Bohlen zaśpiewał w chórku na 100%. Tak uważam.szkoda tylko, ze w YCGT Bohlen nie spiewa ani pol słowa a jego udzial ogranicza sie do tego, ze pojawil sie na teledysku
Pozdrawiam
Piotrek
Czyli tak na słuch oceniasz, że jest to profesjonalny chórek B.Kinga i być może jeszcze kogoś (np. C. Leis-Bendorffa)? Ja jednak dalej będę obstawiał Bohlena - i w zasadzie bez mocnych dowodów nie zmienię zdania.nigdy w zyciu nie zaspiewal w zadnym z chorkow, to samo tyczy sie tej piosenki. rozumiem, ze nie potrafisz sie z tym pogodzic, bo przeciez sklad chorkow jest znany
a ja nawet nie zamierzam Cie juz wiecej przekonywacPioetrek pisze: w zasadzie bez mocnych dowodów nie zmienię zdania.
W kwestii dlaczego nie chcę przyjąć do wiadomości, że to nie Bohlen - zdaję się na słuch, i wg mnie słychać przede wszystkim wymiksowane ze sobą partie chórków zaśpiewane przez Bohlena + background i sporą ilość filtrów, których nie byłoby gdyby to robili King i Leis-Bendorff. Tak uważam.a ja nawet nie zamierzam Cie juz wiecej przekonywac
Boheln wiele razy wypowiadal sie o tym kto spiewa w chorkach, nigdy w zyciu nie wymienil siebie, poza tym kazdy slyszy jak fatalnie brzmi falset Bohlena wiec albo sie z tym pogodzisz albo uwazaj tak jak dotychczas
swoja droga zastanawia mnie dlaczego tak bardzo nie chcesz tego przyjac do wiadomosc Czar by prysł a ideal runąl w odchlan?
jest- to co mowil o chorkach Bohlen. ale nudny juzArCrack pisze:Jak brzmi falset SIBów bez obróbki też już słyszeliśmyKażdy ma jakieś swoje przypuszczenia w tej kwestii, ale nie ma niczego co jednoznacznie przekonywałoby do którejś wersji.
Ja rozumiem jkris że jesteś mocny w temacie C.C. Catch (wszak wielokrotnie to twierdziłeś) ale Twoja wiedza na temat Dietera jest słabiutka!!! Dieter wielokrotnie potwierdzał zarówno w TV jak i w prasie iż ON śpiewa w chórkach!!! Kilka lat temu pewne poczytne pismo zarzuciło mu właśnie to co sam twierdzisz - na okładce tego magazynu była twarz Dietera bez ust - co właśnie miało by oznaczac iż nie śpiewa. Zaraz po tym wystąpił Dieter z Thomasem w programie TV - GUINESS SHOW na ARD 31 marca 2001 (mam ten program!!!) - podczas którego Dieter zaśpiewał chórkiem "Brother Louie" i zapewnił że ON naprawdę śpiewa w Modern Talking!!! Tak więc wierzę Dieterowi a nie jakimś insynuacjom bez potwierdzenia.jkris pisze:Boheln wiele razy wypowiadal sie o tym kto spiewa w chorkach, nigdy w zyciu nie wymienil siebie
i tak sobie zyj w tym przeswiadczeniuPkmodern pisze:Tak więc wierzę Dieterowi a nie jakimś insynuacjom bez potwierdzenia.
wskaz mi kiedy tak stwierdzilemPkmodern pisze:Ja rozumiem jkris że jesteś mocny w temacie C.C. Catch (wszak wielokrotnie to twierdziłeś).
Pkmodern pisze: Twoja wiedza na temat Dietera jest słabiutka!!!
no tak, zaspiewal tyle, ze uszy puchly. niestety czesto pozwalal sobie podspiewywac na koncertach do wlaczonego mikrofonu...Pkmodern pisze:Dieter zaśpiewał chórkiem "Brother Louie"
Ostatnio mówił też, że w You Can Get It śpiewa. No to jak, wierzymy w te słowa które akurat pasują do tezy a inne odrzucamy?jkris pisze:jest- to co mowil o chorkach Bohlen. ale nudny juz
ten temat sie zrobil. zastanawia mnie tylko jedno czy akurat Ty tez karmisz sie ta złudna nadzieja czy masz w naturze byc w opozycji...
a gdzie tak powiedzial?ArCrack pisze:Ostatnio mówił też, że w You Can Get It śpiewa.
mi to tez absolutnie nie przeszkadza i chcialbym zeby to bylo jasne. ale wyroslem juz z etapu idealizowania kogokolwiek i jezeli kogos nie przekonuje to, ze sklad chorkow byl podany przy okazji sprawy z SIB to niech sobie poslucha tego jak Bohlen spiewa falsetem i sie zastanowi jaki sens mialoby takie wycie wtracac do spiewu profesjonalistow- po to tylko, zeby je pozniej zagluszyc. zreszta skoro zagloszune to go nie slychac, prawda?ArCrack pisze:Nie wiem jak jest naprawdę, a na dobrą sprawę jest mi to obojętne (bo lubię wyłącznie wokal DB w typie ze zwrotek BS). Ale to, że Ty uważasz że nie śpiewa to trochę za mało, żeby przyjąć to za pewnik
Bo jest taka instytucja jak GVL i odnośnie MT Dieter był tam rozpoznany jako współwykonawca. Tak mi się wydaje (ale tylko wydaje).to niech sobie poslucha tego jak Bohlen spiewa falsetem i sie zastanowi jaki sens mialoby takie wycie wtracac do spiewu profesjonalistow- po to tylko, zeby je pozniej zagluszyc.
Wystarczy trochę inteligencji aby czytając Twoje wpisy dotyczące Caro aby zorientowac się iż jesteś "mocny" w jej temacie!!!jkris pisze:gdzie niby wielokrotnie stwierdzilem, ze jestem "taki mocny" w temcie CCCatch...
W tym stwierdzeniu albo nie znasz faktów z życia Dietera albo poprostu kłamiesz aby swoją złośliwością wykazac jaki z Ciebie "jedynie-słuszny" orator w wiedzy o Bohlenie. Posiadam kilka wywiadów i wypowiedzi Dietera w których mówi o tym iż śpiewa we swoich piosenkach!!!jkris pisze:nigdy w zyciu nie wymienil siebie
Pkmodern pisze: Ja rozumiem jkris że jesteś mocny w temacie C.C. Catch (wszak wielokrotnie to twierdziłeś).
jkris pisze:czekam tylko na inf Pkmoderna gdzie niby wielokrotnie stwierdzilem, ze jestem "taki mocny" w temcie CCCatch... bo chyba to, ze ja bardzo lubie nie swiadczy o tym
trochePkmodern pisze:Wystarczy trochę inteligencji aby czytając Twoje wpisy dotyczące Caro aby zorientowac się iż jesteś "mocny" w jej temacie!!!