Kurde! Teledysk do "You Can Get It" powala mnie z nóg! Normalnie nie wiem co się dzieje, ale od sobotniego występu w Wetten, dass...? cały czas ten lawałek za mną chodzi a teraz jeszcze to super-cudeńko na video Dawno się nie cieszyłem na singiel Bohlena. Chyba ostatni raz na TV Makes The Superstar.
A tak swoją drogą to Mark rzeczywiście się troszkę klei do tego naszego Dieterka hehe
DySkietkaDS pisze:chórek mógłby być śpiewany przy każdym refrenie
Nie zgadzam się z tą opinią. Uważam, że o to właśnie chodzi, aby najlepsze zostawić na sam koniec. Zawsze jak słucham tego utworu to nie mogę się doczekać chórku a jak w końcu jest (na końcu hehe) to mam cały czas gęsią skórkę - zupełnie jak za pierwszym razem na Wetten dass...?
Fani wersji z chórkami po każdym refrenie znajdą ją na singlu jako Modern Mix
Ja osobiście również wolę tę z teledysku i Wetten dass - lepszy niedosyt niż przesyt
no to ja sie wylamie i napisze, ze teledyk nudny jak flaki z olejem, dopiero ok 2:50 zaczyna sie cos dziac. nie sadze aby, tak jak ktos wczesniej napisal, piosenka miala byc wielkim sukcesem a juz wrozenie temu duetowi sukcesu porownywalengo do MT to chyba maksymalna przesada. poza tym co to mialoby byc? duet w ktorym spiewa Medlock a na koniec Bohlen udaje ze spiewa chorki z MT i macha rekami
weidung pisze:A tak swoją drogą to Mark rzeczywiście się troszkę klei do tego naszego Dieterka hehe
to wszystko jest wyrezyserowane i obliczone na takie reakcje. ktos komus powie, ze Medlok tuli sie na teledysku z Bohlenem wiec wiecej ludzi bedzie chcialo to video obejrzec, uslyszec piosenke itd- darmowa promocja... ciekawe kiedy ta przyjazn sie skonczy i jakie rewelacje wtedy wyjda na jaw...
Mimo iż Mark ma trochę monotonny głos (jakoś na początku wydawało mi się że śpiewa w większości jedną piosenkę do różnych melodii) to "You Can Get It" jest strzałem w "10". Widac iż Dieter wyciągnął wnioski z czasów Modern Talking - piosenka "No Face, No Name, No Number" - i wydał typowo wakacyjny hit.
Teledysk bardzo mi się podoba, przede wszystkim iż jest taki "żywy", wiele się dzieje w nim, ciągły ruch! I mam takie skojarzenie do teledysku do piosenki Blue System "Sorry Little Sarah", gdzie Dieter również super wyglądał z gitarą akustyczną.
Sprawa "klejenia" się Marka do Dietera - nie stanowi dla mnie żadnego problemu, widzę tylko iż taki normalny kraj jakim są Niemcy, potrafi się bawic bez żadnych skojarzeń, gdzie każdy jest taki jaki jest naprawdę, a nie udawac wobec wszystkim zupełnie kogoś innego. Na forum widzę wpływy typowych postaw, które są niczym innym jak tylko skutkiem tego co się dzieje w naszym kraju, poprzez media - brak tolerancji i hipokryzja. Boli mnie to że dotyczy to i świata muzycznego, gdzie każdy powiniej czerpac wyłącznie przyjemnośc. Cieszę się iż takiego "prania mózgów" w naszym kraju nie było w czasach ponownego comebacku Modern Talking, bo po zdjeciu w którym Dieter wkłada język do ucha Thomasa pewnie pewni "działacze młodzieżowi" nie wpóścili by naszych Idolów do kraju. Proszę wszystkich jeszcze normalnie myślących - nie dajcie się sprowokowac i czerpajcie z muzyki to piękno co z niej przemawia. Każdy ma prawo do życia - obojętnie co sobą prezentruje. A jak to się komuś nie podoba - nikt nikogo nie zmusza - nie słuchaj, nie oglądaj i będzie OK! Nik nikogo do niczego nie zmusza!!!
PKmodern ma rację. Piosenka jest świetna wakacyjna, ważne, żę podoba się NAM - FANOM DIETERA. Nic juz więcej nie powinno nas obchdzić. To sama przyjemność patrzeć na starego dobrego Dietera, który nigdy nie ma dość i zawsze się świetnie prezentuje. Bieżmy z niego przykład i nie przejmujmy się niczym. Przy tej piosence chce się żyć!
PS: Dieter super wygląda z gitarką. Jest wspaniał za to, że tak kocha muzykę i nie pozwala monotonnym girlsbandom i boysbandom (to nie znaczy, że takich nie lubię) zrewolucjonizować rynku muzyką R'N'B' itp. On ma swój własny niepowtarzalny styl i tego się trzyma.
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
A ja dodam jeszcze, że w dzisiejszym Exklusiv Dieter mówił o trasie koncertowej z Markiem Medlockiem - małe koncerty, wszystko na żywo. Ciekawe czy się doczekamy, czy na planach się skończy
Pkmodern ma racje, podpisuje sie po jego slowami rekami i nogami Po prostu cieszmy sie z fajnej piosenki i z Dietera w dobrej formie A jesli wzbudza ona tak skrajne emocje, to mysle, ze dobrze jej to wrozy na wakacyjnych listach przebojow
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Pkmodern pisze:Sprawa "klejenia" się Marka do Dietera - nie stanowi dla mnie żadnego problemu, widzę tylko iż taki normalny kraj jakim są Niemcy, potrafi się bawic bez żadnych skojarzeń, gdzie każdy jest taki jaki jest naprawdę, a nie udawac wobec wszystkim zupełnie kogoś innego. Na forum widzę wpływy typowych postaw, które są niczym innym jak tylko skutkiem tego co się dzieje w naszym kraju, poprzez media - brak tolerancji i hipokryzja.
Święte słowa, na klipie widzimy dwóch świetnie bawiących się gości dla których nie ma znaczenia czy któryś z nich jest gejem czy nie. Przyjechali na Majorke zrobić fajny klip do wakacyjnego hitu więc go po prostu zrobili. Nie ma tu żadnej głębszej filozofii.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Pkmodern pisze:Sprawa "klejenia" się Marka do Dietera - nie stanowi dla mnie żadnego problemu, widzę tylko iż taki normalny kraj jakim są Niemcy, potrafi się bawic bez żadnych skojarzeń, gdzie każdy jest taki jaki jest naprawdę, a nie udawac wobec wszystkim zupełnie kogoś innego. Na forum widzę wpływy typowych postaw, które są niczym innym jak tylko skutkiem tego co się dzieje w naszym kraju, poprzez media - brak tolerancji i hipokryzja.
Święte słowa, na klipie widzimy dwóch świetnie bawiących się gości dla których nie ma znaczenia czy któryś z nich jest gejem czy nie. Przyjechali na Majorke zrobić fajny klip do wakacyjnego hitu więc go po prostu zrobili. Nie ma tu żadnej głębszej filozofii.