupno graniczy z cudem...
nie mam jednak zamiaru dłużej dyskutować na ten temat, kto sprzedaje więcej, kto mniej, gdyż tak jak powiedziałem ja nie posiadam oficjalnych wyników sprzedaży, ale jedno jest pewne - fanów BBB tak jak zresztą i MT nadal na świecie nie brakuje...

aby "podgrzać" atmosferę dodam iż nowy album Bad Boys Blue będzie zatytułowany "HEART AND SOUL".
jkris pisze:ma na imie Alex, ale chyba jej zycie nie jest sielanka skoro ciagle "leczy" sie w Londynie....
dokładnie tak ma na imię, ale z tym leczeniem to trochę przesada... powinna otwarcie przyznać, że po prostu mieszka z nim w Londynie, a nie zasłaniać się chorobą...
jkris

Mike pisze:
jkris pisze:ma na imie Alex, ale chyba jej zycie nie jest sielanka skoro ciagle "leczy" sie w Londynie....
dokładnie tak ma na imię, ale z tym leczeniem to trochę przesada... powinna otwarcie przyznać, że po prostu mieszka z nim w Londynie, a nie zasłaniać się chorobą...
ale ona tego nie ukrywa, sama to oswiadczyla, ze mieszka znowu w Londynie. co do stanu jej zdrowia to chyba cos musi byc na rzeczy tylko diabli wiedza czy to depresja przez to, ze od tylu lat nie moze wydac plyty czy faktycznie na cos choruje...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Mike pisze:mniej więcej w tym samym czasie, ale to co miałem głównie na myśli to fakt, iż w tym konkretnym wypadku to akurat MT "podkradli" Erica BBB...
Choć nie należy zapominać, że już latem '97 Eric nagrywał piosenki Dietera w Cool Cut i G-traxx ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
tanathos

mam jeszcze kilka pytań związanych z BBB; bylem przyzwyczajony do tego że John i Andrew są nierozerwalnym teamem, a jednak ich drogi się rozeszły. dlaczego panowie nie są już razem w BBB? i jescze: jaka jest rola Carlos'a Ferreira w teraźniejszym Bad Boys Blue?
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Kurcze Mike!!!

Ta nutka MS Project jest zajefajna...

Ale ten klijent ma głos... coś niesamowitego... chce więcej... :)
Mike

@Blue Forever - więcej będzie jak ponownie uruchomimy stronę MS Project.
Widzisz, mam "nosa" do dobrych muzyków hehe, nie na darmo poleciłem ich Johnowi :-)

@tanathos - zapraszam na oficjalne forum BBB - www.badboysblue.eu/board myślę, że to będzie odpowiedniejsze miejsce do dyskusji na temat BBB
Awatar użytkownika
Robert73

Chórki w BBB

Post autor: Robert73 »

Dla mnie cały ten projekt to przeciętne granie.Nie znalazłem w tym nic interesującego.Nie rozumiem czym się tu zachwycać.
ODPOWIEDZ