Thomas w Kemnitz

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Thomas w Kemnitz

Post autor: ArCrack »

Fani Thomasa doczekali się chyba wreszcie koncertu, na który mogą się wybrać. 29 września wystąpi w Kemnitz, 20 kilometrów od Zgorzelca.
Co ciekawe także niemieccy fani byli dotychczas nieco źli na Thomasa za jego działalność koncertową - planował występy wyłącznie w zachodniej części kraju ;)
Awatar użytkownika
kicek

Post autor: kicek »

Przydałoby się datę koncertu wrzucić do newsa na główną. Bo tak to jest info o koncercie ale nie wiadomno kiedy... 8)
Awatar użytkownika
Feliks Maliszczak
Kontakt:

Thomas w Kemnitz 29.09.2007 r

Post autor: Feliks Maliszczak »

No nareszcie Thomas tak blisko wystąpi w Kemnitz 20 km od Zgorzelca. Czekałem rok czasu na jego koncert aż wreszcie się doczekałem.
Thomas Anders to mój jedyny na świecie najwspanialszy piosenkarz.
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

A może tak by ... hmm...

Post autor: weidung »

Tak sobie właśnie myślę... może wartoby zebrać trochę ludzi i wybrać się na koncercik razem?? Ja tam jestem jak najbardziej za. Jeżeli ktoś myśli podobnie - proszę o info.
Treadstone71
Członek TAFC Polska

Post autor: Treadstone71 »

Witam!
Chciałem zamówić bilety na koncert Thomasa. Niestety słabo znam niemiecki. Próbowałem to zrobić przez stronę podaną przez ArCracka (z newsa dotyczącego koncertu, który jest w archiwum newsów). Zarejestrowałem się na stronie, zamówiłem bilety i wyskoczyła m.in. taka informacja: Es ist kein Versand in dieses Land/Bundesland möglich!. To chyba znaczy, że poza Niemcy nie wysyłają, nie jestem pewien. No i jestem w kropce. Choć wysłałem jeszcze maila po angielsku na adres organizatora ( tickets@oberlausitzer-oktoberfest.de.), z zapytaniem czy można u nich dostać karty wstępu. Zdaje się, że jest taka możliwość.
Niemniej jednak, jeśli ktoś z was już zamawiał te bilety, ma zamiar lub po prostu wie jak to zrobić, proszę o pomoc. Bardzo mi na tym zależy.
Pozdrawiam
Adam
Mikiki

Post autor: Mikiki »

Ja proponuje przykleić ten temat
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Wszystkich, którzy są zainteresowani biletami na koncert w Kemnitz proszę o kontakt do poniedziałku ( arcrack@o2.pl ). Jest szansa, że uda się je załatwić.
Awatar użytkownika
Feliks Maliszczak
Kontakt:

29.09.2007 rok godz 20.30 Koncert Thomasa w Kemnitz

Post autor: Feliks Maliszczak »

Koncert Thomasa Andersa rozpoczął się o godz. 20:30 piosenką "Geronimos Cadillac". Thomas ubrany był w czarną marynarkę i czarną koszulę spodnie jeansowe jasno niebieskie i czarne buty. Thomas wyglądał przepięknie a śpiewał swoje najlepsze piosenki. Obok Thomasa tańczyła dziewczyna w czarnej sukience z brzegu chłopak z Thomasa zespołu grał na czerwonej gitarze. Thomas z Modern Talking śpiewał piosenki: Geronimo's Cadillac, In 100 Years, Jet Airliner, Brother Louie, Cheri Cheri Lady, Atlantis Is Calling S.O.S For Love, You're my heart, you're my soul, You Can Win If You Want, Sexy Sexy Lover, China In Her Eyes, Tv Makes The Superstar, Win The Race, No Face No Name No Number, Thomas z płyty " This Time" zaśpiewał piosenki: Independen't Girl, King Of Love, Tonight Is The Night, In Your Eyes, a jedna z piosenek Thomasa pochodzi jeszcze z płyt przed This Time. Thomas w Kemnitz dał przepiękny koncert 2 godziny a na koniec zaśpiewał piosenkę "You're My Heart, You' re My Soul". - koncert Thomasa skończył się o 22.30. Jestem zadowolony, że Thomas przyjechał do Kemnitz 20 km od miasta Gorlitz i tak blisko mogłem pojechać na Thomasa koncert.
Thomas Anders to mój jedyny na świecie najwspanialszy piosenkarz.
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

według mnie to jest tandetne że śpiewa piosenki które nie są jego autorstwa...że też Dieter nic nie zrobi...to samo dotyczy tych tandeciarzy z Systems in blue...
talking1

Post autor: talking1 »

riccardo1989 pisze:według mnie to jest tandetne że śpiewa piosenki które nie są jego autorstwa...że też Dieter nic nie zrobi...to samo dotyczy tych tandeciarzy z Systems in blue...
Lepiej tak nie pisz, bo piszesz bzdury!!! Thomas jest wykonawcą tych piosenek, przecież nie śpiewał piosenek BS.
To znaczy, że jak Chopin nie żyje to nikt nie ma prawa grać jego utworów?!
Bo przecież to on jest autorem.
Ostatnio zmieniony pn paź 01, 2007 11:06 przez talking1, łącznie zmieniany 1 raz.
talking1
riccardo1989

ale nie są jego autorstwa i pasożytuje na Dieterze. Wersje koncertowe wykonywane solo są po prostu kiepskie...
Awatar użytkownika
skoti2003
Członek TAFC Polska

Post autor: skoti2003 »

Chcialbym napisac do uzytkownika o nicu( riccardo1989)
Wiesz co gosciu jas jestes zielony w temacie to nie rob z siebie idioty i wogole nic nie pisz najlepiej jak bys nic nie pisał
Systems in Blue nalezy sie duzy szacunek i wkład jaki wniesli w brzmienie Dietera i tych magicznych lat to samo dotyczy sie Thomasa!
A twoje idiotryczne i poglady wciskaj dzieciom w przeczkolu a nie nam!
Prozba do moderatora strony Arku blokuj prosze takich idiotow poniewaz zniewazaja ludzi ktorzy wniesli tak duzy wkład w te magicznie brzmienie tej muzyki.Pozdrawiam ale prawdziwych fanow.
[/b]
riccardo1989

ahaaa to jak ktoś ma inne zdanie to należy go blokować? Śmieszny jesteś :lol: :twisted: :evil:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Blokowanie może nastąpić za notoryczne łamanie regulaminu, nie za opinie, nawet jeśli są one wyjątkowo dziwaczne ;)
Każdy może śpiewać co mu się tylko podoba, pod warunkiem że autor nagrania otrzymuje z tego tytułu swoją działkę. Gdyby można było śpiewać wyłącznie napisane przez siebie nagrania było raczej kiepsko - dobrzy kompozytorzy i dobrzy wokaliści to z reguły zupełnie inne osoby.
Kiepskie to czy nie - kwestia gustu. Ludzie jednak na koncerty przychodzą, więc zapotrzebowanie na te kawałki jest - nikt nikogo do ich słuchania nie zmusza, więc ciężko zrozumieć po co Dieter miałby wprowadzać w życie tego typu postulaty. Tym bardziej, że sam na tym zarabia.
Awatar użytkownika
skoti2003
Członek TAFC Polska

Post autor: skoti2003 »

Do riccardo1989
Smieszny to ty gosciu jestes i to bardzo smieszny nie masz zielonego pojecia wiec nie wypowiadaj sie na tym forum!!!!!!!!!!!!!
riccardo1989

Gdzieś w necie wyczytałem, że Dieter za piosenki śpiewane przez Thomasa czy Systems in blue otrzymuje znikomą kase...
skoti2003 spokojnieeee !!!!!!!!!! ;p ;p ;p ;p widać że nie jesteś fanem tylko fanatykiem bo jak ktoś coś złego powie to zabiłbyś go za to ;p
ODPOWIEDZ