piąty album fancy'ego FIVE
-
jason
piąty album fancy'ego FIVE
witam.co sądzicie o tym albumie z 1990 roku?pytam bo go nie mam a ciekawi mnie czy jest lepszy według fanow od albumu FLAMES OF LOVE z 1988.chodzi mi o to czy warto go poszukac?
- disco-man
Album jest słabszy od Flames of love aczkolwiek dla kazdego fana eurodisco to pozycja obowiazkowa. Album Flames... to prawdziwe arcydzielo praktycznie bez slabych piosenek a the fifth mial tylko jeden przeboj-When guardian angels cry, co nie oznacza ze pozostale songi sa zle. Wedlug mnie to bardzo dobry album zawierajacy kilka doskonalych piosenek- moja nr 1 to All we need is to believe, przypominajacy klimatem arcydzielo Moscow is calling! Fancy to bardzo dobry i uznany muzyk w Europie talentem dorownuje nawet Bohlenowi, rowniez produkowal i pisal piosenki dla wielu innych gwiazd, takze po co bys nie siegnal z "firmy" Fancy na pewno bedziesz bardzo zadowolony! 
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Wśród 19 albumów jakie posiadam Fancy'ego (licząc w tym składanki) "5" jest u mnie doś ciepło przyjętym albumem. Co prawda te wcześniejsze uważam za lepsze (takie skrzywienie lat 80-tych
) bowiem "5" to jakby na to nie patrzec to już 1990 rok. Ale aby poznac co zaprezentował nam ten również Wielki wykonawca muzyki Disco - konieczne jest zapoznac się z "5"!
MODERN TALKING FOREVER!!!
-
jason
jescze paciagne tamat Fancyego.chcialem zamowic ten piąty album ale w sklepie inetrnetowym(mysle że najaktualniej zaopatrzonym), nie ma go. sa te co mam albo same kompilacje.ale zauwazylem tytul jego płyty w spisie hasła"FANCY':voices from heaven".wiecie cos o tym albumie.Z ktorego roku jest i czy warto go zamowic.?
- Mateusz
1. When Guardian Angels Cry 4:10 (Fancy/A. Weindorf/O. Pinion)
2. Like You 3:31 (R. Toss/G. Miller/G. Moll)
3. Second Hand Paradise 3:41 (R. Toss/G. Miller/G. Moll)
4. All We Need Is To Believe 4:03 (N. Beyerlein/R. Toss)
5. Islands Of Dreams 4:15 (R. Toss/G. Miller/G. Moll)
6. Love Never Dies 4:07 (G. Miller/R. Toss/ G. Moll)
7. Bride In Black 3:44 (R. Toss /N. Beyerlein/S. Lorenz)
8. It’s Only Loneliness 3:25 (A. Weindorf/ Fancy/O. Pinion)
9. Saint Marie De La Mer (Stop It Right Now) 3:20 (A. Weindorf/ R. Toss/S. Lorenz)
10. In The Rain Again 3:34 (G. Miller/R. Toss/ G. Moll)
11. Lost In Love 3:48 (R. Toss/ G. Moll/G. Miller/P. Bishoff)
12. C’est La Vie 3:51 (N. Beyerlein/R. Toss / S. Lorenz)
Totall time: 45:35
2. Like You 3:31 (R. Toss/G. Miller/G. Moll)
3. Second Hand Paradise 3:41 (R. Toss/G. Miller/G. Moll)
4. All We Need Is To Believe 4:03 (N. Beyerlein/R. Toss)
5. Islands Of Dreams 4:15 (R. Toss/G. Miller/G. Moll)
6. Love Never Dies 4:07 (G. Miller/R. Toss/ G. Moll)
7. Bride In Black 3:44 (R. Toss /N. Beyerlein/S. Lorenz)
8. It’s Only Loneliness 3:25 (A. Weindorf/ Fancy/O. Pinion)
9. Saint Marie De La Mer (Stop It Right Now) 3:20 (A. Weindorf/ R. Toss/S. Lorenz)
10. In The Rain Again 3:34 (G. Miller/R. Toss/ G. Moll)
11. Lost In Love 3:48 (R. Toss/ G. Moll/G. Miller/P. Bishoff)
12. C’est La Vie 3:51 (N. Beyerlein/R. Toss / S. Lorenz)
Totall time: 45:35
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Daniel
"No Tears" ukazalo sie tylko na maxisinglu wraz z innym swietnym kawalkiem "Follow Me". Tych piosenek nie ma zadnym albumie - chyba ze na jakims składaku-dziwakujason pisze:dzisiaj obejrzalem w sieci teledysk Fancy'ego"No tears".i musze przyznac ze dla mnie rewelacja.czy ta piosenka pochodzi z albumu Five?
Co do płyty Five uwazam ze jest naprawde bardzo dobra !
Oczywiscie nie tak dobra jak "Flames Of Love" (bo to przeciez wizytowka Fancyego), ale naprawde warto "Piątkę" posiadać. Milion razy lepsza od płyty kolejnej (Six - Deep In My Heart), ktora jest kompletnym nieporozumieniem. "Five" ma taki swoj własny klimacik, rozni sie od plyt poprzednich, jest mocniejszy, troche houseowy beat (ale bez przesady), ma tez swietny kawalek singlowy "When Guardian...". Ta płyta to naprawdę "porządny kawałek Fancy'ego" ! POLECAM.