Co poza Dieterem i/lub Thomasem?
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Co poza Dieterem i/lub Thomasem?
Dla mnie takim "numerem 2" zaraz po nich jest Nino De Angelo. Poza tym lubię posłuchać sobie Jeanette Biedermann (przede wszystkim "Himalaya" i album "Break On Through"), Juli ("Ich verschwinde"), Silbermond ("Passend gemacht"), Atomic Kitten, Any Johnsson, Avril Lavigne, Groove Coverage (choć ostatni singiel "Holy Virgin" to porażka...), Yvonne Catterfeld (także nagrania bez Dietera).
Poza tym jest jeszcze kilku wykonawców z dorobku których podobają mi się jedynie pojedyńcze nagrania.
A czego Wy jeszcze słuchacie?
Poza tym jest jeszcze kilku wykonawców z dorobku których podobają mi się jedynie pojedyńcze nagrania.
A czego Wy jeszcze słuchacie?
-
Gość
Oprócz Dietera i Thomasa a więc...
Po pierwsze muzyka często określana jako euro - dance czyli, Haddaway ("What Is Love"), 2 Unlimited ("No Limit"), Masterboy (Feel The Heat Of The Night"), Culture Beat ("Inside Out"), La Brouche ("Be My Lover") czy Captain Hollywood ("Flying High").
Po drugie muzyka techno i trance. Polska - East Clubbers ("Equal In Love"), zagranica (a dokładnie Niemcy) Ziggy - X ("Geschwindigkeitsrausch")
Słucham też tego co porostu wpanie w ucho, niezależnie od rodzaju muzyki.
Po pierwsze muzyka często określana jako euro - dance czyli, Haddaway ("What Is Love"), 2 Unlimited ("No Limit"), Masterboy (Feel The Heat Of The Night"), Culture Beat ("Inside Out"), La Brouche ("Be My Lover") czy Captain Hollywood ("Flying High").
Po drugie muzyka techno i trance. Polska - East Clubbers ("Equal In Love"), zagranica (a dokładnie Niemcy) Ziggy - X ("Geschwindigkeitsrausch")
Słucham też tego co porostu wpanie w ucho, niezależnie od rodzaju muzyki.
- YaQb85
- Kontakt:
Ogolnie bardzo lubie muzyke z lat 80-tych. Moimi ulubionymi wykonawcami/zespolami obok modern talking sa Boney M. (Frank Farian odwieczny wrog Bohlena
), Fancy (ten od "Flames Of Love" badz "Bolero" rzecz jasna), Divine, Papa Dance, C.C. Catch, ABBA, Sandra, Den Harrow... oj duzo tego by wszystkich wymienic. Acha no i ostatnio zainteresowalem sie takze tworczoscia Edith Piaf.
pozdrawiam
pozdrawiam
- Pioetrek
- Kontakt:
Jako, że słucham naprawdę różnych rzeczy wymienie te, które w tym całym zestawieniu się jakoś wyróżniają.
Więc np. M. Bajor - płyta Twarze w Lustrach (m.in. z utworami Stonowany Luz, Co ma przeminąć to przeminie); Iryna Biłyk - chyba ukraińska wokalista która nagrała płytkę po polsku; Grupa Klincz - gdzieś z połowy lat 80-tych; ostatnio nawet przypadł mi do gustu DMX czyli rap; lubię niektóre nagrania grupy Down Low - np. Moonlight, Once upon a time; Rednex - a konkretnie Wish you were here, Hold me for a while i Spirit of the hawk; Matthiasa Reima też lubię posłuchać; Leonard Cohen; nawet Jackie Chana zdarza mi się posłuchać no i lubię też orientalne klimaty.
Co do grup euro-dance wymienionych przez DominikaMT: to słucham/słuchałem nagrań tych zespołów chociaż utwory wymieniłbym inne (Life, Faces albo Where are you now, Mr.Vain, You won't forget me, Only with you) - jedynie Masterboya nie słuchałem.
Pozdrawiam
Piotrek
Więc np. M. Bajor - płyta Twarze w Lustrach (m.in. z utworami Stonowany Luz, Co ma przeminąć to przeminie); Iryna Biłyk - chyba ukraińska wokalista która nagrała płytkę po polsku; Grupa Klincz - gdzieś z połowy lat 80-tych; ostatnio nawet przypadł mi do gustu DMX czyli rap; lubię niektóre nagrania grupy Down Low - np. Moonlight, Once upon a time; Rednex - a konkretnie Wish you were here, Hold me for a while i Spirit of the hawk; Matthiasa Reima też lubię posłuchać; Leonard Cohen; nawet Jackie Chana zdarza mi się posłuchać no i lubię też orientalne klimaty.
Co do grup euro-dance wymienionych przez DominikaMT: to słucham/słuchałem nagrań tych zespołów chociaż utwory wymieniłbym inne (Life, Faces albo Where are you now, Mr.Vain, You won't forget me, Only with you) - jedynie Masterboya nie słuchałem.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
-
Gość
- Pioetrek
- Kontakt:
- Mateusz vel. Kokos
Ja za to NA RĂWNI z Dieterem i Thomasem Lubię Enigmę.. Fantastyczny projekt Michael'a Cretu, który w 2002 roku został wybrany najlepszym niemieckim Producentem (zgadnijcie kogo wyprzedził
). Prywatnie jest on mężem Sandry, tej samej, która zaśpiewała m.in. Maria Magdalena, In The Heat Of The Night. słucham również: Systems In Blue, Pet Shop Boys, Bad Boys Blue, C.C. Catch, Papa Dance, trochę Savage garden, haddaway, la Bouche, i ogólnie utwory utrzymane w stylu dance.
