CCCatch & Bohlen

Dyskusja na temat C.C. Catch

czy Bohlen napisze jeszcze cos dla CCCatch?

1. nie, bo nie chce z nia wiecej pracować
10
37%
2. nie, bo ona nie bedzie chciala z nim wspolpracowac
9
33%
3. tak, oboje dostrzega w tym szanse dla siebie
5
19%
4. nie obchodzi mnie to, bo nie jestem zainteresowany ich wspolpracą
3
11%

Liczba głosów: 27

jkris

CCCatch & Bohlen

Post autor: jkris »

ostatnio na stronie CCCatch jej ojciec zamiescil dosc kontrowersyjny wpis dotyczacy Caro. poprosil generalnie fanow o wyrozumialosc dla niej i o zaprzestanie atakow gdyz jest ona w zlej kondycji (psychicznej i fizycznej- jak domniemam). dziwny bardzo ten wpis, bo generalnie atakow zadnych na forum nie bylo tylko pytania fanow dotyczace jej przyszlosci. zal fanow wzbudzal głównie sam stosunek CCCatch do calej sprawy, bo nie raczyla ani razu na zadne pytania odpowiedziec. jedynie jej brat udzielal sie czasami na forum- ona sama nigdy. w sytyuacji gdy od wielu lat obiecywala plyte niekonczace sie pytania nie powinny chyba nikogo dziwic... ale mimo, ze forum od kilku miesiecy nie dziala jest nowa strona dotyczaca CCCatch... mozna na niej wyczytac, ze fani postanowili wziac sprawy w swoje rece i dotrzec do Dietera z prosba o nowe piosenki dla CC (nie znam niemieckiego wiec tyle zrozumialem czytajac forum tlumaczone przez translator).
chcialbym poznac Wasz zdanie na temat ewentualnej wspolpracy Dietera i CCCatch...
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

Post autor: Simon_Belissimo »

Jkris-powiem tak:
Jestem ogromnym fanem C.C.Catch,kolekcjonuję jej płyty,kasety,autografy i zdjęcia.Ale szczerze-nie przeszkadza mi fakt,że od lat nie wydała niczego nowego,a już teraz wiem,że nawet jakby wydała-to nie spodobałoby mi się to tak,jak jej przebojowe albumy z lat 80-tych.Czasy się zmieniają i moda w muzyce również.Nawet jakby do końca swego życia nie wydała ani jednej nowej płyty-ja nadal będę jej wielbicielem.Poznałem ją jako królową disco z utworami jak: "I Can Lose My Heart Tonight","One Night's Not Enough","Backseat Of Your Cadillac",więc niech może tak pozostanie.Nie wiem dlaczego C.C. nie może wydać nowej płyty,skoro ma właściwie taką możliwość.Mówi się trudno,ja się cieszę tym,co jest np. płytką "Maxi Hit Sensation".
I tak wszysy wiedzą,że nawet jakby Bohlen napisał dla niej jakieś nowe piosenki,nie byłyby one tym,czym w 1986 "Strangers By Night",czy "Heaven And Hell".
Dla mnie ważniejsze jest to,by więcej koncertowała i by w końcu pojawiła się w Polsce (choć już dwa razy się tu zjawiła;w 1989 na Festivalu w Sopocie i w 1999 roku w programie "Disco Relax").
Naprawdę byłbym szczęśliwszy,gdyby więcej dawała tych występów i nie dawała ich tylko na terenie Rosji :/
I jak dla mnie może na okrągło śpiewać podczas nich "Soul Survivor","Jump In My Car",czy "Backseat Of Your Cadillac".Te utwory zrobiły z C.C.Catch prawdziwą potęgę i niech się ich nie wstydzi.
Ale bardzo,bardzo mnie interesuje ile może wynosić jej majątek?
Może ty,Jkris choć w przybliżeniu mógłbyś mi odpowiedzieć na to pytanie?
Może 1 mln Euro?
"...We die for Brando,and we love James Dean.The King was Elvis,and Monroe was the Queen..."
jkris

nie mam pojecia jaki ma majatek ale przypuszczam ze nie jest ogromny... kiedys powiedziala, ze Bohlen bral wiekszosc kasy ale i ona zarobila wystraczajaco w latach '80 ale ile nie wiem..
co do jej przyszlosci to coz, jestem bardziej wymagajacy i chcialbym uslyszec nowe piosenki. starych sluchalem 20lat...
co do nowej plyty to problem wlasnie w tym, ze ona nie ma mozliwosci jej wydania, bo nie ma chetnej wytworni- piosenek gotowych ma podobno na 5 plyt- tyle, ze to sa jej piosenki, ktorych raczej nikt sluchac by nie chcial...
natomiast Bohlenowi najlepiej wychodzi pisanie piosenek a la Modern Talking- skoro tak to jedyna osoba, ktora oprocz MT z sukcesem spiewala takie piosenki jest CCCatch. mysle, ze sukces by odniesli a fani dostaliby to za czym najbardziej tesknia...
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

Z tego co pamiętam,brat C.C.Catch-Marco mówił kiedyś,że akurat wytwórnie są,które chciałyby wydać jej nowe utwory-nie tylko w formie singla...
Także naprawdę nie wiem o co w tym wszystkim chodzi,najważniejsze jest to,że na dobre nie pożegnała się ze sceną,bo tego to bym jej nie wybaczył nigdy.
Niech dalej sobie śpiewa,ale niech są to stare utwory Bohlena,Dieter ma swoją dumę i jakby się dowiedział,że ma stworzyć dla niej nowy album to by się chyba uśmiał.
A C.C.Catch się po prostu wstydzi do niego zwrócić z prośbą napisania nowych utowrów,bo mu w tym słynnym liście w 1989 roku wygarnęła i teraz miałaby mu spojrzeć w oczy po tylu latach???
To byłoby śmieszne.I tak wszyscy dobrze wiecie,że ona już NICZEGO nowego nie wyda,no chyba,że zdarzyłby się cud.
Ale załóżmy,że wydała płytę np. pod tytułem "I'm Back".
Nudne balladki w tylu DSDS,hicior na miarę "I Can Lose My Heart Tonight" na pewno by się nie znalazł,bo C.C. chce być ambitna.
Wszyscy by zjechali tą płytę,która i ta by się pewnie słabo sprzedawała.
Kolejna klapa w jej karierze i C.C. znów się ukrywa przed światem muzyki na dłuuuuuuuuugich parę lat.Powiedzmy,że po 10 latach wyjdzie ze swej kryjówki i znowu to samo (historia lubi się powtarzać) i na rynku pojawia się płyta "THE VERY,VERY,VERY BEST OF C.C.CATCH" z utworami,które znalazły się chociażby na składance "Gwiazdy XX wieku"...i pojawia się pytanie po co to wszystko?
Dajcie jej już spokój.Niech jest tak jak jest...
Pewnie dużo błędów się znajdzie w mojej wypowiedźi powyżej,ale to pod wpływem emocji,a na dodatek bardzo szybko to pisałem.
"...We die for Brando,and we love James Dean.The King was Elvis,and Monroe was the Queen..."
jkris

