You Are Not Alone

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
talking1

You Are Not Alone

Post autor: talking1 »

Co sądzicie o singlu You Are Not Alone?

Czy oceniając daną płytę kierujecie się samą muzyką na niej zawartą, czy zwracacie także uwagę na okładkę?
talking1
jkris

Post autor: jkris »

pamietam jak kupilem YANA bylem bardzo pozytywnie zaskoczony, bo balem sie, ze bedzie to piosenka w stylu tych nowych z '98. a tu sie okazalo, ze singiel promujacy jest zrobiony w stylu lat '80 i choc z nowoczesnym bitem to jednoznacznie kojarzyl sie z MT. okladka takze spodobala mi sie i to bardzo no i wszystkie remixy.
szkoda tylko, ze tego Ericka tam wciskali. pozniej niestety tez....
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

No niestety Eric był najsłabszym elementem 'nowego' MT.
talking1

Post autor: talking1 »

Lecz utwory z E.S były bardzo chętnie grane na dyskotekach
talking1
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

"You Are Not Alone" jest fantastyczną piosenką. Jest dynamiczna i rytmiczna. Z Ericiem Singletonem tez jest bardzo dobra. :D:D:D. Obydwie wersje są zajefajne :D:D:D. Znalazłem kilka wersji "You Are Not Alone" w internecie. Niektóre są bardzo fajnie zrobione :D:D:D.
Pozdrawiam :D:D:D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

adamstan pisze:No niestety Eric był najsłabszym elementem 'nowego' MT.
Mocno sie mylisz.
W nastepnych singlach MT Eric'a już nie było i nie były tak popularne.
A najczęściej w radio czy w TV leciały wersje z Ericiem :wink:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Ja także nie lubiłem specjalnie tego pana, w zasadzie leży mi tylko w YMHYMS i Don't Take Away My Heart. Natomiast Cheri Cheri Lady i Fly To The Moon z jego udziałem brzmią fatalnie :P

Co do tego singla, to szkoda że nie zrobiono czegoś na kształt Kids In America albo This Goodbye Is Not Forever Touche - innej wersji aranżacyjnej. Bo ten remix, który tam umieszczono nie jest specjalnie ciekawy :?
Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

Co do Erica, to fajnie, że czasem zarapował na singlach MT, napewno przyczynił się w jakiś sposób do sukcesu MT po powrocie, w latach 80 trzecim członkiem zespołu była Nora( tak przynajmniej wszyscy twierdzili), po powrocie trzecim członkiem zespołu był Eric. A co do samego singielka, to dość milo go wspominam, ale niepodobało mi się to, że stacje radiowe i telewizyjne bardziej promowaly wersję z Erikiem niż z wokalem Thomasa, i to mnie trochę złościło, bo nie dość że człowiek kupił sobie cały albumik MT(alone), to jeszcze nie było na niej wersji rap, która była jak już wcześniej pisałem popularniejsza. Dlatego o ile zawsze na albumach nie znajdowałem wersji singla z Erikiem, to musiałem to szybko nadrobić, najczęsciej kupywałem składanki z różnymi wykonawcami, typu Viva, Popcorn i tam zawsze można było znalezc wersje z Ericiem. A co do singla to pamiętam jak kiedyś na liście Hop Bęc osiągnął on 1 miejsce.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Dubler pisze:A co do singla to pamiętam jak kiedyś na liście Hop Bęc osiągnął on 1 miejsce
Po czym zleciał od razu na 10 albo 15 jeśli mnie pamięć nie myli :lol:
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

atlantyda ;o) pisze:Mocno sie mylisz.
W nastepnych singlach MT Eric'a już nie było i nie były tak popularne.
A najczęściej w radio czy w TV leciały wersje z Ericiem :wink:
to Ty sie mylisz. niestety Erick pojawial sie jeszcze na kolejnych 4 singlach :!:
a to, ze puszczali te wlasnie wersje to oczywiste, bo one byly oficjalnymi wersjami.
wg mnie gdyby ktos pomyslal i nie wkladal Ericka do kazdego singla rok po roku MT byc moze odnioslby wiekszy sukces. a tak mielismy rok po roku ta sama piosenke z innym refrenem :evil:
Dubler pisze:A co do singla to pamiętam jak kiedyś na liście Hop Bęc osiągnął on 1 miejsce.
czesto wtedy sluchalem HOP BĘC i pamietam, ze MT bardzo czesto bylo na 1 miejscu z roznymi piosenkami.
Zoisite

Post autor: Zoisite »

Dla zainteresowanych
You are not alone bez Singletona http://pl.youtube.com/watch?v=tokkZ60dIdM :wink:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Ja nadal będę się upierała przy tym,że wersje z Ericiem wyniosły powrót Modern Talking na szczyt,potem stało sie to monotonne ,ale gdyby nie ta wersja You're My Heart... to wątpię,że MT leciałoby w dyskotekach :roll: i wydaje mi się,że Eric przyciągnął młodsze pokolenie do słuchania MT :wink: ale to juz niech Oni sami sie wypowiedza na ten temat :lol:
Awatar użytkownika
Gosia91

Post autor: Gosia91 »

Tak to prawda, You Are Not Alone z E.S. zdobywało wtedy zainteresowanie młodszych pokoleń. ;)
Sorry Little Sarah ;)..
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Jeśli chodzi o mnie i moich znajomych, którzy wtedy poznawali MT - nikt jakimś specjalnym fanem tych rapowych wstawek nie był. Oglądanie przez połowę teledysku gadającego coś "intruza" nie było szczególnie ciekawą rzeczą, zajmował cenne miejsce w piosence :]
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

dokładnie- w moim otoczeniu takze kazdy powtarzal, ze to bezsens i nuda z tym raperem. a YMHYMS poradziloby sobie tak czy inaczej na listach... ja nawet uwazam, ze byloby na 1 miejscu na nie na 2. :twisted:-szczegolnie gdyby bylo promowane najlepsza moim zdaniem wersja Classic Mix...
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

ArCrack pisze:Oglądanie przez połowę teledysku gadającego coś "intruza" nie było szczególnie ciekawą rzeczą, zajmował cenne miejsce w piosence

w piosence zajmował miejsce ale co najgorsze - zajął też większość klipu do You Are Not Alone i China In Her Eyes bo do tych teledysków nie było wersji wokalnych a szkoda...
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
ODPOWIEDZ