-
Janusz Piechota
Hobby
Jesli chodzi o mnie to Bohlen na pierwszym miejscu od 20 lat i jednego miesiaca
Po za tym to slucham jeszcze
DZEM
Rod Stewart
Tina Turner
Guns`n Roses
Josh Groban
Leonard Cohen
Wille Nelson
Widzialem ich na zywo prawie wszystkich i powiem wam ze reszta musi sie uczyc od Roda jak grac koncerty
Po za tym to moim drugim idolem jest od 15 lat Andre Agassi
Mialem ta przyjemnosc zamienic z nim pare slow no i oczywiscie zobaczyc go w akcji
Pozdrowienia dla fnow obydwu panow!!!!!!!!!!!!!!!
Po za tym to slucham jeszcze
DZEM
Rod Stewart
Tina Turner
Guns`n Roses
Josh Groban
Leonard Cohen
Wille Nelson
Widzialem ich na zywo prawie wszystkich i powiem wam ze reszta musi sie uczyc od Roda jak grac koncerty
Po za tym to moim drugim idolem jest od 15 lat Andre Agassi
Mialem ta przyjemnosc zamienic z nim pare slow no i oczywiscie zobaczyc go w akcji
Pozdrowienia dla fnow obydwu panow!!!!!!!!!!!!!!!
Johnny
- Maro_D
Muzyki Bohlena to akurat najmniej słucham poza takimi artystami jak Modern Talking, CC Catch czy John Christian. Thomasa solowych nagrań więcej choć bardziej wole takie nurty:
New Romantic - Classix Nouveaux, Depeche Mode, Yazoo, Talk Talk
New Wave - Animotion
Pop 80s - Falco, Hall & Oates, The Beloved
Euro Disco - Bad Boys Blue, CC Catch, Desireless, Modern Talking
Italo Disco - Radiorama
Rock 80s - Alice Cooper, Survivor, Europe
No i oczywiście polskie gwiazdy: Papa Dance, Oddział Zamknięty, Kombi, Kapitan Nemo.
Czasem sięgam też po te najostrzejsze brzmienia, czyli: Ozzy Osbourne, Rammstein, Moonspell, Nightwish.
New Romantic - Classix Nouveaux, Depeche Mode, Yazoo, Talk Talk
New Wave - Animotion
Pop 80s - Falco, Hall & Oates, The Beloved
Euro Disco - Bad Boys Blue, CC Catch, Desireless, Modern Talking
Italo Disco - Radiorama
Rock 80s - Alice Cooper, Survivor, Europe
No i oczywiście polskie gwiazdy: Papa Dance, Oddział Zamknięty, Kombi, Kapitan Nemo.
Czasem sięgam też po te najostrzejsze brzmienia, czyli: Ozzy Osbourne, Rammstein, Moonspell, Nightwish.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
- YaQb85
- Kontakt:
Ja też ostatnio coraz rzadziej sięgam po Bohlena jednak Modern Talking zawsze będą u mnie wysoko usytuowani. Po prostu ostatnio nie mam ochoty słuchać takiej muzyki. Wolę elektronikę Depeche Mode, Kraftwerk, Jean Michelle Jarre, Fad Gadget, Blancmange, OMD. Poza tym słucham też ostatnio dość dużo muzyki francuskiej jak Mylene Famrer, Patricia Kaas, Helene Rolles, Johnny Hallyday, Malicorne, Edith Piaf...
pozdrawiam
pozdrawiam
- BlueRobson
-
Ania
No cóż Modern Talking jest u mnie na wysokim miejscu , ale od 20-stu lat pierwsze miejsce w moim sercu zajmuje polski zespół UNIVERSE, a założycieli (Mirek Breguła i Heniu Czich) to po dziś dzień moi milusińscy. Poza tym słucham chętnie muzyki lat 80-tych i na tym się zatrzymałam. Wspólczesnej muzyki nie mogę zrozumieć (chyba się starzeje
)
Mirek Breguła- polski Lennon lat 80-tych. Najbardziej utalentowany i niedoceniony polski artysta 
- ania sznajder
- Mateusz
Moja ulubiona muza oprócz TA, DB, MT,BS :
Bad Boys Blue (super)
Jean Michel Jarre (geniusz)
Blank & Jones (dwaj młodzi ludzie tworzący naprawde świetną muzę dyskotekową jak i piękne, spokojne chilloutowe kawałki
Fancy (ten od Flames Of Love oczywiście
)
Piotr Banach (mega talent) i Indios Bravos (zespół założony przez Banacha + niesamowity głos Piotrka Gutkowskiego)
Akurat
Habakuk
Daab
Oomph!
Disturbed
Scorpions
Linkin Park
Evanescence
Apocalyptica
MichałBajor
Piotr Rubik
Bad Boys Blue (super)
Jean Michel Jarre (geniusz)
Blank & Jones (dwaj młodzi ludzie tworzący naprawde świetną muzę dyskotekową jak i piękne, spokojne chilloutowe kawałki
Fancy (ten od Flames Of Love oczywiście
Piotr Banach (mega talent) i Indios Bravos (zespół założony przez Banacha + niesamowity głos Piotrka Gutkowskiego)
Akurat
Habakuk
Daab
Oomph!
Disturbed
Scorpions
Linkin Park
Evanescence
Apocalyptica
MichałBajor
Piotr Rubik
Ostatnio zmieniony pt kwie 14, 2006 17:14 przez Mateusz, łącznie zmieniany 2 razy.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett