KICZ TOP 20 - Modern Talking na 2 miejscu
- kaiser
KICZ TOP 20 - Modern Talking na 2 miejscu
Przeglądając sobie stronki wpadłem na Radio Zielona Góra i znalazłem MT na 2 miejscu najbardziej kiczowatych piosenek. Sami zobaczcie:
http://www.radio.zgora.pl/audycje.php?i ... =97&mode=1
http://www.radio.zgora.pl/audycje.php?i ... =97&mode=1
- Triko80
Jak dla mnie ci ludzie są absolutnie porąbani. Jak można piosenkę Don't Cry Tonight, Touch In The Night, Flames Of Love, Pretty Young Girl, Tora Tora, Words, Dolce Vita, Rock Me Amadeus uznawać za kicz!!!!!!?????? Może lepiej oni sami by się zajęli pisaniem piosenek. Wszystkie piosenki wymienione wyżej uważam za świetne i to nie jest żaden kicz!!!
Ja nie lubię muzyki lat 80-tych. Ja ją kocham!!!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
- Skyliner89MT
Ten ranking jest popier.....
nie będe kończył. Jak ktoś może uznawać piosenki Modern Talking za kicz czy "Flames Of Love" Fancyiego to jest jakiś żart. Oni się nie znają na muzyce. 120 millionów płyt sprzedanych na całym świecie coś mówi i popularność na całym świecie też coś mówi. Dobrze to Atlantyda ujeła. Że gdyby Modern Talking był kiczem to by nie zdobył takiej popularności. Co się przejmować takimi wieśniakami.
Z nudów piszą takie głupoty.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Nawet nie sama lista jest świetna, co propozycje piosenek, których jeszcze na niej nie ma. Wish You Were Here, Ciągnik, Makumba, Coco Jumbo, same przeboje
Chyba wyślę im swoje propozycje do kolejnego notowania, ciekawe czy coś z Bohlena też się tam znajdzie bo konkurencja naprawdę ostra
Żałuję tylko, że z uwagi na rok nie można zagłosować na Dragostea Din Tei i Kylie, to dopiero hity
Przecież ta lista jest układana przez i dla ludzi lubiących popularną, masową muzykę, żaden metalowiec ani hiphopowiec minuty by przy tym nie wytrzymał, nie mówiąc już o głosowaniu. Uważam, że nie ma co się obrażać o jedno słowo
Przecież ta lista jest układana przez i dla ludzi lubiących popularną, masową muzykę, żaden metalowiec ani hiphopowiec minuty by przy tym nie wytrzymał, nie mówiąc już o głosowaniu. Uważam, że nie ma co się obrażać o jedno słowo
Jak piszesz tak cię widzą.
- Dr Mabuse
Widzę, że lista jest spoko, tylko nazwę trzebaby zmienić, np. "Top 20 80's"
. Tym bardziej, że opis powyżej notowania wskazuje na raczej pozytywne nastawienie autorów do zjawisk lat 80's. Skąd więc nazwa tej listy - lepper się nie zastanawiać.
A może autorzy chcą, niczym hieny, żerować na muzycznym dorobku lat osiemdziesiątych, tylko nie chcą tego nazywać wprost i robią takie dziwne wybiegi, a muzyka pod takim czy innym szyldem pojawia się na antenie, bo przyciaga słuchaczy. Żenada.
A może autorzy chcą, niczym hieny, żerować na muzycznym dorobku lat osiemdziesiątych, tylko nie chcą tego nazywać wprost i robią takie dziwne wybiegi, a muzyka pod takim czy innym szyldem pojawia się na antenie, bo przyciaga słuchaczy. Żenada.

- Soldier
To skandal-moim zdaniem-jedna z lepszych kompozycji Dietera-fajna linia melodyczna plus jak zwykle genialne wykonanie Thomasa- piosenka,ktora trudno zapomniec-ludzie z tego radia kompletnie nie znaja sie na muzyce-kto tam do diaska pracuje? Kaiser-czego ty wogole sluchasz??? NIE LUBIE RADIA ZIELONA GORA!
