Łzy przy słuchaniu

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
jkris

Re: łzy przy słuchaniu

Post autor: jkris »

disco-man pisze:Uwielbiam wzruszać sie przy J can lose my heart tonight-C.C ! Ta piosenka to wzór disco lat 80!
a czy wiesz jak wiele wspolnego ma ten kawalek z Brother Louie ;)
jest remix tej piosenki polegajacy na tym, ze na wersje instrumentalna ICLMHT nalozony slowa BL- efekt niesamowity- pasuje jak ulał ;)

ps dzieki Gonzo ;)
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

Drogi jkris!

Post autor: Simon_Belissimo »

jkris...Czy mógłbyś mi przesłać może na e-mail plik muzyczny z tą piosenką?Tak mnie tą informacją napaliłeś,że ho ho!
Bardzo,bardzo Cię proszę! :(
Oto moje GG,byś mógł się ze mną skontaktować:4526042
CZEKAMMMMMMMMMMMM!!!
"...We die for Brando,and we love James Dean.The King was Elvis,and Monroe was the Queen..."
Awatar użytkownika
calvados

Post autor: calvados »

A mnie cos bierze na łzy przy History i całym albumie Seeds of Heaven ale to barzdziej smutek za chwilami ,które przeżyłem przy tych piosenkach i beztroskich czasach,które nie wróca czasach gdy marzenia zlewały się z rzeczywistoscią a wszystko w rytmie Jego muzyki, nieraz tez wzbudza we mnie chęć na płacz fans of Modern Talking Ashleya ze względu na tekst tego kawałka
calvados
jason

Post autor: jason »

mnie wzruszają najbardziej z MT "anything is passible","save me dont -break me","just like an angel".
Awatar użytkownika
lollo3

Post autor: lollo3 »

Mnie nigdy nie zdarzyło się płakać ale dreszcze to rzecz normalna.Każde słuchanie piosenek Modern Talking wprowadza mnie w super nastrój :D :D :D przychodzi mi ochota do życia. :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

Popatrz lollo3 mamy to samo z tymi dreszczami,ale lezka tez niejedna poleciala,nie powiem,kiedy Thomas spiewa te swoje czy MT wolne kawalki.
Awatar użytkownika
Triko80

Post autor: Triko80 »

Zdecydowanie się zgadzam z tym, że nawet szybkie piosenki Modern Talking są smutne (Who Will Love You Like I Do, Everybody Needs Somebody, Arabian Gold, Should I, Would I, Could I). Lubię piosenki Modern Talking i twórczoś Dietera Bohlena ze względu na smutek (With A Little Love - MT, C.C. Catch cudowna Jump In My Car czy Blue System - Romeo & Juliet). Może nie rozumie nikt, co mnie w tym smuci, ale one smucą. Taka muzyka mnie najbardziej pociąga - smutny dance. Jednak mało jest takiej muzyki.
Ja nie lubię muzyki lat 80-tych. Ja ją kocham!!!
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Zdażyło mi się płakać przy piosence Blue System - Silent Water, Romeo & Juliet, a z Modern Talking - Run To You, If I, Don't Make Me Blue i With A Little Love :( :( :( . Raz, a nawet pare razy rozpłakałem się kiedy oglądałem You'Re My Heart, You're My Soul z ostatniego, pożegnalnego koncertu Modern Talking w Berlinie w 2003 roku na YouTube. Pewnie płakałem dlatego, że w głębi serca wiedziałem, że to koniec Modern Talking, że Thomas Anders i Dieter Bohlen już nigdy razem nie zaśpiewają :cry: :cry: :cry:
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Triko80

Tia. Już nigdy razem nie zagrają. Szkoda. Ich styl był jedyny w swoim rodzaju. Silent Water i Romeo & Juliet to oczywiście też dwie świetne, smutne piosenki. Uwielbiam je. Fajna jest też G.T.O.
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Wczoraj posłuchałem sobie po dłuzszej przerwie Love me more- Blue śystem. Wstęp zaczął przenosić mnie w inny wymiar, odsłoniłem żaluzje , spojrzałem w niebo, w wędrujące leniwie chmury i ... poleciała mi pierwsza z łez..Przypomnialem sobie lato 89 , które spędzałem na wsi..Wtedy płakałem pierwszy raz przy tej piosence..Byłem dzieckiem, ale wydawało mi się ze jestem dużo starszy..., wtedy równiez z najwyższego okna w domu dziadków przy dzwiękach łove me more spoglądałem w niebo...Uroniłem kilka łez , ale gdy usłyszałem te chórki w refrenie , łzy zamieniły się w potok...Bóbr mógł mi tylko pozazdrościć ilości łez. Lecz nie czulem się smutny, bo byly to łzy szczęśliwe, takie które powstają po głębokich poruszeniach naszej duszy... Za jakiś czas znowu spojrzę w niebo w towarzystwie Love me more...
Awatar użytkownika
RobinHood

Post autor: RobinHood »

No, przy Love Me More człowiek może się rozkleić :-)
Praktyka - Jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
Teoria - Jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.
Ja łączę teorię z praktyką; nic nie działa i nie wiem dlaczego.
Awatar użytkownika
Triko80

to brzmi jak scena z filmu. Ja czasem tak sobie o tym myślę. Szkoda, że nie wyszedł żaden film z piosenką Modern Talking jako tło. Ich muzyka jest tak cudowna, że by można było wsadzić coś do filmu.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

ech ja faktycznie nie płaczę ale te diterowe ballady mają taaaaaki urok. :)
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

Kiedyś siostra powiedziała - przy okazji przesłuchiwania przeze mnie nowej płyty MT, że ona tego nie słucha bo te piosenki brzmią jak z filmu... hmm pomyslalam, że owszem może i tak brzmią ale czy to wada ?
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
Awatar użytkownika
Triko80

Nie... Ja uwielbiam właśnie piosenki lat 80-tych, bo są takie prawdziwe - jak z filmu.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Re: łzy przy słuchaniu

Post autor: Jaro25 »

With A Little Love
ODPOWIEDZ