"There's no Love in the [...]" i inne tajemnice

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Prophet5

"There's no Love in the [...]" i inne tajemnice

Post autor: Prophet5 »

Właściwie na początku chciałem się podpiąć pod wątek, w którym ArCrack prezentuje swoje doskonałe filmy z historią Bohlena, ale stwierdziłem, iż można rozwinąć z tej myśli nowy temat.

W dziewiątej części wspomnianego fan - video przelatuje scan z niemieckiej prasy, w którym Dieter opowiada o nadchodzącym trzecim albumie Modern Talking.

O ile słysząc po raz pierwszy, że album ten miał roboczy tytuł "Romance'86" nie byłem aż tak zdziwiony (może uznano, że za bardzo nawiązywałby do płyty wówczas wielce popularnej grupy z Berlina - Tangerine Dream "Romance'76" :?: ), o tyle wielkim zaskoczeniem są dla mnie słowa, że istnieją przygotowane na tę płytę utwory, w tym m.in. "There's no Love in the Heart of City." Wiadomo coś więcej o tym? To jakiś utwór, który nie wszedł na płytę? :?: A może zmieniono mu tytuł, albo jakiś to... chochlik drukarski?

Znacie odpowiedź? A może macie w zanadrzu podobne interesujące zagadki i "kruczki", które dodałyby smaku w biografii Dietera?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

W chochlika nie wierzę ;) Może później ten kawałek przeistoczył się w And The Angels Sing In New York City, może w co innego, a może leży na półce, Thomas przy okazji Shooting Star mówił, że jest wiele niewydanych dotąd kawałków MT.

W każdym razie, kompletny wywiad wygląda tak:
Obrazek
jkris

Post autor: jkris »

a moze to Heartbeat City CCCatch?
co do tych niewydanych piosenek MT to w nie nie wierze. gdyby takowa choc 1 istaniala Bohlen nie kombinowalby z Shooting Star...
Awatar użytkownika
Prophet5

jkris pisze:co do tych niewydanych piosenek MT to w nie nie wierze. gdyby takowa choc 1 istaniala Bohlen nie kombinowalby z Shooting Star...
Może istniały same dema i na demach się skończyło? Formalnie utwory niewydane istnieją, ale sam Dieter nic nie może dzisiaj bez Thomasa zrobić, bo obecne wersje do profesjonalnego wydania się nie nadają? :?: A może takie dema mają wokal Dietera, nie Thomasa, co dodatkowo dodaje smaczku? ;-)
jkris

Prophet5 pisze: Formalnie utwory niewydane istnieją, ale sam Dieter nic nie może dzisiaj bez Thomasa zrobić
a skad ta pewnosc, ze istnieja? jezeli Bohlenowi cokolwiek zostaloby wykorzystalby to dla CCCatch albo dla BS, nie wspominajac juz o terazniejszych produkcjach...
Awatar użytkownika
Prophet5

jkris pisze:
Prophet5 pisze: Formalnie utwory niewydane istnieją, ale sam Dieter nic nie może dzisiaj bez Thomasa zrobić
a skad ta pewnosc, ze istnieja? jezeli Bohlenowi cokolwiek zostaloby wykorzystalby to dla CCCatch albo dla BS, nie wspominajac juz o terazniejszych produkcjach...
Żadna pewność. Zadałem pytanie retoryczne, głośno sobie myśląc (tam wyżej jest pytajnik, w cytacie zniknął). :) W sumie miło by było, gdyby choć jakieś nieprofesjonalne odrzuty istniały w szufladach. Choć może nigdy się o tym nie dowiemy. I to jest ta bardziej przykra część myśli. ;-)
jkris

Prophet5 pisze:
jkris pisze:
Żadna pewność. Zadałem pytanie retoryczne, głośno sobie myśląc (tam wyżej jest pytajnik, w cytacie zniknął). :) W sumie miło by było, gdyby choć jakieś nieprofesjonalne odrzuty istniały w szufladach. Choć może nigdy się o tym nie dowiemy. I to jest ta bardziej przykra część myśli. ;-)
zdanie brzmialo raczej jak stwierdzenie dlatego przyjalem je za takie. natomiast czy powstalyby koszmarki jak Be My Boyfriend gdyby w szufladzie czekaly jakies fajne niewykorzystane kawalki? :lol:
Awatar użytkownika
Prophet5

jkris pisze:[...] natomiast czy powstalyby koszmarki jak Be My Boyfriend gdyby w szufladzie czekaly jakies fajne niewykorzystane kawalki? :lol:
Czasem odnoszę wrażenie, że Bohlenowi na starość mocno się zmienił gust. On chyba naprawdę lubi tego typu "koszmarki" i inne, podobne współczesne ballady a'la Medlock. :lol:
jkris

Prophet5 pisze:Czasem odnoszę wrażenie, że Bohlenowi na starość mocno się zmienił gust. On chyba naprawdę lubi tego typu "koszmarki" i inne, podobne współczesne ballady a'la Medlock. :lol:
no dokladnie... teraz cenie go tylko za dawne dokonania, bo od 4 lat nie napisal nic ciekawego jak dla mnie. nie wzbudza juz szczerze mowiac we mnie zadnych emocji, bo niestety nie ma na co czekac. medlock to dla mnie nieporozumienie choc wiem, ze czesci z Was podoba sie YCGI- dla mnie ta piosenka jest kiepska i nijaka. ale wciaz czekam i mam nadzieje na cos szybkiego tanecznego, bo w tym Bohlen jest dobry a nie w soulu...
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Brzmienie "Modern Talking" było tylko i wyłącznie wykorzystywane przez Dietera właśnie na płytach MT!!! Oczywiście mam namyśli to co ukazało się po rozpadzie MT w 2003 roku. Ani jedna płyta skomponowana przez Dietera po rozpadzie nie była w stylu w jakim Dieter prezentował w MT. Widac przez to iż brzmienie Modern Talking jest tylko i wyłącznie zarezerwowane dla niego i Thomasa, a czasami "coś podobnego" jako jeden czy kilka utworów pojawia się na jakiejś płytce - ale nic pozatym. Oczywiście fajnie by było aby Dieter coś takiego typowego wyprodukował wreszcie, ale na to jeszcze trzeba chyba poczekac...
MODERN TALKING FOREVER!!!
jkris

