Moving Heroes

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Usiłowałem dowiedzieć się czegoś więcej o grupie i management podał parę szczątkowych informacji.
Możemy się dowiedzieć, że:
- "zazwyczaj Dieter jest producentem, bo produkuje swoje piosenki. W tym wypadku z piosenkami Jenier jest producentem wykonawczym, bo to jego styl i ekipa producencka. A poza tym, Dieter to świetny gość"
- dziewczyny mieszkają w Hamburgu
- więcej informacji w tej chwili nie mogą udzielić, mamy się odezwać ponownie po tym jak Dieter osobiście skomentuje całą sprawę

Trochę kręcą, nie chcą niczego mówić wprost... I czyżby dalsza strategia medialna była uzależniona od tego, jak Dieter sam określi swoją rolę w projekcie...?
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Robert73

Moving Heroes

Post autor: Robert73 »

Posłuchałem kilka razy całą płytę (w miarę przyzwoitej jakości) i na tej podstawie mogę powiedzieć,że jedyny utwór,który zwrócił moją uwagę to "Love And Magic",no może jeszcze "You Are My Angel",bo ma fajne zwrotki, zwłaszcza te śpiewane falsetem.Niby dobre,ale jednak brakuje tu ręki Bohlena bez dwóch zdań! Jak to się ma chociażby do ostatniej jego dobrej kompozycji (według mnie)"Bizarre,Bizarre".Niestety marnie! Różni próbują coś zdziałać w tym temacie ,ale bez mistrza nie wychodzi.
jkris

Re: Moving Heroes

Post autor: jkris »

Robert73 pisze:Jak to się ma chociażby do ostatniej jego dobrej kompozycji (według mnie)"Bizarre,Bizarre".Niestety marnie!
najgorsze jest to, ze Bizarre Bizarre to jedyny swietny kawalek Bohlena od konca MT :cry:
zastanawiam sie czy on mowiac, ze napisal teraz rewelacyjna plyte dla Medlocka sam w to wierzy... i czy sam ma chec sluchac swoich nudnych jednakowych ballad...
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Mnie się You are my angel... podoba i brzmieniowo i teledysk moim zdaniem powstał fajny. Wydaje mi się, że tę piosenkę lokowałbym wyżej niż inne grupy naśladujące Bohlena.
Pozostałe kawałki też są fajne ale w zasadzie tylko refrenach.
Wolniejsze kawałki (Golden Times i Happy Birthday) kojarzą mi się z płytą Dieter Der Film.
Generalnie uważam, że jest to pozycja niezła.

A teraz zapodam kilka teorii dlaczego Dieter jest tam producentem wykonawczym :D :
1. Projekt jest kupiony przez bogatego Rosjanina jako prezent dla dziewczyn. Wiadomo - płaci się, to się i wymaga. Uderza się z workiem pieniędzy do najlepszego producenta w mieście...jeżeli tak było to są dwie opcje:
- był przelew na konto - jest szansa, że się o tym dowiemy
- był worek gotówki - raczje się o tym nie dowiemy i niemiecki urząd podatkowy też :D

2. Może też być tak, że w zamian za te nagrania Dieter odzyskał coś co mu kiedyś z domu zginęło.

3. Ostatnia teoria jest najdziwniejsza. :D Otóż Dieter wziął udział w tym projekcie ponieważ...

Obrazek

...ta dziewczyna po prawej, to tak naprawdę facet (zresztą kilka osób zwróciło na to uwagę), a konkretnie Marc Bohlen (spójrzcie na te rysy twarzy - są tacy sami i nawet charakteryzacja tego nie przysłania) i to z jego piosenkami mamy tutaj do czynienia. :D

PS: Uważam, że skoro nie ma już szans na MT to dobrze, żeby Dieter znalazł sobie kogoś kto będzie miał walory aby nagrywać kawałki w tym stylu. Nie kopia MT ale jakaś grupa zachowująca podobny styl, a po przesłuchaniu nagrań Moving Heroes jestem w zasadzie za tym, żeby to były jakieś dziewczyny. :D

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
jkris

Post autor: jkris »

a nie masz odruchu wymiotnego slyszac ich głosy??? fajnie gdyby zespol a la MT powstal ale niech juz ten ktos wyglada i spiewa, bo w przypadku tych pan to niestety maksymalna zenada. wygladaja jak wykopane z '83 a glosy i angielski OKRUTNE :roll:
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

No nie.........ale jaja-wiecie co? Spodziewalam sie tego po Dieterze... <młotek>
Jacek Z.

Post autor: Jacek Z. »

Widziałem teledysk, i powiem szczerze, że w pierwszej chwili mnie zamurowało. Ta Czarnulka (Elen) śpiewa zupełnie jak Anders!

Teraz wiem już wszystko: MODERN TALKING TEŻ BYŁA KOBIETĄ! :D
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

Teraz wiem już wszystko: MODERN TALKING TEŻ BYŁA KOBIETĄ! Hehe-teza warta przemyslenia...
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Pioetrek pisze:A teraz zapodam kilka teorii dlaczego Dieter jest tam producentem wykonawczym :D :

3. Ostatnia teoria jest najdziwniejsza. :D Otóż Dieter wziął udział w tym projekcie ponieważ......ta dziewczyna po prawej, to tak naprawdę facet (zresztą kilka osób zwróciło na to uwagę), a konkretnie Marc Bohlen (spójrzcie na te rysy twarzy - są tacy sami i nawet charakteryzacja tego nie przysłania)
...a ta po lewej to też facet - syn Thomasa :wink: Andersa oczywiście
Obrazek
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Kurczę ale one dziwnie śpiewają w zwrotkach! Trochę razi ten śmieszny akcent + dość kiepski angielski. Kolejny minus to nie medialny wygląd dziewczyn. Ale sa też plusy - kawałki sa szybkie i dynamiczne, dość dobrze wyprodukowane, owszem poprawki w arnżach by się przydały bo momentami są troche za proste i za tandetne ale generalnie wynik jest pozytywny. Następny i największy plus to chórki! - chórki sa naprawde świetne! No i trzeci plus - Nazwisko Dietera na okładce :)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

No coż... znalezienie nagran w bardzo dobrej jakosci zajmuje... 1 minutę :)
Po chwili mozna sie juz zapoznac z materialem "bohaterskich" pań :)))

(na prośbę słuchaczy podaje przepis: wpisac w google tak: "Moving Heroes" "golden times" i wejsc na szosta witryne ktora sie wyszuka...)

I powiem tak...
Modern Talking i CCCatch - to se ne wrati.

Drugiego takiego fenomenu juz nie bedzie, a kazda proba kopiowania ich, nawet przez samego mistrza, pozostawia wiele do zyczenia!
A to głosy nie takie, a to słaby angielski, a to zły akcent, a to fryzury... muzyka jakas taka... bez duszy.

Slychac ze plyta jest serwowana na rynek rosyjski, bo tam slaba wymowa przejmowac sie nikt nie bedzie (bo sami taka maja).
A sam wizerunek pan - tez jakis taki, ze w europie by sie nie przyjal. Takie fryzury to chyba tylko "u ruskich" mogą "funkcjonować".

Sam nie wiem czy dobrze, ze tego typu plyty od czasu do czasu sie ukazuja (Ashley, SIB, teraz "Heroski").
Obawiam sie, ze przynosza one wiecej szkody dla muzyki Dietera, niz pozytku.
Ostatnio zmieniony wt lip 31, 2007 22:03 przez Daniel, łącznie zmieniany 1 raz.
Jacek Z.

Czuję klimat... Ostatnio słuchałem trochę SiB, ale dziś włączyłem sobie Modern Talking, i jest różnica. Ale Dieter sam winien...

Panowie z SiB atrakcyjnym image scenicznym raczej nie tryskają, więc się kierują nieco chyba na rynek Latin America. Tak jak z prezydentami USA - wygląd to połowa sukcesu...

Moving Heroes w sieci znalazłeś? Gdzie??? Rzeczywiście, chyba inne utwory są cieńsze od "Angel", ale chętnie bym posłuchał. Zawsze lepsze to, niż... New Collective :x
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Jacek Z. pisze:Czuję klimat... Ostatnio słuchałem trochę SiB, ale dziś włączyłem sobie Modern Talking, i jest różnica. Ale Dieter sam winien...
Ja dosc czesto slucham nadal plyt MT i CCCatch i absolutnie nie jestem nimi znudzony, chociaz sluchalem ich milion razy. I absolutnie nie mozna ich porownac do tych "wyrobów modernopodobnych", ktorych juz po 2 sluchaniu ma sie serdecznie dosc. Po prostu cos jest albo dobre, albo kiepskie. Tak samo jak discopolo nigdy nie bedzie brzmialo jak italodisco.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Mam od kilku tygodni album MOVING HEROES,oczywiście wszystko na "jedno kopyto" z początku,nie odróżniałam jednego utworu od nastepnego,teraz już to widzę :wink:
Moimi favorytkami są NEW LAND,YOU ARE MY ANGEL AND MY DEVIL extended version,LOW-DOWN WORLDextended version,nie sa takie mdłe jak reszta.
Ajesli chodzi o wolne kawałki,to raczej je pomijam,niedobrze się przy nich robi...angielski w ustach tych pań,bardzo zaakcentowany :/

Tyle moich wrażeń po tej płytce :wink:
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

atlantyda ;o) pisze:Ajesli chodzi o wolne kawałki,to raczej je pomijam,niedobrze się przy nich robi
lepiej bym tego nie ujął :D szybkie są w miarę w porządku ale słuchanie ballad to katorga :P
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Jacek Z.

Daniel pisze:No coż... znalezienie nagran w bardzo dobrej jakosci zajmuje... 1 minutę :)
Po chwili mozna sie juz zapoznac z materialem "bohaterskich" pań :)))

(na prośbę słuchaczy podaje przepis: wpisac w google tak: "Moving Heroes" "golden times" i wejsc na szosta witryne ktora sie wyszuka...)
A tak "bez ślubu" (free registration jakieś itp.) się nie da? :cry:

Na niedźwiadku bida, łosiołka jeszcze nie próbowałem, bo się bałem że cały mój rydwan stanie...
ODPOWIEDZ