"Na tym forum nie ma fanów..." -kim jest fan?
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
- Triko80
Hello America - album może niewybitny, ale conajmniej fajny. Czy ze mną jest coś nie tak czy ja tak kocham muzykę??? Dla mnie nie liczy się aranżacja Dietera czy styl śpiewania, on ma taką charakterystyczną nutę prawie w każdej piosence tak jakby stworzona była dla mnie, bo centralnie trafia w mój gust. Dieter to mój ulubiony kompozytor, a piosenka Romeo & Juliet z tego albumu jest dla mnie 10\10!!! Dlaczego nikt tego nie słyszy? Może ja dziwny jestematlantyda ;o) pisze:Wiem,że to pytanie nie do mnie ,ale nie znosze albymu HELLO AMERICA,oprócz utworu VAMPIRE no i może jeszcze strawię HEARTACHE NO 9 .A utwór I LIKE YOU SEXY BODYPłakać sie chce.
Ja nie lubię muzyki lat 80-tych. Ja ją kocham!!!
- Elltoja
-
Arturo1000
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Do albumu Backsteat heven mam już więcej sentymenu tam jedynie przeszkadza mi utwór Ballerina Girl,mam wrażenie jakby nagranie fałszowało.Jak miałam to na kasecie to myslałam,że kaseta jest zepsuta na tym utworze i kupiłam nastepną...i było to samo
czyli wyszło na to ,że taka aranżacja.
Każdemu z Fanów ma prawo podobać się cos innego.
Coś bardziej a coś mniej,tak już jest.
i wcale nie uważam ,że z Toba Triko80 jest "coś nie tak" 
Każdemu z Fanów ma prawo podobać się cos innego.
Coś bardziej a coś mniej,tak już jest.
- shizonek
Re:
Ha, wykopaliska! Odgrzebujemy temacik...
Nie istnieje taki wykonawca, którego utworki lubiłabym wszystkie jak leci.. zresztą lubienie wszystkiego wygląda na zwyczajny bezkrytycyzm, czy może się mylę?
Dla mnie słowo "fan" jest trochę uwierające i obarczone nadmiarem emocji, zalatuje gorącymi trzynastkami, śliniącymi się na widok nazwiska idola.. Mam kilka ulubionych zespołów, mogłabym się określić śmiało "fanką", ale jakos mi niesporo, też z racji wieku.
Zawsze wolę mawiać, iż "lubię zespół XX".
O żesz, kurcze. Wymagający jesteś.Triko80 pisze:dla mnie być fanem oznacza poprostu lubić wszystkie piosenki zespołu.
Nie istnieje taki wykonawca, którego utworki lubiłabym wszystkie jak leci.. zresztą lubienie wszystkiego wygląda na zwyczajny bezkrytycyzm, czy może się mylę?
Dla mnie słowo "fan" jest trochę uwierające i obarczone nadmiarem emocji, zalatuje gorącymi trzynastkami, śliniącymi się na widok nazwiska idola.. Mam kilka ulubionych zespołów, mogłabym się określić śmiało "fanką", ale jakos mi niesporo, też z racji wieku.
- art_system
Re: fan to na pewno ja:)
Od dawna jestem fanem MT, długo śledziłem to forum, mam 34 lata i ciągle słycham Modernów- powiem jeszcze ,ze mając 16 lat znałem na pamięć tytuły nagrań idąc od 1 albumu tak jak są zapisane na okładkach w identychnej kolejności. Kompletnie swirowałem słuchając kaset magnetofonowych po kilkanaście razy dziennie, a wczesniej na ,,SZPULACH'' (czy ktos jeszcze pamięta jak one wyglądały??? CUDOWNE czasy) magnetofon Aria HI-FI ,radio Amator 3 stereo oraz 2 kolumny po 20 W. Siedziałem po nocach wyszukując nagrań z list przebojów by nagrać jakiś kawałek muzyki Bohlena. Nie było takiego dostepne do nagrań jak teraz , klikamy i juz jest na pulpicie. Kiedyś każdą płytę zbierało sie po kumplach tygodniami , chodziliśmy z Kasprzakami, kasety 60 min- był w tym jakis CZAR, coś niesamowitego- słuchaliśmy nowych kompozycji Bohlena , każdej nuty w absolutnej ciszy. Nasiłem do szkoly podstawowej magnetofon kasetowy i na każdej przerwie w klasie brzmiało MT czy BS...Teraz chciałbym zapodać temat dla fanów, czy kiedykolwiek pisaliście teksty do podkładów muzycznych - Mój kumpel i ja kiedys tak bawiliśmy się, napisałem wtedy tekst pod Samuraja Nini de Angelo:
tytuł: Wschodni wiatr
ref. Jak ptak rzucając liśmi z góry w dół
Jak ptak wirujesz w chmurach, dobrze wiesz
Gdzie jest jego miejsce, gdzie jest miejsce twe
miejsce twe...
Mieszka gdzieś gdzie nie był jeszcze nikt, wraca wciąż przynosząc nowe sny
(tekst art_system 89 rok)
cały tekst postaram się zamieścic kolejnym razem
tytuł: Wschodni wiatr
ref. Jak ptak rzucając liśmi z góry w dół
Jak ptak wirujesz w chmurach, dobrze wiesz
Gdzie jest jego miejsce, gdzie jest miejsce twe
miejsce twe...
Mieszka gdzieś gdzie nie był jeszcze nikt, wraca wciąż przynosząc nowe sny
(tekst art_system 89 rok)
cały tekst postaram się zamieścic kolejnym razem
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- art_system
Re: "Na tym forum nie ma fanów..." -kim jest fan?
Fan , fanatyk nie ma znaczenia jak kto to nazwie. Liczy sie sama muza , ktora właśnie powoduje, ze bije nam szybciej serce, że wspominamy jakieś fajne chwile z życia. Dla mnie np:Cherline z 5 albumu zawsze pamiętac bedę ponieważ tańczyłem przy tej melodii z moją prawdziwą pierwszą miłością:)Życzę każdemy takich nagrań. Oczywiście mam wszsytkie CD oryginały kupowałem je systematycznie choć dośc ciężko było je dosatać, jeden właściciel sklepu muzycznego przywoził mi je jak dylko odłożyłem troche kasy. Niezapomnę jak znalazłem 20 DOLORÓW(tak to prawda-myślałem,że to taki ze słonecznika do dłubania banknot albo z gry Fortuna)wiecie co zrobiłem???.........................poleciałem do kantoru z walącym sercem , marzyłem żeby był oryginalmnym 20-takiem- i tak też było . A za 10 min kupiłem sobie album "Twillight" :)oraz Bad boys Blue"the Horizont" Dostałem 50 zł za 20$ wtedy to była kupa forsy. Fajne lata 80" szkoda,że tak szybko mineły...
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...