Online TV Recorder

Rozmowy zupełnie nie na temat.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Online TV Recorder

Post autor: ArCrack »

Wygląda na to, że problemy z brakiem niemieckich programów telewizyjnych w Polsce - przynajmniej do pewnego poziomu - zostały rozwiązane :)
Otóż zupełnie oficjalnie i legalnie działa sobie serwis www.onlinetvrecorder.com. Pozwala on nagrywać a następnie ściągać na dysk interesujące nas programy telewizyjne w całkiem niezłej jakości. Ograniczenia oczywiście są, w darmowej wersji z uwagi na limity możemy być zmuszani do ściągania programów późnym wieczorem lub rano, ale kto chce może za pewną opłatą omijać kolejki.
Najważniejsze programy, czyli RTL, ARD i ZDF są obsługiwane bez najmniejszego problemu, troszkę więcej utrudnień związanych jest z Vivą, nie wiem skąd się to bierze.
Po ściągnięciu na dysk pliku z serwisu musimy go jeszcze rozkodować specjalnym programem, który trzeba także stamtąd ściągnąć.
Całość jest dostępna po angielsku i niemiecku.
Polecam :)
Ostatnio zmieniony ndz lip 22, 2007 17:40 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Mikiki

Post autor: Mikiki »

Kurde nawet 3sat jest!! (tam Blue System idzie 23 lipca)świetna sprawa.Zaraz przetestuje jakośc
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Rejestracja jest niby łatwa, ale jaki tam trzeba ten e-mail wpisac? Bo ja jak chcę się zarejestrować to cały czas pisze, że e-mail jest zły czy coś takiego...
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Może ich system porównuje nazwę emaila z wybranym krajem? Czy jakieś problemy występują przy rejestracji z wyborem Polski i maila .pl?
Jak piszesz tak cię widzą.
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Tak, problem tkwi w mailu, ale końcówka mojego maila to .eu a nie .pl
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

.eu to stosunkowo nowa domena i jedyne co przychodzi mi do głowy to nieakceptowanie jej przez system TV Recordera.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

U dwóch osób już wystąpił ten problem, może występować i u innych:
polskie skrzynki mailowe często traktują maile a linkiem do aktywacji Online TV Recordera jako spam, więc jeśli taki mail nie nadchodzi - logujcie się do poczty przez WWW i sprawdzajcie czy nie zawiesiły się na filtrze antyspamowym :)
ODPOWIEDZ