Kolejne podejście
Może chodzić o podobieństwo w sensie - Dieter autorem niemieckiego tekstu. Obstawiam więc Fur Immer und Ewig - Gemeinsam - Patrick Dewayne
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Późno już i nie chcę Victory wyciągać ale czy Farben meine welt nie podobna do Don't make me blue. Może to jest odpowiedź
Pozdrawiam
Piotrek
PS: A to poza tematem If you zawiera w sobie co najmniej trzy tytuły piosenek MT. Why does it feel so good, Don't make me blue, Don't worry i Stay with me - Nino de Angelo
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Znowu nie to ..., chociaż na prawdę jesteś już baaardzo blisko , ale tak jak mówiłem- nie chodzi mi o to, że jakiś utwór Iwony brzmi podobnie do jakiegoś utworu MT.
Podpowiedź: utwór o który chodzi Modern Talking nagrało po 1998 roku.
Przykro mi Piotrek, to znów nie to , a pytanie na prawdę jest bardzo proste, można na nie odpowiedzieć nawet, gdy się nie słyszało się ani jednej piosenki Yvonne czy MT. Jestem pewien, że gdy ArCrack się pojawi natychmiast da właściwą odpowiedź, ale na prawdę nie sądzę, iż trzeba będzie jeszcze tak długo czekać .
Jeszcze taka podpowiedź: Dieter robi coś tak a nie inaczej, podobnie Iwona. Odstępstwa od tych zasad są sporadyczne:D.
Wiadomo bowiem, że Dieter piosenki pisze po angielsku, a dopiero później jest do nich dopisywany niemiecki tekst. I tak "Wenn ich" miał się nazywać "If I" - informację taką znajdziemy pod tym linkiem:http://www.moderntalking.pl/yvonne/inde ... album2.htm . Czekamy na Twoje pytanie .
P.S. Prawda, że pytanie było bardzo proste? Pozdrawiam .
I looked in you eyes and knew, that you belong to me
The way how you smile it's true
The sweetest I have seen
Oh, my love is true, I wanting you
I have left the blue