Co ma w sobie Mandaryna?

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
jkris

Post autor: jkris »

Mateusz pisze:
Simon_Belissimo pisze:"Lady In Red"-cover
Jeśli to TO SAMO Lady in Red o którym ja myśle - czyli przebój irlandzkiego wielkiego piosenkarza i kompozytora, mistrza w swoim gatunku - Chrisa de Burgh to ja jestem na NIE i podpisuje się pod moim zdecydowanym NIE wszystkimi kończynami jakie posiadam - Nie mam nic do Mandaryny, nie słucham jej muzyki, jednak NIE można robic z LEGENDY dance'owej łupanki! NIE muzyki tego pana który jest jedynym i niepowtarzalnym wykonawcą tego utworu, kto zna - zapewne przyzna mi rację! A jeżeli już zrobić cover to nie w takim muzycznym klimacie w którym odnajduje się Mandaryna, tożto profanacja!
a moze dzieki coverowi Mandaryny mlodziez siegnie po oryginal i dzieki temu poznaja tworczosc wielkiego irlandzkiego piosenkarza? ;-)
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Simon_Belissimo pisze:"One Way Ticket"-tak,tak...to cover słynnego utworu Boney M.
Nie Boney M. tylko Eruption. Oba zespoły stworzone przez Franka Fariana, nagrywały mniej więcej w tym samym czasie, stąd częste pomyłki. Poza tym nie jest to też piosenka Eruption tylko (o ile dobrze pamiętam) Neila Sedaki.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

jkris pisze:a moze dzieki coverowi Mandaryny mlodziez siegnie po oryginal i dzieki temu poznaja tworczosc wielkiego irlandzkiego piosenkarza?
marzyciel z Ciebie :wink: widze że bardzo wierzysz w polską młodzież :) jakos nie widzi mi się sytuacja w której fan Mandaryny po wyjęciu z odtwarzacza jej nowej płyty sięga po wydana w 1986 roku płyte Chrisa "Into the light". chciałbym zeby tak było, jednak bardziej prawdopodobną wersją bedzie taka ze młodzież bedzie szaleć w klubach i dyskotekach przy "Lady In Red" w wersji "ymc -ymc" i nie pomysli ani przez chwile o twórcy oryginału. Poza tym jakoś słowa utworu które są niemal poezją (jak większość kawałków Chrisa) jakoś nie pasuja mi do klubów i dyskotek podane "na ciężkim bicie" hmmm...
Ostatnio zmieniony pt cze 29, 2007 21:13 przez Mateusz, łącznie zmieniany 1 raz.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

Post autor: Simon_Belissimo »

YaQb85-niestety muszę Cię zmartwić-piosenkę śpiewał również zespół Boney M.Zresztą sama Marta wypowiadała się,że wykona cover właśnie tego zespołu.A piosenkę "One Way Ticket" często można spotkać na składankach tej grupy...
Atlantydo-niestety znów nie mogę się z tobą zgodzić.Co do występu Mandaryny w Sopocie-jej partie akapella nie były zamierzone-kiedy śpiewała wstęp,miała grać muzyka-nie grała no i powstała afera.Michał nawet się cieszył,że Marta ma wystąpić na tym Festivalu.Jest to forum poświęcone także artystom,z którymi współpracuje Dieter Bohlen-więc mam prawo wyrazić swoje zdanie na temat Marka Medlocka-który dla mnie jest żałosny.Owszem-Mandaryna ma retusze komputerowe,co w dobie XXI wieku jest wręcz oczywiste.Ty to wiesz,ja to wiem,jej fani to wiedzą,cała Polska wie i jeszcze trochę...
Mateusz-Muszę cię zmartwić,tak to jest TEN Cover,TEGO wokalisty.
I tak się składa,że właśnie ta piosenka wywołała wielką euforię wśród fanów Mandaryny-kazdy chciał poznać jej wcześniejszą wersję,czyli wersję Chrisa De Burgha...Oczywiście jest w stylu Dance i cóż w tym złego?Mnie się wersja Chrisa podobała średnio,a Mandaryna zrobiła z tego niezły kawałek na imprezy...po swojemu i jest według mnie fajnie.
I nie jest to pierwszy cover Mandaryny,jeżeli chodzi o tego artystę.Na jej płycie "Mandarynkowy Sen" z 2005 roku,pojawił się także utwór "A Spaceman Came Travelling".Wydała nawet singiel z tą piosenką.
Niestety i tak mnie nie zrozumiecie,jedynie Jkris przejawia jakąś inteligencję.To tyle.
Ostatnio zmieniony pt cze 29, 2007 21:40 przez Simon_Belissimo, łącznie zmieniany 3 razy.
"...We die for Brando,and we love James Dean.The King was Elvis,and Monroe was the Queen..."
Awatar użytkownika
Mateusz

Simon_Belissimo pisze:Mnie się wersja Chrisa podobała średnio,a Mandaryna zrobiła z tego niezły kawałek
Dopiero Mandaryna zrobiła fajny kawałek z utworu Chrisa! Aż mi mowę odjęło... :shock: no comment.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Simon_Belissimo pisze:Niestety i tak mnie nie zrozumiecie,jedynie Jkris przejawia jakąś inteligencję.
A reszta nie przejawia żadnej, bo nie lubi twórczości Marty Wiśniewskiej? Bez takich proszę.

A prywatnie dodam, że również nie jestem zbyt szczęśliwy, że za jakiś czas mogą mnie atakować z radia te nagrania w wersjach umca :? Była Jeanny, było You Give Love A Bad Name, teraz to...
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

To jeszcze nie wiecie co was czeka!
Dowiedziałem się,że Mandaryna szykuje wiele coverów znanych hitów w wersjach umca-umca.
Arek,skoro nie wiesz o co chodzi to po co mnie w taki sposób cytujesz?
Jkris po prostu wie,co miałem do przekazania,choć też za bardzo nie lubi Mandaryny.Spodziewaj się,że właśnie twój wpis spowoduje tutaj prawdziwą lawinę-no bo jak administrator wypowiada się w taki sposób na temat utworów Mandaryny,to my też możemy,a przy okazji obrazimy tego całego Simona.
Mateusz-Wersja Mandaryny przypadała mi o wiele bardziej do gustu,przynajmniej nie była taka smętna...
Jeżeli chodzi o "You Give Love A Bad Name"-Marta przesłała Bon Jovi swoją wersję tego przeboju.Odpowiedź otrzymała taką "Jest cool".
Wam to się może nie podobać,bo jak ktoś jest uprzedzony do jakiegoś artysty,to tak już jest.Ja uważam,że Mandaryna to jedna z NAJWIĘKSZYCH GWIAZD,KTÓRE KIEDYKOLWIEK STANĘŁY NA POLSKIEJ SCENIE MUZYCZNEJ,TO PRAWDZIWY FENOMEN,SKARB...
Wy macie swoich ulubionych wokalistów,ja mam swoich.Wy macie takie zdanie o swoich,ja mam takie.Wy uważacie De Burgha za mistrza,a ja Mandarynę za mistrzynię.I tak będzie,choćby mnie mieli polać benzyną i podpalić!!!!!
Ostatnio zmieniony pt cze 29, 2007 21:47 przez Simon_Belissimo, łącznie zmieniany 1 raz.
"...We die for Brando,and we love James Dean.The King was Elvis,and Monroe was the Queen..."
Awatar użytkownika
Mateusz

Simon_Belissimo pisze:no bo jak administrator wypowiada się w taki sposób na temat utworów Mandaryny,to my też możemy,a przy okazji obrazimy tego całego Simona.

Forum jest od tego żeby dyskutować a nie się obrażać. Tylko ze Ty, Simon każde negatywne słowo o Twojej idolce odbierasz jako jakiś atak skierowany na Twoja osobę. Każdy ma prawo a nawet obowiązek posiadania własnego zdania na dany temat - pozytywnego lub negatywnego, a do tej pory jedyna osobą która kogoś obraziła jestes chyba nietety Ty gdyż "pozbawiłeś" wszystkich (poza jkrisem) forumowiczów inteligencji :wink:
T. Prachett
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Jeśli Simon nie będzie sugerował braku inteligencji u innych, admin nie będzie miał powodu do reakcji, a inni nie będą mieli nic do Simona, więc tym bardziej nie będą go obrażać.

A moja opinia o tego typu coverach jest zupełnie prywatna. I nie chodzi tu tylko o Wiśniewską, a ogólnie o tego typu nagrania, np. Another Brick In The Wall, które od pewnego czasu można usłyszeć jakiejś nowej wersji :?
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

No niestety Mateusz-wiedziałem,że mnie nie zrozumiecie.Nie napisałem,że wy nie macie inteligencji,na pewno macie.Chodziło mi o to,że Jkris ją ukazał,gdyż jako jedyny zrozumiał o co mi chodzi.Ja wyczuwam wasze negatywne słowa w stosunku do Mandaryny,jako ataki na moją osobę,drobne uszczypliwości są-nie mów,że nie.
No chyba,że mam już jakąś fobię :roll:
AREK natomiast napisał:
A moja opinia o tego typu coverach jest zupełnie prywatna
Skoro jest taka prywatna,to czemu o niej piszesz na tego typu forum???
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Ponieważ forum dyskusyjne poświęcone muzyce służy do wymiany prywatnych opinii jego użytkowników na tematy muzyczne 8)
Rozumiem, że lubisz Wiśniewską, uważasz ją za fenomen, mega gwiazdę, itd. OK - Twoje zdanie. Ale pozwól nam mieć nasze i nie odbieraj negatywnych opinii o niej jako ataków na Ciebie ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

Arek!
Przecież ja to wszystko wiem,ja to wszystko potrafię zrozumieć,ale niestety WY mnie nie rozumiecie...
Proszę przeglądnij wszystkie wpisy na tej stronie i postaw się w mojej sytuacji-sądzę,że z każdego wpisu wypływa nieco złośliwości.
Nawet z twoich wpisów.Wiem,co sobie myślicie,że mam coś nie tak w głowie,skoro uważam Martę za wielką,utalentowaną gwiazdę...która tak naprawdę nie jest Marią Callas...he he... :wink:
Cieszę się,że mam taki odmienny gust i zawsze miałem takie idolki typu Paris Hilton(jak niektórzy z was by to powiedzieli),kiedy inni słuchali hip-hopu,czy rapu.Nie wiem po co wam o tym powiedziałem,ale ja będę Marty,C.C.Catch (jeśli trzeba) zawsze,zawsze bronił-chociaż w zasadzie to bezsensu-bo przecież każdy ma prawo do własnej opinii,o ile nie będzie przy tym obrażał mnie.
P.S.
Napisałeś:
"Ponieważ forum dyskusyjne poświęcone muzyce służy do wymiany prywatnych opinii jego użytkowników na tematy muzyczne"-Dla mnie to nie jest wytłumaczenie.Ale może ja teraz Ciebie nie rozumiem... :roll:
Ostatnio zmieniony pt cze 29, 2007 22:33 przez Simon_Belissimo, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Simon_Belissimo pisze:YaQb85-niestety muszę Cię zmartwić-piosenkę śpiewał również zespół Boney M.Zresztą sama Marta wypowiadała się,że wykona cover właśnie tego zespołu.A piosenkę "One Way Ticket" często można spotkać na składankach tej grupy...
Na jakich składankach? Jeśli znasz takową proszę podaj mi jakiś namiar. W temacie Boney M. siedzę nie od dziś i do tej pory nie słyszałem, żeby kiedykolwiek ta grupa nagrała utwór "One Way Ticket". Sama Mandaryna niekoniecznie musi znać ich całą twórczość. Jak wcześniej wspomniałem piosenka ta jest wciąż niesłusznie przyczepiana do repertuaru Boney M.
Przepraszam za off topa ale niektóre informacje należy prostować jeśli są nieprawdziwe a w temacie Mandaryny nie mam nic więcej do powiedzenia.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

YaQb85-w "Klubie Dla Ciebie" była kiedyś taka składanka,za 13,50 i właśnie znajduje się na niej ten utwór,wiem bo mam.Jeśli chcesz z chęcią przytoczę Ci także słowa Mandaryny:
"Na moim nowym albumie znajdzie się także kilka coverów,np."One Way Ticket" zespołu Boney M.Pamiętam ich kolorowe stroje,kojarzą mi się z dzieciństwem.Mam sentyment do tego utworu".
Kto jak kto,ale ona się chyba zna...głupia nie jest.
Jeżeli chodzi o zespół Eruption-masz rację,to oni pierwsi nagrali ten utwór,a że jest kojarzony z Boney M...trudno,tak bywa.
Niektórzy mogą mylić utwory C.C.Catch z Modern Talking.
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

W "KDC" była bodajże składanka pt. "The Best Of" z 1997 roku. Nie ma na niej tego utworu. Mandaryna pamięta ich kolorowe stroje, ja prowadziłem swego czasu polską stronę o tej grupie, więc - może to się wydać szokujące - wiem na ten temat trochę więcej niż Mandaryna. Nikt nie każe Tobie się zgadzać z faktami.
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

Nie chodzi o tę składankę,tylko inną.Tytuł "The Greatest Hits" i znajduje się na niej TEN utwór.No cóż,Mandaryna jest też jedynie człowiekiem,może się pomyliła,a może sądziła,że tę piosenkę śpiewa właśnie Boney M.Nie będę się kłócił,bo nie ma o co.Dla mnie to jest śmieszne.Jednak muszę powiedzieć,że na okładce widnieje napis: Utwory w wykonaniu Soundlikes.Mam też inne płyty Boney M. i nie ma jednak na nich "One Way Ticket".
P.S.
Gdyby mój skaner nie był zepsuty,to bym ci przesłał skan okładki z listą utworów.Przekonałbyś się.
Ostatnio zmieniony pt cze 29, 2007 22:46 przez Simon_Belissimo, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