Blue System czy System In Blue???
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Blue System czy System In Blue???
Na oficjalnej stronie SIB pojawił się mix piosenek Blue System w wykonaniu SIB. Niezła ciekawostka!!!
http://www.systems-in-blue.de/index.php ... =framelike
http://www.systems-in-blue.de/index.php ... =framelike
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Pioetrek
- Kontakt:
Chciałbym, żeby Dieter albo Luis ujawnili kiedyś poszczególne partie wokalne nagrywane w studio dla BS, można by wtedy zobaczyć a w zasadzie usłyszeć czy ten miks to powtórzenie wykonania czy naśladownictwo.
(jak dla mnie oczywiste, jest, że chłopcy siedzą i kombinują jak tu zaśpiewać i przefiltrować żeby to zabrzmiało tak jak po wyjściu materiału ze studia).
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- adamstan
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
Generalnie się zgadzam chociaż uważam, że w ich medleyach brakuje jednego albo nawet dwóch wokali, być może mało znaczących a być może dobrze odtworzonych.Ech... wokal się zgadza, nie ma wątpliwości, że to oni śpiewali te numery.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
-
Jacek Z.
W sumie... może sprawiedliwości dziejowej stało się zadość...
Jeszcze pamiętam Bohlena jak śpiewał (wyłącznie sam) "Goodnight Marielin" czy "Marvin's Song". Fakt jednak faktem, że od kilku lat Blue System nie wydał żadnej płyty, i nie wyda już raczej
Dlatego może to i dobrze, że panowie z Systems in Blue, których głosy i muzyka brzmią znajomo (taki "zombie", rzec by się chciało Blue System is back!
) pociągną dalej tą historię. Zespół mi się podoba, i ze swojej strony mogę im życzyć tylko kolejnych 12 płyt...
Zawsze o wiele lepsze to niż miauczący ktoś z idolowej łapanki
Zaś w obecnym potopie czarnej muzy z prymitywnymi samplami
wszystko co trzyma eurodisco przy życiu jest potrzebne i wskazane.
Jeszcze pamiętam Bohlena jak śpiewał (wyłącznie sam) "Goodnight Marielin" czy "Marvin's Song". Fakt jednak faktem, że od kilku lat Blue System nie wydał żadnej płyty, i nie wyda już raczej
Dlatego może to i dobrze, że panowie z Systems in Blue, których głosy i muzyka brzmią znajomo (taki "zombie", rzec by się chciało Blue System is back!
Zawsze o wiele lepsze to niż miauczący ktoś z idolowej łapanki
- Pioetrek
- Kontakt:
-
jkris
tak z ciekawosci odsluchalem sobie ten kawałek i nie wiem jak kiedys moglo mi sie to podobac. teraz uszy wrecz mi puchna slyszac to wycie Dietera. jego wokal na pierwszych plytach brzmial duzo lepiej....Pioetrek pisze:W Goodnight Marielin wydaje mi się, że jego głos w refrenie dzieli się w miarę równo z chórzystą.
-
Jacek Z.
No, ale za to intencja szczytna (to była piosenka dla córki). Czyżby wyrastał nam kolejny fan Systems in Blue?jkris pisze:tak z ciekawosci odsluchalem sobie ten kawałek i nie wiem jak kiedys moglo mi sie to podobac. teraz uszy wrecz mi puchna slyszac to wycie Dietera. jego wokal na pierwszych plytach brzmial duzo lepiej....Pioetrek pisze:W Goodnight Marielin wydaje mi się, że jego głos w refrenie dzieli się w miarę równo z chórzystą.
- Mateusz
jkriss zdaje się krytykuje ostatnio doslownie WSZYSTKO co związane z imieniem Dieter, nazwiskiem Bohlen i wszelakimi kombinacjami tych wyrazów
:D to nie złośliwość , po prostu zauwazyłem takową regułę 
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
-
jkris
jezeli chcesz moge specjalnie dla Ciebie napisac za co cenie Bohlena. nie jestem zaslepiony i jezeli cos mi sie nie podoba to o tym mowie. nie naleze absolutnie do osob, ktore same siebie oszukuja. jezeli ktos uczciwie powie, ze Bohlen we wspomnianej piosence dobrze spiewa to serdecznie wspolczuje gluchotyMateusz pisze:jkriss zdaje się krytykuje ostatnio doslownie WSZYSTKO co związane z imieniem Dieter, nazwiskiem Bohlen i wszelakimi kombinacjami tych wyrazów:D to nie złośliwość , po prostu zauwazyłem takową regułę
Tworczosc Bohlena byla zawsze dla mnie nr 1- nie wyobrazalem sobie nie miec czegos nowego przez niego wyprodukowanego. ale tak sie dzialo do 2003 roku czyli do ostatniej plyty MT. od tego czasu jak dla mnie nie napisal zadnej dobrej plyty. Płyty Caterfeld, Tineo i Medlocka sa jak dla mnie koszmarnie nudne, wtorne i nijakie. Bohlen pisze dobre kawalki disco, od 4 lata wbil sie w nurt, kotry jak dla mnie ewidentnie mu nie lezy...
mam jednak wciaz nadzieje, ze zdecyduje sie jeszcze na napisanie plyty z fajnym Bohlenowskim brzmieniem. licze tez na to, ze nie bedzie to Medlock, bo nie przepadam ani za jego wokalem ani za nim samym...
- Mateusz
no ja zaślepiony tez nie jestem w żadnym razie, ale singiel Medlocka "You can get it" w zasadzie można określić mianem "stare dobre brzmienie Dietera" Natomiast Bohlen na albumie "Dieter - Der Film" całkiem nieźle zaśpiewał (i już bez SIB) tak więc aż tak dramatycznie chyba nie jest z tym "nowym Dieterem" już bez MT 
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett