September "Dancing Shoes"

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
jkris

September "Dancing Shoes"

Post autor: jkris »

polecam nowa plyte September. jezeli ktos lubil to co do tej pory robila z pewnoscia bedzie bardzo zadowolony po odsluchaniu jej najnowszego dziela...
Obrazek
moje typy poki co to BECAUSE I LOVE YOU i FOLLOW ME...
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

Mam jej tyle na codzien,ze juz nie bardzo moge sluchac :wink: Jak ktos chce poznac ta panienke to mozna ja czesto spotkac w Stockholmskich dyskotekach,no dziewczyna lubi sie bawic heheeee
jkris

od wczoraj posluchalem sobie tej plytki jeszcze kilka razy i zauwazylem, ze brzmi ona po czesci jak nowoczesna plyta z lat '80 ;-)
takie fajne disco, ktore uzywa wielu instrumentow typowych dla tamtego okresu. poczatek pierwszej piosenki to prawie Bohlen ;-)
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Mógłbyś podać jakiś link, gdzie można posłuchać fragmentów piosenek z płyty?
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Po przesłuchaniu tej płyty nie jestem pod wrażeniem. Coś mi tu "na jedno kopyto" zbyt brzmieniem wygląda. Płytka jest nieco monotonna...
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Pkmodern pisze:Po przesłuchaniu tej płyty nie jestem pod wrażeniem. Coś mi tu "na jedno kopyto" zbyt brzmieniem wygląda. Płytka jest nieco monotonna...
identyczne wrażenie odniosłem.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
jkris

Pkmodern pisze:Po przesłuchaniu tej płyty nie jestem pod wrażeniem. Coś mi tu "na jedno kopyto" zbyt brzmieniem wygląda. Płytka jest nieco monotonna...
to tak jak z Bohlenem chyba co? poza tym napisalem, ze jezeli komus przypadlo do gustu to co nagrala na poprzedniej plycie.
do dyskietki- napisalem Ci PW...
Awatar użytkownika
Mateusz

Owszem z Bohlenem jest identycznie (małym przerywnikiem w ogólnej nudzie jaka teraz tworzy było YCGI) a jeśli chodzi o September to mi własnie przypadło do gustu to co było na poprzedniej płycie, ta jest chyba słabsza.

PS. jkriss - miałes mi cos podesłać :D

PS2. Najlepsze kawałki na płycie wg mnie to Because I love you i Rest in peace.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
jkris

ale posluchaj tej plyty calej kilka razy a nie bron boze tylko fragmentow z odsluchu. ja September odkrylem ponad rok temu jak u nas jeszcze nikt o niej nie slyszal i musze powiedziec, ze dla mnie ta nowa plyta jest rownie dobra. ciesze sie bardzo, ze jest w identycznych klimatach. fakt, ze 12 kawalkow disco moze sprawic wrazenie monotonnosci ale mnie to nie przeszkadza..
co do tego co mialem wyslac to postaram sie dzisiaj, bo jestem juz starym czlowiekiem i mam skleroze ;-)
Mateusz pisze:Najlepsze kawałki na płycie wg mnie to Because I love.
co do tego choc sie zagadzamy ;-)
Awatar użytkownika
Mateusz

co do tego co mialem wyslac to postaram sie dzisiaj, bo jestem juz starym czlowiekiem i mam skleroze
hehe, no problemos :lol:

a płytki słuchałem całej oczywiście. ;)
T. Prachett
jkris

Mateusz pisze: a płytki słuchałem całej oczywiście. ;)
to posluchaj jeszcze 2, 3 razy ;-)
ja mam ja w aucie (swoja droga jak dla mnie nie ma lepszego miejsca do sluchania mzuyki) i miele ja na okraglo choc ze wzgledu na odleglosci jakie pokonuje naczesciej slucham piosenek 1-7 ;-)
DySkietkaDS

Zgadzam się, że płyta brzmi "po czesci jak nowoczesna plyta z lat '80", nawet powiedziałabym, że troszkę zachacza o lata 70 (a może nawet troszeczkę i 90). "Because I Love You" w śrotku brzmi podobnie do Goombay Dance Band - Eldorado (jeśli ktoś chce porównać http://www.youtube.com/watch?v=3UBxZKbY ... ed&search= ) "Sad Song" też przypomina mi jakąś piosenkę, ale nie wiem jaką. w "Freaking Out" gitary przypominają troszkę (ale nie do końca, bo tempo nie to samo) London Beat - I've Been Thinking About You (dla porównania http://www.youtube.com/watch?v=XpYuuQaPO7E ) Dziękuję za link, z którego ściągnęłam płytę ale mam jedną uwagę - Cry For You nie jest w wersji albumowej tylko w singlowej i jest pomiędzy nimi różnica (raz ściągnęłąm taką i taką wersje dla porównania) Najlepsze piosenki to "Candy Love", "Because I Love You", "Can't Go Over", "Taboo" i "Rest In Peace". Płyta jest wspaniała i bardzo mi się podoba. Bohlen mógłby zająć się produkcją takich piosenek. Dla mnie płyta ma "status platynowy" :)
Cried all night
I'll never stop...
DySkietkaDS

Zgadzam się, że płyta brzmi "po czesci jak nowoczesna plyta z lat '80", nawet powiedziałabym, że troszkę zachacza o lata 70 (a może nawet troszeczkę i 90). "Because I Love You" w śrotku brzmi podobnie do Goombay Dance Band - Eldorado (jeśli ktoś chce porównać http://www.youtube.com/watch?v=3UBxZKbY ... ed&search= ) "Sad Song" też przypomina mi jakąś piosenkę, ale nie wiem jaką. w "Freaking Out" gitary przypominają troszkę (ale nie do końca, bo tempo nie to samo) London Beat - I've Been Thinking About You (dla porównania http://www.youtube.com/watch?v=XpYuuQaPO7E ) Dziękuję za link, z którego ściągnęłam płytę ale mam jedną uwagę - Cry For You nie jest w wersji albumowej tylko w singlowej i jest pomiędzy nimi różnica (raz ściągnęłąm taką i taką wersje dla porównania) Najlepsze piosenki to "Candy Love", "Because I Love You", "Can't Go Over", "Taboo" i "Rest In Peace". Płyta jest wspaniała i bardzo mi się podoba. Bohlen mógłby zająć się produkcją takich piosenek. Dla mnie płyta ma "status platynowy" :)
Cried all night
I'll never stop...
jkris

Re: September "Dancing Shoes"

wczoraj bylem na koncercie September w Zieleniewie (wybory Miss Miedwia ;-) ) bardzo fajny wystep a i sama wokalistka rewelacyjna. doskonlae spiewa na zywo i ma bardzo fajny kontakt z publicznoscia. poza tym jest na co popatrzec, fajna z niej laseczka 8)
piciasty

Post autor: piciasty »

Dla mnie September to wsrod tego jazgotu muzycznego poprostu perelka.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Dużo lepsza jest płyta In Orbit, z takimi hitami jak Looking For Love, Satellites czy It Doesn't Matter.
Polecam też kawałem "Same Old Song" z płyty "September".
"In Orbit" słuchalem na długo zanim September zaczęto ją lansować w polskiej TV.
A "Dancing Shoes" to już 3 płyta tej pani :)

Podobna muzę graja Infernal, np. "From Paris To Berlin".
ODPOWIEDZ