DSDS 3

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

DSDS 3

Post autor: ArCrack »

Jesienią rusza trzecia edycja Deutschland sucht den Superstar z Dieter w jury oczywiście. Parę miesięcy temu nie sądziłem, że coś takiego napiszę, ale w tej chwili nie mogę się już doczekać :P Wreszcie jakieś nowe piosenki DB... No i liczę na to, że tym razem nie będzie ballady jako singla promującego program :]
Gdyby ktoś chciał wpaść na casting i stanąć oko w oko z Dieterem :D - tutaj jest do pobrania formularz zgłoszeniowy: http://www.rtl.de/download/musik/Castin ... DSDS05.pdf
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Jesienią rusza trzecia edycja Deutschland sucht den Superstar z Dieter w jury oczywiście. Parę miesięcy temu nie sądziłem, że coś takiego napiszę, ale w tej chwili nie mogę się już doczekać Wreszcie jakieś nowe piosenki DB...
Że pozwolę sobie zacytować Siarę Siarzewskiego: I cały misterny plan w p...u :D

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Na to wygląda... Choć prawdę mówiąc DSDS bez Dietera to będzie dopiero klapa :D
Ale w takim razie liczymy na nowe hity prosto z Majorki ;)

edit: A jednak nie w p***u :)
Awatar użytkownika
R.S.

Post autor: R.S. »

Ja też się cieszę z obecności DB w DSDS3. Z drugiej strony podejrzewam, że DB woli próbować coś skomponować i wydać pod szyldem DSDSa niż pod własnym (w sensie zapowiadanej solowej kariery, z której najwyraźniej zrezygnował). Czasem wydaje mi się, że on już zrezygnował ze sceny w momencie, w którym ogłosił koniec MT (naprawdę chciałbym się mylić). Po za tym dla niego to bezpieczniejsze rozwiązanie :). Marketingowo rzecz rozpatrując - same plusy. Publika gwarantowana, bo Niemcy będą oglądać DSDS przede wszystkim dla dobrej zabawy, a nie dla składu jury. Mam tylko nadzieję, podobnie jak ArCrack, że nie będzie to kolejna rzewna balladka, lecz utworek na miano hitów MT lub BS.
Pozdrawiam !
R.S.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Odnośnie niusa dotyczącego ewentualnych spięć na linii Heinz Henn -Dieter Bohlen to mam takie dwie uwagi (dotyczące Heinza, aż mnie zdenerwował)

1. Heinz Henn jest znany ze współpracy (jako menadżer) z takimi gwiazdami jak: Queen, Pink Floyd, Rolling Stones, Cher, Tina Turner. Jako, że Heinz był USA od 1987 roku to mogę ze stu procentową penością stwierdzić, że każda z tych wymienionych gwiazd była sławna i znana w świecie wcześniej a niektóre nawet bardzo dużo wcześniej. Więc nie wiadomo czy Heinz ma doświadczenie z promowaniem młodych talentów.

2. Moim zdaniem Heinz uległ takiej chorobie, która na onecie jest parodiowana przez komentarze typu:"A u nas w Ameryce..." Prawdopodobnie brak sukcesu pana Dietera Bohlena w Stanach Zjednoczonych utożsamia z brakiem sukcesu na świecie. A to nie jest jedno i to samo.

Podsumowując, prawdopodobnie jest to celowe działanie BMG mające na celu wskazać jakby dwa przeciwstawne charaktery w jury jako, że nastąpiły zmiany personalne. Ja niestety nie mam jeszcze dostępu do kablówki ale podejrzewam, że program w dużej mierze opiera się na kontrowersjach, skandalach podobnie jak w Polsce. Czyli kłótnie Heinza i pana Dietera Bohlena podniosą oglądalność a artykuł taki jak ten buduje atmosferę sprzyjającą podnoszeniu oglądalności.

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Mnie też wydaje się, że wpuszczenie do jury Henna to zakrywka mająca zwrócić uwagę na program :)
A lista ludzi, z którymi Dieter pracował też nie taka biedna jest. Bonnie Tyler, Smokie, Dionne Wawrick, liderzy Hot Chocolate i Bay City Rollers... No i jest założycielem najlepiej sprzedającego się niemieckiego zespołu w historii muzyki :)
Awatar użytkownika
R.S.

Post autor: R.S. »

O ile dojdzie do programu z udziałem obydwu w/w Panów, to starcie może być rzeczywiście interesujące. Pytanie tylko, czy w tym składzie 3-cia edycja DSDS dotrwa do finału ?... Bo DB lubi udowadniać swój wysportowany wizerunek i nie zdziwiłbym się, gdyby doszło w którymś programie do rękoczynów... :wink:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Ja jestem ciekaw jak będą wyglądały castingi jak oni tam dwaj będą siedzieć. Czy kogoś im jeszcze dorzucą? Czy też będzie Dieter z Hennem i kandydat będzie mógł przejść tylko przy jednogłośnej aprobacie...
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

:arrow:
Teraz mam wyrzuty, że krtytykowałem Dietera za udział w poprzednich edycjach DSDS. Chociaż czy jego udział w tym programie jest dla fanów MT aż tak wielkim powodem do radości?
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Dla mnie w sumie jest powodem do radości. Po pierwsze szansa na nowe piosenki, po drugie szansa znalezienie wokalistów, których ewidentnie brakuje Dieterowi.

edit 5.7.2005: Do Dietera i Henna w jury dołączyła Sylvia Kollek, menedżerka muzyczna.
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

SonyBMG chyba nie wierzy za bardzo w sukces trzeciej supergwiazdy :D
Niepotwierdzone póki co informacje mówią, że wahają się czy podpisać z RTL kontrakt płytowy gwarantujący zwycięzcy album wydany przez nich :D
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

No cóż, ja jakbym nie miał gwarancji, że to Dieter będzie autorem płyty nowego/nowej Superstar to też miałbym wątpliwości. Aczkolwiek uważam, że kontrakt zostanie podpisany. :D

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

A może rozwiązaniem całego problemu skomponowania przez Dietera tej płyty byłoby coś takiego:
Dieter jak zawsze robi swoje pisząc kilkanaście nowych nagrań, a których powiedzmy 8 trafia na płytkę. Pozostałe utwory (a także częściowo teksty do nagrań DB) piszą sami finaliści, produkcją zajmuje sie Dieter z Lalo, Jeo i BrĂśtzmannem, czyli stała ekipa z Jeoparku. W ten sposób my mamy swoją porcję nowych piosenek i uniknięte jest zmonopolizowanie płyty przez DB.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Mimo, że tym razem Dieter nie będzie brał udziału w produkcji płyt ludzi z DSDS zamierzam trzecią edycję programu z nim w jury obejrzeć. Już w środę na RTL pierwszy casting :)
Na tej stronie mamy paru kandydatów wraz z opiniami Dietera na ich temat.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

To już wiadomo, że nie będzie brał udziału w nagrywaniu? Chyba mi to umknęło. Możesz dać jakiś namiar na info o tym? Do tej pory myślałem, że w 3 edycji nie ma przymusu nagrywania z Dieterem ale gdyby ktoś chciał...

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

No nie ma podpisanej umowy na produkcję płyt, więc przynajmniej dla mnie jest jasne że nie będzie nagrywał. Nie jest w chwili obecnej zbytnio pożądanym producentem :)
ODPOWIEDZ