Przedstawcie się :)

Tutaj każdy nowy użytkownik forum może przedstawić się i zapoznać z innymi fanami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

A gdzie można Cię usłyszeć, jakaś konkretna stacja radiowa? :>
Jak piszesz tak cię widzą.
OliverLeadline

Oliver wita

Post autor: OliverLeadline »

Nie mylić z Janiakiem :)

Oliver Leadline to oczywiście ksywka, a kto de facto się za nią kryje to paru obstukaych forumowiczów z pewnością się domyśla.
Wpadłem tu zupełnie przypadkiem, a może trochę z powodu rychłego pojawienia się piosenki WITH A LITTLE LOVE w oryginalnej wersji extended po raz pierwszy w historii światowej fonografii na płycie CD.
Może będę tu zaglądał częściej, chociaż najbardziej zależy mi na tym, aby jak największa rzesza udała się do sklepów po ten oryginalny nośnik już w lipcu b.r. :)

Nie mam zamiaru promować tu swojej dawnej (undergroundowej) działalności, ale chętnie odpowiem na pytania i rozwieję wątpliwości, jeśli ktoś jeszcze ma ochotę roztrząsać dawne, śmieszne czasy.

Obecnie muzyka Bohlena w ogóle mnie nie interesuje. Zakończyłem chyba definitywnie na Dieter Der Film, chociaż wiele osób mnie prosi, żeby coś zrobić z tym materiałem zakręconego.

Obecnie zajmuję się już zupełnie oficjalnie remiksowaniem, restoracją dźwięku, masteringiem również dla znanych zagranicznych firm fonograficznych, kompilowaniem składanek i oprawą graficzną płyt. Ale to tylko 1/20 mojej działalności komercyjnej.

Chyba wystarczy tych informacji.
Życzę wszystkiego dobrego tej witrynie, jej adminom oraz wszystkim miłego dnia.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Myślę że pewna grupa osób zachęconych tutaj zawartością składanki kupi ją, ja przynajmniej zamierzam to zrobić nawet dla tej jednej piosenki ;)

Witamy na forum :)
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Witam, jestem Adrian, mam 18 lat i Modern Talking slucham od 1998 roku, kiedy zobaczylem w telewizji klip do ,,Cheri Cheri Lady''. Uwielbiam tez C.C.Catch, no i Blue System oczywiscie, ale za 3 , no góra 4 pierwsze płyty. Podobaja mi sie tez piosenki, ktore napisał dla Dieter Bohlen dla Chrisa Normana. Wogole fascynuje mnie muzyka lat 80-tych, szczególnie Italo - Euro Disco ( Fancy, Savage, Silent Circle, Scotch itp.) ale lubie takze New Romantic i Synth - Pop, jak np : Alphaville, A-Ha, Tallk Talk.

Pozdrawiam :D
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Witajcie.
Mam na imie Tomek. Muzyki DB slucham od polowy lat 80tych i tak mi jakos zostalo:) 1szy MT, pozniej Blue System, 2gi MT.
Poza tym slucham szant, poezji spiewanej i co mi tam w ucho wpadnie:)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
konrad_rk1

Post autor: konrad_rk1 »

Witam!!!
Nazywam się Konrad lubię MT DB CCC i w ogóle muzykę tamtych lat. :wink:
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Cześć mam na imię Arek, mam 18 lat. Jestem ze Skawiny (małe miasto pod Krakowem) :D :D :D . Jestem wielkim fanem Modern Talking, Dietera Bohlena i Thomasa Andersa. To się wszystko zaczeło kiedy mój tata przywiózł kasety Blue System w 1996 roku z Kaliningradu (Tata tam pracował) I najbardziej spodobała mi się piosenka "Goodnight Marielin" z albumu Blue System z 1994 roku (X-Ten) :D :D :D . Ja poprostu Kocham Modern Talking. Każda piosenka Modern Talking mi się podoba. Szkoda, że Dieter Bohlen i Thomas Anders nie śpiewają razem :( :( :(. Może jeszcze razem zaśpiewają. Bardzo tego bym chciał :D :D :D .
MODERN TALKING IS THE BEST !!!!!!!!!!!!!!!!! FOREVER !!!!!!!!!!!!!!!!
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

Post autor: Simon_Belissimo »

