KICZ TOP 20 - Modern Talking na 2 miejscu

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
kaiser

Post autor: kaiser »

@Dr Mabuse coś w tym jest co piszesz. Ja też nie robię listy czego nie będę słuchał - wydaje mi się, że oni poprostu się wstydzą swojego gustu - coś a'la disco polo - to jest be, ale wszyscy tego słuchają.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

jkris pisze:ja uwazam, ze slowo kicz nie jest obrazliwe i w pewnym sensie dobrze okresla piosenki z tamtej epoki... gdby ktos dzisiaj ubral sie tak jak w latach '80 to z pewnoscia kazdy stwierdzilby, ze wyglada kiczowato.
dla mnie dzisiaj kwitesencja kiczu i to w 100000% jest Doda- wyglad bez dwoch zdan, podobnie piosenki- z tekstami na identycznym poziomie jak u naszego Dietera... ale jak widac na takim wizerunku mozna i dzisiaj robic kasiore.
ps
nie wazne dobrze czy zle, grunt, zeby mowili ;-)
hmm doda to może nie kicz ale za to dziwka ale co do ubrania z lat 80tych to niektóre faktycznie mi się nie podobają ale na takich przystojniakach jak thomas czy dieter leżały nieźle poza tym nawet jeśli modern talking to kicz to jest to przebojowy kicz który dużo osób lubi i słucha i może dlatego nazwano ich muzę kiczem bo mają własny styl i to jeszcze jaki dobry styl
Awatar użytkownika
Triko80

Post autor: Triko80 »

Ciągle piszecie o jakimś kiczu i że wszyscy tak mówią. Ale jaki to kicz!!!??? Ja w Modern Talking nie słyszę nic kiczowatego. Chyba poprostu ktoś jest głuchy albo może kicz to nowe określenie wybitnej muzyki :D
Ja nie lubię muzyki lat 80-tych. Ja ją kocham!!!
Jacek Z.

Post autor: Jacek Z. »

Ja bym się określeniami typu "kicz" raczej nie przejmował. To tylko taka szufladka stworzona przez pseudointelektualistów, którzy nie dają sobie prawa do spontanicznego, beztroskiego, i - co tu wiele mówić - przyjemnego odczuwania muzyki, za to oczekują w linii melodycznej odgłosów z żołądka chorej kobyły a w tekście streszczenia wiadomości ze wszystkich kanałów TV, nowej serii "997" i akcji ostatnich odcinków reality show :D

Powiem więc szczerze: podoba mi się "kicz", a brzydzę się muzyką pretensjonalną i zbyt ambitną :P
jkris

Post autor: jkris »

no i o to chodzi, zeby nie traktowac tego slowa jako obrazliwe tylko jako okreslajace cos... dla mnie muzyka, ubiory, moda lat '80 sa kiczowate ale bardzo dobrze, ze tak jest, bo inaczej bylyby nijakie...
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Ja właśnie uwielbiam ten cały kicz w latach 80-tych. Te ubiory, fryzury, makijaże im bardziej ekstrawaganckie tym lepsze. Oczywiście sam tak się nie ubieram ;) Ale lubię popatrzeć na ludzi z dystansem do rzeczywistości. Dzisiaj zamiast kiczu mamy plastik i to jest o wiele gorsze. :?
Awatar użytkownika
Triko80

YaQb85 pisze:Dzisiaj zamiast kiczu mamy plastik i to jest o wiele gorsze.
Genialne słowa!!! :idea: Brawo :P
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Re: Nie podniecajmy sie

ssikor pisze:Nie podniecajmy sie ich Antylista, bo sami sobie robia kuku. Nie chca grac, niech nie graja :) Ich strata. Cale szczescie sa inne stacje, gdzie muzyka lat 80tych gra caly czas, a w tym i MT. Na pochybel im
a na jakich stacjach radiowych często leci modern talking ??? bo w zet czy RMFFM słyszę ich czasem rzadziej niż raz na rok
Awatar użytkownika
Triko80

only love pisze:a na jakich stacjach radiowych często leci modern talking ??? bo w zet czy RMFFM słyszę ich czasem rzadziej niż raz na rok
Nie puszczają, bo nie stać ich na prawa autorskie do puszczania w swoim radiu tak wspaniałych zespołów :lol:
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

only love pisze:
a na jakich stacjach radiowych często leci modern talking ??? bo w zet czy RMFFM słyszę ich czasem rzadziej niż raz na rok
Radio Złote Przeboje :wink:
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Elltoja pisze:
only love pisze:
Radio Złote Przeboje :wink:
ech nie mogę złapać tego radia niestety :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

91,2 FM
Awatar użytkownika
Triko80

No co Ty gadasz!!!??? 100.1 FM!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Słucham tego radia NON STOP,mowa o RADIU ZłOTE PRZEBOJE "KAROLINA" mieszkam w Mysłowicach woj. śląskie i tu odbieramy na fali 91,2 FM nawet tak podają w spocie reklamowym :lol:,tak mam ustawione i tak mi wyświetla na wieży.
A na 101,2 FM jest radio Katowice i tam też można usłyszeć CCCATCH,CH.NORMANA I MODERN TALKING tyle,że troszkę rzadziej :wink:
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

w Szczecinie podają 89.8 ale moje radio lepiej łapie na 104,8
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
Awatar użytkownika
Triko80

Heh. Nie wiedziałem. A może u mnie też są jakieś fajne lokalne stacje? :D Ostatnio słucham sobie Gadu-Radiu Smak Lat 80. Puszczają tam też piosenki z wnętrz albumów, tzn. niesinglowe (słyszałem Just We Two (Mona Lisa), One Night's Not Enough, Heaven Will Know).
ODPOWIEDZ