Utwory Modern Talking w wykonaniu fanów !!!

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
talking1

Post autor: talking1 »

?????.... ble! :)
talking1
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

autor jest zarejestrowany na tym forum :D:D:D
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
talking1

A znasz go?
talking1
Awatar użytkownika
Mateusz

nieee :) tu jest temat który założył viewtopic.php?t=698
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Triko80

Post autor: Triko80 »

Według mnie Talking1 ma właśnie dobry głos, a to że nie zrobiłby z tym kariery jest spowodowane, że dziś kretynów dopuszczają do śpiewania. Ja myślę, że jakbyś troche popracował nad swoim głosem to byś ekstra śpiewał! :D
Ja nie lubię muzyki lat 80-tych. Ja ją kocham!!!
talking1

Dzięki Ci Triko80 za taką świetną wypowiedź.
Teraż bym inaczej zaśpiewał te piosenki. Chodzi o to że, jak coś się produkuje to ciężko jest panować nad wszystkim, innymi słowami nie da się wszystkiego dopilnować działając w pojedynkę (Dieter także pracował z koproducentami). Bardziej martwiłem się brzmieniem, to znaczy jak będę współbrzmiał z muzyką, niż jak zaśpiwam daną zwrotkę, czy refren.

Nagrywałem to wszystko do taniego komputerowego mikrofonu w normalnym pokoju, więc z profesjonalizmem to nie miało nic wspólnego.
Ażeby nie brzmieć jak nagranie z dyktafonu na wszelakie sposoby próbowałem ulepszyć brzmienie swojego wokalu, kombinowałem różnie tak jak to robił Dieter, używająć podobnych technik.

Niektórzy zarzucali mi to że jak śpiewam to nie moduluje, tak więc odpowiadam dlaczego, otóż dlatego że taki mikrofon, którym nagrywałem nie zapisuje dźwięku z dostateczną dynamiką i wszystkie techniki wokalne są po prostu zatracone. Powiem, że lepiej śpiewam na żywo, niż po nagraniu, bo do takiego mikrofonu nie da się dobrze zaśpiewać bo on tego nie nagra. Dźwięk zostaje że tak to nazwę "spłaszczony".

A to, że w ogóle coś nagrywałem było dla mnie świetną zabawą i doświadczeniem, dzięki temu wiedziałbym jak postąpić mając do dyspozycji lepszy sprzęt.
talking1
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

atlantyda ;o) pisze:To jest jeszcze lepsze weście sobie worek bo zwymiotujecie.
Nie podoba sie niektórym jak śpiewa talking1,to jak skomentujecie to:

http://youtube.com/watch?v=YXFV6zk5rjo

http://youtube.com/watch?v=HsShejBV5uM& ... ed&search=
wszyscy marudzą że dieter nie ma głosu ale wg mnie dieter śpiewa lepiej niż koleś z tego video
Awatar użytkownika
Mateusz

pragnę delikatnie zaznaczyc że wiele osób jest w stanie zaspiewać lepiej niż koles z tego wideo :mrgreen:
T. Prachett
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

Proszę cię only love- nie porównuj tego beztalencia do Dietera! Przecież to co ten człowiek zrobił z My Bed Is Too Big przechodzi wszelkie pojęcie! A mi się bardzo podobało jak Dieter śpiewał w 'Monza, 'Sunday' i jako Steve Benson. Zwrotki Hale Hey Louise śpiewane przez Dietera są śliczne! Mógłby zawsze śpiewać takim głosem zamiast mruczeć sobie coś pod nosem tak jak to robił np. w Blue System!
Germany's most successful pop duo ever.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

Louie, Louie, Louie pisze:Proszę cię only love- nie porównuj tego beztalencia do Dietera! Przecież to co ten człowiek zrobił z My Bed Is Too Big przechodzi wszelkie pojęcie! A mi się bardzo podobało jak Dieter śpiewał w 'Monza, 'Sunday' i jako Steve Benson. Zwrotki Hale Hey Louise śpiewane przez Dietera są śliczne! Mógłby zawsze śpiewać takim głosem zamiast mruczeć sobie coś pod nosem tak jak to robił np. w Blue System!
przecież ja o tym dobrze wiem, ... koleś zaśpiewał jego piosenkę sam nic nie skomponował a Dieter>??? no właśnie odwalił kawał dobrej roboty komponując te wszystkie utworki co teraz cieszą nasze uszy :D :D :D
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Triko80

Post autor: Triko80 »

Nie dyskutujcie tak otwarcie na ten temat, bo jak napisał w swoim poście nie umie pisać po polsku, ale umie czytać :lol:
Ja nie lubię muzyki lat 80-tych. Ja ją kocham!!!
ODPOWIEDZ