Witajcie! Mam na imię Simon (Czytaj:"Sajmon") urodziłem się w Niemczech (Essen) w 1990 roku.Muzyka Modern Talking i innych wykonawców,związanych z Dieterem Bohlenem towarzyszy mi od najmłodszych lat dzieciństwa.Rodzice często bawili się przy muzyce C.C.Catch,ta muzyka sprawiła,że pokochałem tę wokalistkę i stałem się jej ogromnym fanem.W domu często "leciały" też przeboje Modern Talking,Giny T. i wielu innych artystów muzycznych z szalonych lat 80-tych.
Prócz C.C.Catch słucham również Mandaryny,którą także zaliczam do grona swych idolek.
Już wkrótce pobawię się w prowadzenie strony internetowej-oczywiście na temat królowej muzyki Disco-C.C.Catch! :D
Pozdrawiam! :P :P :P
"...We die for Brando,and we love James Dean.The King was Elvis,and Monroe was the Queen..."
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Simon Belissimo powiedział :

Już wkrótce pobawię się w prowadzenie strony internetowej-oczywiście na temat królowej muzyki Disco-C.C.Catch!

Z pewnoscia bede jej częstym gosciem :)
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

Post autor: Simon_Belissimo »

Miło słyszeć Adek,obiecuję,że już niedługo na pewno coś wyczaruję fajnego! 8)
"...We die for Brando,and we love James Dean.The King was Elvis,and Monroe was the Queen..."
Margaretta

Post autor: Margaretta »

Hej :D
Witam serdecznie wszystkich fanów MT.

Mam 36 lat i jestem zagorzałą fanką MT od ponad 20 lat.Praktycznie od samego początku ich kariery.

W 1987 r. byłam na ich koncercie w poznańskiej Arenie i było super.

Uwielbiam ich słuchać, a moje dzieci stale marudzą,że takie starocie słucham :D
Co ja na to poradzę :wink:
Modern Talking i Bad Boys Blue to moje ulubionezespoły.Zwłaszcza w "tamtym" brzmieniu.
Długo nie mogłam przyzwyczaić sie do nowych wersji starych piosenek,a zwłaszcza do tych raperskich dodatków.No,ale teraz juz jest ok.

Pozdrawiam wszystkich fanów MT i BBB.
Awatar użytkownika
Piter77

Post autor: Piter77 »

Hejka!!!!!!
A mnie właśnie pięc dni temu stuknęła 30-stka z czego od jakichś 20 lat z hakiem odkąd nauczyłem sie jak włącza radio i telewizor niezmiennie i nierozerwalnie Dieter, Thomas i Caro płyna ze mną przez zycie :P. Choc po rozpadzie MT były już w tym zyciu czasy, że ludzie śmiali się, że człowiek słucha właśnie staroci to potem ci sami ludzie robili wielkie oczy gdy zespół sie reaktywował i dzieciaczki na dyskotekach na początku XXI wieku znów szalały przy ich piosenkach... Dużo by gadac...
Pozdrawiam serdecznie wszystkich fanów a szczególnie tych z moich rodzinnych stron tj. Lubina i Legnicy!!!!!! :D
"Baby, don't, don't give up, If your heart is broken make a brand new start"
Pozdrowionka!
P.!
jkris

Post autor: jkris »

Piter77 pisze: Choc po rozpadzie MT były już w tym zyciu czasy, że ludzie śmiali się, że człowiek słucha właśnie staroci to potem ci sami ludzie robili wielkie oczy gdy zespół sie reaktywował i dzieciaczki na dyskotekach na początku XXI wieku znów szalały przy ich piosenkach...
ja mam 31 lat wiec takze doskonale wiem o czym mowisz :lol:
witam i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Piter77

Post autor: Piter77 »

A jednak mimo tych wszystkich docinków nikt nie zaprzeczy, że muzyka Dietera B. stanowi pewną doskonale rozpoznawalną i oczywiście ważną część historii popu, i to taką której ominąć się nie da... Ale to juz chyba nie tamat na ten topic :oops: Jeszcze raz pozdrowionka!!!
"Baby, don't, don't give up, If your heart is broken make a brand new start"
Pozdrowionka!
P.!
Awatar użytkownika
ssikor

Post autor: ssikor »

Czesc wszystkim!
Mam 36 lat, za soba pare spotkan koncertowych z Modern Talking i Blue System. Chyle czola przed tworca strony. Na codzien pracuje w radiu, ktore gra piosenki Modern Talking :) a przed tygodniem wydalo takze skladanke z przebojami lat 80tych na ktorej znalazly sie numery i MT i BS.
Pozdrowienia ze Szczecina.
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

Witaj ssikor! Jak miło widzieć tu kolejną osobę ze Szczecina :)
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
ODPOWIEDZ