Pkmodern pisze:Brzmienie "Modern Talking" było tylko i wyłącznie wykorzystywane przez Dietera właśnie na płytach MT!!! Oczywiście mam namyśli to co ukazało się po rozpadzie MT w 2003 roku. Ani jedna płyta skomponowana przez Dietera po rozpadzie nie była w stylu w jakim Dieter prezentował w MT.
to brzmienie to muzyka disco plus chorki. zauwaz, ze od 2003 Bohlen nie napisal oprocz Shooting Star, Bizzare x2, YCGT zandej piosenki disco a te wymienione akurat sa w stylu MT... zatem czekajmy az DSDS wygra ktos mlody chetny do spiewania muzyki disco ;-)
SouledOut

Post autor: SouledOut »

There's No Love In The Heart Of The City..... Boże, co za cudowny tytuł, dreszcze człowieka przechodzą......!!! Tak 200% Modern-Talkingowy....a jednocześnie wyciszony, łagodny, ulotny.... i to wtedy, w tym niesamowitym 86 r.... To musiała być jakaś zupełnie obłędna piosenka, która pewnie została uznana za niedostatecznie piękną i nigdy nie ukazała się na żadnym wydawnictwie....... Tyle sylab - ileż tam musiało być pod nimi nutek....

Już słysząc sam ten tytuł przychodzi mi do głowy muzyka - hybryda The Night Is Yours i Only Love Can Break My Heart.....

Ach i, ten wywiad.... ten spokój Bohlena, to chłodne opowiadanie o takich cudach jak BL, czy Save Me Don't Break Me.... tak, jakby to było zupełnie normalne, że taka muzyka może w ogóle powstać, zaistnieć.... A Save Me miało być singlem, ale nie było, a czemu? Bo było nim coś innego - lepszego.... Jakby mogło być coś lepszego niż Save Me...

Dzięki ArCrack i Prophet za wywleczenie tej sprawy na światło dzienne.
SouledOut

Post autor: SouledOut »

jkris pisze:a skad ta pewnosc, ze istnieja? jezeli Bohlenowi cokolwiek zostaloby wykorzystalby to dla CCCatch albo dla BS, nie wspominajac juz o terazniejszych produkcjach...
Niemal z pewnością istnieją. Dowodem na to jest to pozornie żałosne demo Like A Hurricane. Bohlen śpiewa tam zwrotkę, która przecież nigdy nie została nagrana na oficjalnym wydawnictwie. Ani BS, ani czyimkolwiek..... Po prostu przepadła....
Ale jak dla mnie to jest zupełnie genialna melodia, niby prosta, ale zupełnie powalająca....
Takich pereł musi być całe morze. On w tamtym czasie był natchniony.

Problem w tym, że sam Dieter raczej nie jest tego faktu świadom.
Mefistofeles

Post autor: Mefistofeles »

Szkoda ze taka piekna piosenka jak With A Little Love nie zostala wydana na singlu a napewno bylby to murowany przeboj po Cheri Cheri Lady.Przypuszczam ze byby to hit numer 1 .Ajj jaka to szkoda :( Chyba najpiekniajsza piosenka MT[/list]
Maciek Kowerski

Post autor: Maciek Kowerski »

Czy jest na tym forum ktoś, kto mógłby wrzucić na wrzutę dema piosenek modern talking i cc catch?? Ja osobiście posiadam tylko demo I"m no Rockefeller, TV Makes the superstar i ready for the victory.
Awatar użytkownika
Peter

Re: "There's no Love in the [...]" i inne tajemnice

Post autor: Peter »

jkris pisze:a skad ta pewnosc, ze istnieja? jezeli Bohlenowi cokolwiek zostaloby wykorzystalby to dla CCCatch albo dla BS, nie wspominajac juz o terazniejszych produkcjach...
Może to się po prostu nie nadawało dla BS. Nie wyobrażam sobie wielu utworów MT zaśpiewanych przez Bohlena a zwłaszcza przez Kohlera nawet inaczej zaaranżowanych. Prosty przykład Sorry little Sarrah, planowany dla BS. Prędzej mogła to dostać CC Catch w tym wypadku wszystko zależy od klasy utworu bo CC Catch dostawała odrzuty.Co do teraźniejszych produkcji to nie bardzo by się to nadawało bo dzisiaj mamy zupełnie inną muzykę. Prosty przykład: nie wyobrażam sobie Marka Medlocka śpiewającego cokolwiek z rertuaru MT, nawet Alexandra.
jkris pisze:co do tych niewydanych piosenek MT to w nie nie wierze. gdyby takowa choc 1 istaniala Bohlen nie kombinowalby z Shooting Star...
No całkiem niezły tok myślenia, ja jednak mam nadzieję, że takie istnieją gdzieś w archiwum Thomasa.
ODPOWIEDZ