Czy Dieter śpiewa w You Can Get It?

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

szkoda tylko, ze w YCGT Bohlen nie spiewa ani pol słowa a jego udzial ogranicza sie do tego, ze pojawil sie na teledysku
Bohlen zaśpiewał w chórku na 100%. Tak uważam.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
jkris

Post autor: jkris »

Pioetrek pisze: Bohlen zaśpiewał w chórku na 100%. Tak uważam.
Piotrek
:lol: nigdy w zyciu nie zaspiewal w zadnym z chorkow, to samo tyczy sie tej piosenki. rozumiem, ze nie potrafisz sie z tym pogodzic, bo przeciez sklad chorkow jest znany :D
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

nigdy w zyciu nie zaspiewal w zadnym z chorkow, to samo tyczy sie tej piosenki. rozumiem, ze nie potrafisz sie z tym pogodzic, bo przeciez sklad chorkow jest znany
Czyli tak na słuch oceniasz, że jest to profesjonalny chórek B.Kinga i być może jeszcze kogoś (np. C. Leis-Bendorffa)? Ja jednak dalej będę obstawiał Bohlena - i w zasadzie bez mocnych dowodów nie zmienię zdania. :D

Pozdrawiam

Piotrek
jkris

Pioetrek pisze: w zasadzie bez mocnych dowodów nie zmienię zdania.
a ja nawet nie zamierzam Cie juz wiecej przekonywac :lol:
Boheln wiele razy wypowiadal sie o tym kto spiewa w chorkach, nigdy w zyciu nie wymienil siebie, poza tym kazdy slyszy jak fatalnie brzmi falset Bohlena wiec albo sie z tym pogodzisz albo uwazaj tak jak dotychczas :lol:
swoja droga zastanawia mnie dlaczego tak bardzo nie chcesz tego przyjac do wiadomosc :roll: Czar by prysł a ideal runąl w odchlan?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jak brzmi falset SIBów bez obróbki też już słyszeliśmy :roll:
Każdy ma jakieś swoje przypuszczenia w tej kwestii, ale nie ma niczego co jednoznacznie przekonywałoby do którejś wersji. I raczej nie ma opcji, żeby jakaś strona przekonała drugą tylko na podstawie swojej prywatnej wizji.

Moim zdaniem wokal Bohlena gdzieś tam w tle może się nawet znajdować, w końcu w takim Shame Shame Shame też jest, mimo że ciężko go wyłapać. Ale tak jak pisałem, my możemy sobie spekulować, a i tak bez żadnego konkretnego argumentu nikt nikogo raczej nie przekona.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

a ja nawet nie zamierzam Cie juz wiecej przekonywac
Boheln wiele razy wypowiadal sie o tym kto spiewa w chorkach, nigdy w zyciu nie wymienil siebie, poza tym kazdy slyszy jak fatalnie brzmi falset Bohlena wiec albo sie z tym pogodzisz albo uwazaj tak jak dotychczas
swoja droga zastanawia mnie dlaczego tak bardzo nie chcesz tego przyjac do wiadomosc Czar by prysł a ideal runąl w odchlan
?
W kwestii dlaczego nie chcę przyjąć do wiadomości, że to nie Bohlen - zdaję się na słuch, i wg mnie słychać przede wszystkim wymiksowane ze sobą partie chórków zaśpiewane przez Bohlena + background i sporą ilość filtrów, których nie byłoby gdyby to robili King i Leis-Bendorff. Tak uważam.

Pozdrawiam

Piotrek
jkris

ArCrack pisze:Jak brzmi falset SIBów bez obróbki też już słyszeliśmy :roll: Każdy ma jakieś swoje przypuszczenia w tej kwestii, ale nie ma niczego co jednoznacznie przekonywałoby do którejś wersji.
jest- to co mowil o chorkach Bohlen. ale nudny juz
ten temat sie zrobil. zastanawia mnie tylko jedno czy akurat Ty tez karmisz sie ta złudna nadzieja czy masz w naturze byc w opozycji...
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

jkris pisze:Boheln wiele razy wypowiadal sie o tym kto spiewa w chorkach, nigdy w zyciu nie wymienil siebie
Ja rozumiem jkris że jesteś mocny w temacie C.C. Catch (wszak wielokrotnie to twierdziłeś) ale Twoja wiedza na temat Dietera jest słabiutka!!! Dieter wielokrotnie potwierdzał zarówno w TV jak i w prasie iż ON śpiewa w chórkach!!! Kilka lat temu pewne poczytne pismo zarzuciło mu właśnie to co sam twierdzisz - na okładce tego magazynu była twarz Dietera bez ust - co właśnie miało by oznaczac iż nie śpiewa. Zaraz po tym wystąpił Dieter z Thomasem w programie TV - GUINESS SHOW na ARD 31 marca 2001 (mam ten program!!!) - podczas którego Dieter zaśpiewał chórkiem "Brother Louie" i zapewnił że ON naprawdę śpiewa w Modern Talking!!! Tak więc wierzę Dieterowi a nie jakimś insynuacjom bez potwierdzenia.
MODERN TALKING FOREVER!!!
jkris

Pkmodern pisze:Tak więc wierzę Dieterowi a nie jakimś insynuacjom bez potwierdzenia.
i tak sobie zyj w tym przeswiadczeniu :lol: :lol: :lol:
sklad chorkow byl podawany kilka razy ale oczywiscie Ty wiesz lepiej a jak znam takich "znawców" jak Ty to zapewne dokladnie slyszysz glos Bohlena :lol:
On chyba jest zbyt madry zeby ze swoimi wokalnymi mozliwosciami zatrudniac do chorkow samego siebie :roll:
Pkmodern pisze:Ja rozumiem jkris że jesteś mocny w temacie C.C. Catch (wszak wielokrotnie to twierdziłeś).
wskaz mi kiedy tak stwierdzilem 8)
Pkmodern pisze: Twoja wiedza na temat Dietera jest słabiutka!!!

czytajac to co napisales stwierdzam, ze znacznie wieksza od Twojej :lol: :lol: :lol:
Pkmodern pisze:Dieter zaśpiewał chórkiem "Brother Louie"
no tak, zaspiewal tyle, ze uszy puchly. niestety czesto pozwalal sobie podspiewywac na koncertach do wlaczonego mikrofonu...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

jkris pisze:jest- to co mowil o chorkach Bohlen. ale nudny juz
ten temat sie zrobil. zastanawia mnie tylko jedno czy akurat Ty tez karmisz sie ta złudna nadzieja czy masz w naturze byc w opozycji...
Ostatnio mówił też, że w You Can Get It śpiewa. No to jak, wierzymy w te słowa które akurat pasują do tezy a inne odrzucamy? :D
Skoro Bohlen wcześniej był w stanie maskować swój głos w chórkach, to dlaczego nie tym razem. Roboty niewiele, a zysk ogromny, bo wówczas wszelkie tego typu zarzuty są bezpodstawne.

Nie wiem jak jest naprawdę, a na dobrą sprawę jest mi to obojętne (bo lubię wyłącznie wokal DB w typie ze zwrotek BS). Ale to, że Ty uważasz że nie śpiewa to trochę za mało, żeby przyjąć to za pewnik :P
jkris

ArCrack pisze:Ostatnio mówił też, że w You Can Get It śpiewa.
a gdzie tak powiedzial?
ArCrack pisze:Nie wiem jak jest naprawdę, a na dobrą sprawę jest mi to obojętne (bo lubię wyłącznie wokal DB w typie ze zwrotek BS). Ale to, że Ty uważasz że nie śpiewa to trochę za mało, żeby przyjąć to za pewnik :P
mi to tez absolutnie nie przeszkadza i chcialbym zeby to bylo jasne. ale wyroslem juz z etapu idealizowania kogokolwiek i jezeli kogos nie przekonuje to, ze sklad chorkow byl podany przy okazji sprawy z SIB to niech sobie poslucha tego jak Bohlen spiewa falsetem i sie zastanowi jaki sens mialoby takie wycie wtracac do spiewu profesjonalistow- po to tylko, zeby je pozniej zagluszyc. zreszta skoro zagloszune to go nie slychac, prawda?
zeby nie ciagnac tej niepotrzebnej dyskusji nie bede zabieral glosu w tej sprawie. jak ktos chce to niech slyszy glos Bohlena nawet w glosie Kohlera :lol:
PS
czekam tylko na inf Pkmoderna gdzie niby wielokrotnie stwierdzilem, ze jestem "taki mocny" w temcie CCCatch... bo chyba to, ze ja bardzo lubie nie swiadczy o tym :lol:
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

to niech sobie poslucha tego jak Bohlen spiewa falsetem i sie zastanowi jaki sens mialoby takie wycie wtracac do spiewu profesjonalistow- po to tylko, zeby je pozniej zagluszyc.
Bo jest taka instytucja jak GVL i odnośnie MT Dieter był tam rozpoznany jako współwykonawca. Tak mi się wydaje (ale tylko wydaje).

PS: Poza kilkoma próbkami (moim zdaniem całkiem niezłymi) w tv, oraz próbkami z taśm demo (które brzmią jakby to było demo) to raczej nie było okazji posłuchać jak to Dietera falset brzmi po studyjnych pracach (jako pojedynczy głos :D ).

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

jkris pisze:gdzie niby wielokrotnie stwierdzilem, ze jestem "taki mocny" w temcie CCCatch...
Wystarczy trochę inteligencji aby czytając Twoje wpisy dotyczące Caro aby zorientowac się iż jesteś "mocny" w jej temacie!!!
jkris pisze:nigdy w zyciu nie wymienil siebie
W tym stwierdzeniu albo nie znasz faktów z życia Dietera albo poprostu kłamiesz aby swoją złośliwością wykazac jaki z Ciebie "jedynie-słuszny" orator w wiedzy o Bohlenie. Posiadam kilka wywiadów i wypowiedzi Dietera w których mówi o tym iż śpiewa we swoich piosenkach!!!
Nie zamierzam dalej polemizowac z Tobą bowiem szkoda mojego czasu na tego rodzaju dyskusje.
A tych normalnie podchodzących do tematu odsyłam do występu Dietera w Hitparade z 17 czerwca 1993 roku gdzie NA ŻYWO zaśpiewał piosenkę "Operator". Był to występ przeciw wszystkim kwestionujących jego wokal, gdzie udowodnił iż wszyscy przeciwnicy bardzo się mylili!!!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Hmmm...i jak to z jednego tematu weszliśmy na drugi... :?
piciasty

Post autor: piciasty »

witam serdecznie .chcialbym zauwazyc ze bohlen jak zreszta kilku innych wykonawcow miewal wpadki na zywo i sukcesy czasami udaje mu sie cos dobrze wyspiewac LIVE
jkris

Pkmodern pisze: Ja rozumiem jkris że jesteś mocny w temacie C.C. Catch (wszak wielokrotnie to twierdziłeś).
jkris pisze:czekam tylko na inf Pkmoderna gdzie niby wielokrotnie stwierdzilem, ze jestem "taki mocny" w temcie CCCatch... bo chyba to, ze ja bardzo lubie nie swiadczy o tym :lol:
Pkmodern pisze:Wystarczy trochę inteligencji aby czytając Twoje wpisy dotyczące Caro aby zorientowac się iż jesteś "mocny" w jej temacie!!!
troche :lol:
ODPOWIEDZ