-
jkris
ja uwazam, ze slowo kicz nie jest obrazliwe i w pewnym sensie dobrze okresla piosenki z tamtej epoki... gdby ktos dzisiaj ubral sie tak jak w latach '80 to z pewnoscia kazdy stwierdzilby, ze wyglada kiczowato.
dla mnie dzisiaj kwitesencja kiczu i to w 100000% jest Doda- wyglad bez dwoch zdan, podobnie piosenki- z tekstami na identycznym poziomie jak u naszego Dietera... ale jak widac na takim wizerunku mozna i dzisiaj robic kasiore.
ps
nie wazne dobrze czy zle, grunt, zeby mowili
dla mnie dzisiaj kwitesencja kiczu i to w 100000% jest Doda- wyglad bez dwoch zdan, podobnie piosenki- z tekstami na identycznym poziomie jak u naszego Dietera... ale jak widac na takim wizerunku mozna i dzisiaj robic kasiore.
ps
nie wazne dobrze czy zle, grunt, zeby mowili
Ostatnio zmieniony ndz wrz 02, 2007 23:35 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
- Triko80
Oczywiste, że na tą listę głosowali zwolennicy hip-hop'u, nowego, melodyjnego(że aż szlak mnie trafia!) pop'u. Przeciwnicy muzyki lat 80-tych. Nowocześni, że aż szlak trafia. Ciekawe czy wiedzą, że połowa współczesnych piosenek to przeróbki piosenek z lat osiemdziesiątych 
Ja nie lubię muzyki lat 80-tych. Ja ją kocham!!!
- phantomas
- Kontakt:
Ja uwazam, za fajna sprawe, ze mozna gdzies posluchac przebojow z tamtych lat I ArCrack ma racje - nie ma sie o co obrazac. Pytanie - w jaki sposob zwolennicy hip-hopu, czy metalu maja wybierac piosenki na liste? Tak namietnie ich sluchaja?
Mysle, ze tu chodzi o przyciagniecie dzisiejszych trzydziestoparolatkow, do ktorych juz niestety sie zaliczam
Pierwsza mysl jak zobaczylem te liste: Czy mozna to radio zlapac w necie?
Mysle, ze glownie o to chodzi pomyslodawcom tego programu.
I nie oszukujmy sie - lubimy piosenki z tamtych lat, ale pod wzgledem artystycznym, tekstowym filharmonia to nie jest
To sa piosenki do zabawy - tak jak utwory dzisiejszych Dody, Kyle i wielu innych wykonawcow.
Mysle, ze tu chodzi o przyciagniecie dzisiejszych trzydziestoparolatkow, do ktorych juz niestety sie zaliczam
Mysle, ze glownie o to chodzi pomyslodawcom tego programu.
I nie oszukujmy sie - lubimy piosenki z tamtych lat, ale pod wzgledem artystycznym, tekstowym filharmonia to nie jest
To sa piosenki do zabawy - tak jak utwory dzisiejszych Dody, Kyle i wielu innych wykonawcow.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Louie, Louie, Louie
Boże, o czym my tutaj rozmawiamy? O jakiś wieśniakach, którzy nie znają się na muzyce i muszą oznajmiać o tym wszem i wobec?! Każdy ma swój gust i jeżeli oni akurat uznają ulubione piosenki większości 30-latków (a także innych pokoleń) za kicz to tylko źle o nich świadczy
.
Germany's most successful pop duo ever.
- Triko80
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Właśnie dlatego uważam,że to oni głosowali,ponieważ nie mogą tego słuchaćArCrack pisze: żaden metalowiec ani hiphopowiec minuty by przy tym nie wytrzymał, nie mówiąc już o głosowaniu.
Ta sama odpowiedż co do wypowiedzi ArCrack'aphantomas pisze:Pytanie - w jaki sposob zwolennicy hip-hopu, czy metalu maja wybierac piosenki na liste? Tak namietnie ich sluchaja? Laughing
- Pioetrek
- Kontakt:
- ssikor
Nie podniecajmy sie
Nie podniecajmy sie ich Antylista, bo sami sobie robia kuku. Nie chca grac, niech nie graja
Ich strata. Cale szczescie sa inne stacje, gdzie muzyka lat 80tych gra caly czas, a w tym i MT. Na pochybel im
- Dr Mabuse
W tym sęk, że oni niby nie chcą tej muzy grać, ale jakby na siłę szukają pretekstu, aby ją puszczać - coś w stylu: "nie chcę, ale muszę".
Ja jak nie chcę czegoś słuchać, to nie słucham i tyle - nie zadaję sobie trudu, aby sporządzać zestwaienie czego bardziej nie chcę słuchać a czego mniej, bo nie ma znaczenia, czy coś jest na tej liście na miejscu pierwszym czy setnym, np. nie wiem czy bardziej nie cierpię Edzi G. czy Mietka S
.
Ja jak nie chcę czegoś słuchać, to nie słucham i tyle - nie zadaję sobie trudu, aby sporządzać zestwaienie czego bardziej nie chcę słuchać a czego mniej, bo nie ma znaczenia, czy coś jest na tej liście na miejscu pierwszym czy setnym, np. nie wiem czy bardziej nie cierpię Edzi G. czy Mietka S