zadziwiajace jest to, ze tak ogromny fan CCCatch ma tak zle zdanie o swojej idolce :shock: jak mozna byc czyims fanem i pisac- niech juz nic nie nagrywa, bo bedzie klapa, niech spiewa te same piosenki do konca zycia i wydaje beznadziejne skladanki w stylu maxi hit sensation?? wiecej wiary w jej mozliwosci i potencjal...
co do dumy, o ktorej piszesz to raczej ona jest dumna, bo zawsze i wszedzie powtarzala, ze z Bohlenem nigdy wiecej nic nie zrobi. on zas nazwal ja epileptycznym pudlem w swojej ksiazce wiec jemu, jesli juz mogloby być glupio spojrzec jej w oczy...
Ostatnio zmieniony sob cze 16, 2007 14:29 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Gdyby ponowna współpraca miała sens (szanse na sukces na listach, dobrą sprzedaż), to Bohlen podjąłby ją bez żadnego gadania.
Natomiast w sytuacji gdy ona zdaje się nie móc zdecydować co dalej ze sobą zrobić, nie możemy liczyć chyba nawet na kolejne składanki z przebojami i "nowym extra bassem" :roll: Bo skoro wypuścili już nawet DVD i ponownie wydali wszystkie jej nagrania z Bohlenem, więcej ze starych piosenek wycisnąć się nie da.
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

ArCrack pisze:Gdyby ponowna współpraca miała sens (szanse na sukces na listach, dobrą sprzedaż), to Bohlen podjąłby ją bez żadnego gadania.
Natomiast w sytuacji gdy ona zdaje się nie móc zdecydować co dalej ze sobą zrobić, nie możemy liczyć chyba nawet na kolejne składanki z przebojami i "nowym extra bassem" :roll: Bo skoro wypuścili już nawet DVD i ponownie wydali wszystkie jej nagrania z Bohlenem, więcej ze starych piosenek wycisnąć się nie da.
bohlen moze i by podjal ale ona nie chce... mysle tez, ze on nie ma oporow zeby najpierw komus nawrzucac a pozniej z nim dalej wspolpracowac liczac na kase wiec pewnie zgodzilby sie. mysle tez, ze nowe piosenki napisane przez Bohlena to gwarantowany sukces w Niemczech, Portugalii, Rosji i przyleglych panstwach, Hiszpanii, Polsce, Turcji...
co do skladanek to przeciez ona nie ma zadnego wplywu na ich powstawanie. to wytornie je wydaja- sam nie wiem po co skoro jest tego juz pelno. mogliby ewentaulnie zrobic to co Sandra- czyli od nowa je wyprodukowac- to mogloby byc ciekawe a nie zenujace jak dodanie basu...
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

Uważam, że na polu C.C.Catch vs. Bohlen nie musi chodzić o pieniądze, o urażoną dumę, czy o to, że wytwórnie nie chcą materiału.

Sądzę, że w wypadku C.C.Catch chodzi o zwyczajne... "zmęczenie materiału". Jej się po prostu gust zmienił. Wyrosła z klimatów Bohlena, jak się wyrasta z dziecięcych ubranek. Być może uważa, że takie dźwięki, to "obciach i kicz". Podobnie zresztą, jak Thomas, który szuka quasi - jazzowo, czy w klimatach stricte popowych na amerykański styl.

C.C.Catch na swój sposób dojrzała i zapewne źle by się czuła ponownie w repertuarze Dietera. A że jest to ze szkodą dla nas - fanów, to już druga strona medalu. :cry:
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

Jkris bardzo mnie obraziłeś,jako fana.
W którym niby miejscu wypowiadam się źle na temat C.C.Catch?
To,że jej album byłby klapą mogę się domyśleć,bo tacy jak wy,którzy ciągle czegość chcą-są później niezadowoleni z ostatecznego efektu,tak było w przypadku "Shake Your Head" i to właśnie przez pryzmat tego singla pisałem o potencjalnych wydawnictwach C.C.Catch,które miałyby się pojawić.Czytajmy ze zrozumieniem <młotek> .Powtarzam jeszcze raz-dla mnie Sisunia nie musi niczego nowego wydawać i tak będę ją kochał!!!!!!!!!!!!!
Dla mnie temat skończony.

i jak już to obraziłem Bohlena,nie Sisuńkę!!!
Chodziło mi o utwory,które stworzyłby dla Caro.
Na pewno jakieś nudne ballady.
jkris

