To on przyczynił się właśnie do sukcesu takich grup jak Modern Talking, Blue System, CC Catch, czy w końcu Systems in blue. Jego wokal słyszalny był w prawie każdej kompozycji Bohlena. Pokój jego pamięci [*]
Ja też nie mogę uwierzyć w to co się stało. umarł?? [*] [*] [*] [*]
Naprawdę cieżko w to uwierzyć!! Odszedł jeden z moich ulubionych twórców... Własnie leci u mnie broken dreams , jeden z najznakomitszych utworów autorstwa śp Rolfa...Jest mi strasznie przykro...Zegnaj genialny twórco muzyki w którą wkładałeś cale serce i duszę...Nie zapomnimy o tobie i jeszcze raz dziękujemy Ci za te wszystkie niesamowite piosenki , które karmiły nasze zmysły i duszę....
samo zycie, nieprzewidywalne i czesto okrutne... [*]
ciekawe co bedzie z zapowiadana plyta- ciekawe czy wokale sa juz nagrane a jezeli nie to kto je zaspiewa... zakladajac, ze pozostali panowie zechca ta plyte wydac. a moze zaporoponowaliby CCCatch wspolprace...
Wiem z wiarygodnego źródła, iż nowa płyta SiB jest już ukończona. Rolf zakończył nagrywanie swoich partii wokalnych 3 godziny przed tym, jak doznał wylewu...
ironia losu jest taka, ze smierc Rolfa byc moze w pewnym stopniu wypromuje ta plyte, choc w sumie nie wiem czy ten fakt bedzie mocno wyeksponowany w mediach. jesli tak to z pewnoscia odzyje tez sprawa tego kto spiewal w BS i MT...
szkoda Rolfa bo miał ogromny udział w tworzeniu naszej ukochanej muzy, dobrze że jeszcze będziemy mogli go usłyszeć na nowej płycie SIB. pomimo mojej krytyki jego wyglądu scenicznego za co wobec tej smutnej okoliczności przepraszam zawsze miałem i bede miał szacunek dla jego wyczynow wokalnych zarówno w BS jak i w SIB. [']
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Tak przeżywacie śmierć Kohlera co co by było gdyby umrł Bohlen albo Anders (tfu tfu)
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
ironia losu jest taka, ze smierc Rolfa byc moze w pewnym stopniu wypromuje ta plyte, choc w sumie nie wiem czy ten fakt bedzie mocno wyeksponowany w mediach. jesli tak to z pewnoscia odzyje tez sprawa tego kto spiewal w BS i MT...