Simon_Belissimo pisze:Jkris bardzo mnie obraziłeś,jako fana.
W którym niby miejscu wypowiadam się źle na temat C.C.Catch?
...Dla mnie temat skończony.
:lol: własnie, dla mnie tez temat skonczony. dyskusja na poziomie przedszkola mnie nie kreci. :roll:
sie usmiałem :lol:
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

"dyskusja na poziomie przedszkola mnie nie kreci"-to fajnie,bo mnie to już w ogóle nie kręci.
Miłego dnia
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Jakos jej plyta ,,Shake Your Head'' w 2003 roku nie przypadla mi do gustu, tak wiec i w 2007 a moze i 2008 jezeli zostałby wydany nowy singiel z jej utworem, z pewnoscia nie zachwycilby mnie. Bo ja uwielbiam hity C.C.Catch z lat 80-tych, ale nie lubie pana Bohlena, ze ciagle ja obraza, kiedy ma okazje. Zauwazylem, ze to taki typ, ktory nienawidzi ,jak ktos go odrzuca i chce robic cos na wlasna reke, choc zdaje sobie sprawe, ze jest profesjonalista i lubi pracowac z zawodowcami. Ale nie moze miec do nich wiecznych pretensji, jesli poszli inna droga. Takie jest zycie.... Tak wiec, wydaje mi sie, ze niech lepiej jakas porzadna agencja artysyczna zaprosi Ja w koncu do naszej ojczyzny i zorganizuje dla Nas, Jej Fanow, Wielki Koncert. :)
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

Adek,całkowicie się z Tobą zgadzam.Ja osobiście już od wielu lat marzę,by wreszcie zobaczyć C.C.Catch na żywo.
jkris

Adek pisze:Jakos jej plyta ,,Shake Your Head'' w 2003 roku nie przypadla mi do gustu, tak wiec i w 2007 a moze i 2008 jezeli zostałby wydany nowy singiel z jej utworem, z pewnoscia nie zachwycilby mnie.
w pytaniu mowa o piosenkach Bohlena a Twoja wypowiedz sorry ale trąci troszke hipokryzja. z jednej strony niecierpisz Bohlena a z drugiej marzysz o sluchaniu jego piosenek w wykonaniu CCCatch. jednoczesnie dajesz do zrozumienia, ze ona jako piosenkarka spiewajaca inne piosenki nie jest w stanie Cie zainteresowac.
coz, zdaje sie, ze jedynym prawdziwym fanem CCCatch na tej stronie jestem ja, bo bardzo chcialbym uslyszec jej nowe piosenki- najlepiej napisane przez Bohlena i wierze, ze stac ja na cos wiecej niz 2 koncerty w roku podczas ktorych spiewa te same 3 piosenki od 8 lat :roll:
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

Skoro sądzisz,że jesteś jedynym fanem na tej stronie to się cholernie myslisz,co za egosita i samolub!!!
Jeżeli myślisz,że właśnie na tym polega być fanem C.C.Catch-by czekać na jej nowe utwory,napisane przez Bohlena,to znaczy że masz jakieś stereotypowe myślenie.Obrażasz tutaj wszytskich jak leci i wymądrzasz się gorzej niż Zuzia P. z mojej klasy :/
jkris

Simon_Belissimo pisze:Obrażasz tutaj wszytskich jak leci i wymądrzasz się gorzej niż Zuzia P. z mojej klasy :/
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zuzia z pewnoscia ma 10lat :lol:
a teraz poloz sie na ziemi zaczni plakac i tupac nozkami hahahahaha
a! i idz naskarżyc mamie, ze Cie kolejny raz ktos tutaj obrazil :lol:
no i naturalnie zamiesc 10 postow z żadaniem przeprosin.
a... mialem napisac Ci na priwie ale co mi tam... 10 lipca CCCatch wystapi na festiwalu w Pcimiu Dolnym :lol:
ODPOWIEDZ