Mark Medlock - Mr. Lonely

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
jkris

Post autor: jkris »

plyty mozna odsluchac bez rejestracji na www.jpc.de
http://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail/ ... sk/hitlist

po przesluchaniu moge napisac jedno- tytuł płyty powinien brzmiec MR BORING... NUDY!!!! w sumie tego tez sie spodziewalem. wszystkie piosenki na jedno kopyto- taki typowy Bohlenowski pop czyli piosenki "bez tego czegos". a wybor singla nr2 to porazka niebywala. jak mozna taka nudna ballade nr 2076 wybrac do promowania płyty tego nie wiem ale z tych fragmentow, ktore odsluchalem wg mnie jedynie You Are So Beautiful mogloby cos zdzialac na liscie...
Awatar użytkownika
Adi

Mr Lonely

Post autor: Adi »

Ja również właśnie odsłuchałem fragmenty nowej płyty Marka Medlocka i po namyśle stwierdzam, że oprócz utworku nr 2 jeszcze podoba mi się 10 i chyba 9 jak się nie mylę :?: A obecne aranżacje wg mnie podobne są stylem do albumu Thomasa Andersa "This Time" choć album Marka chyba ma więcej ballad. A ze są one do siebie podobne to fakt. Odróżni się je dopiero po kilkunastu przesłuchaniach. :wink: Nie jest ten album chyba taki zły ale też i nie rewelacyjny - taki sobie do kawki :D
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

No ja zdecydowanie wolę album "This time" - ma większego kopa i ogólnie brzmi bardziej przekonywująco :-)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Ja uważam, że jest to całkiem przyjemna płytka. Jest wolniejsza to fakt ale chyba takie są oczekiwania rynku. W końcu wygrał facet, który ma predyspozycje, żeby śpiewać właśnie takie kawałki a poza tym ostatnie pierwsze miejsca Dieter zdobywa chyba wyłącznie z balladami.

Dwie melodie już kiedyś gdzieś były: Everytime you go away i Sad Sad Story
No nie wiem, nie wiem, czy drugi singiel ma jakiekolwiek szanse na numer 1, kto by na nim nie śpiewał. Tutaj magia nazwisk by już chyba nie wystarczyła, to by musiał być kawałek na tyle przebojowy żeby ludzie chcieli drugi raz zapłacić za to, co mają już na albumie
Widocznie Dieter to przeczytał i postanowił coś zaradzić... :D

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Every Time You Go Away - "What's A Woman" Vaya Con Dios (w dalszej części idzie już na szczęście zupełnie inaczej)
Sad Sad Story jest porównywane do I'm Gonna Miss You Milli Vanilli
Relax Your Heart z kolei do My Girl The Temptations

Za tydzień będzie można powiedzieć coś więcej. W sumie można już teraz, logując się na markmedlock.de uzyskuje sie dostęp do sporych fragmentów albumu (zdaje się 1 zwrotka + refren każdej piosenki), ale sam tego nie odsłuchiwałem.

Od jakiegoś czasu zasadą stało się dodawanie do elektronicznych wydań albumów dodatkowych utworów. I tak, w wersji dostępnej w sklepie Musicload.de znajdziemy (balladowy niestety) remix You Are So Beautiful.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Ulalala, tego to się nie spodziewałem:
Obrazek
Dieter kręci teledyski, Dieter włazi na okładki, nieźle :lol:
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

"You can get it" hm... To strasznie nudząca piosenka. STRASZNIE STRASZNIE STRASZNIE. Nie jest zła, ale dobra na singiel nr. 2 też nie jest. "You are so beautiful"... to jest coś. Ale wolałam twórczośc Dietera z czasów Modern Talking. Płytka Medlocka jest przyjemna jako zbiór kołysanek... Zawiodłam się na Dieterze, ale w sumie niczego innego nie można dopasować do głosu Medlocka... :)
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

To co - dzisiaj premiera...gdybyści mogli mniej więcej napisać ile płacicie za płytkę (np. na fan.pl jest za prawie 80,-PLN no i jak dla mnie jest to zbyt wysoka cena za tę płytę-gdyby to był Dietera solowy album to i owszem...).

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

http://www.weltbild.de/artikel.php?PUBL ... art&bgnz=1
tu można posłuchać nagrań z singla You can get it (bez logowania się)

"You can get it" z singla to zupełnie inna piosenka niż na płycie Mr. Lonely, zmieniam zdanie, cofam to co kiedyś napisałam, że "You can get it" to nudziarstwo. To super summer hit! 8)
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Pioetrek pisze:To co - dzisiaj premiera...gdybyści mogli mniej więcej napisać ile płacicie za płytkę (np. na fan.pl jest za prawie 80,-PLN no i jak dla mnie jest to zbyt wysoka cena za tę płytę-gdyby to był Dietera solowy album to i owszem...).
W Niemczech też tanio nie jest - w sklepie Medi Max zapłaciłem za płytkę prawie 17 euro.
Opłaca się skorzystać z JPC.de - tam jest po 14,99 (+ przesyłka do Polski 3,99, zwykłym listem niestety).
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Po zapoznaniu się z albumem muszę powiedzieć, że jest to chyba najgorsza płyta nad jaką Dieter pracował. Z 14 piosenek jedynie Sad Sad Story jakoś mnie urzekła, reszta jest niestety bardzo słaba. Aranżacje brzmią jak dema, wokal zwyczajnie drażni, teksty są wyjątkowo bezsensowne (w MT wbrew pozorom zazwyczaj trzymały pewien poziom, poniżej którego nie schodziły), a melodie? No właśnie, nie pamiętam albumu Dietera tak słabego pod tym względem, po prostu ich nie ma. Nie wiadomo kiedy kończy się jeden utwór, a zaczyna drugi.
To, że np. You Are So Beatiful jest lepsze niż inne nagrania, wcale nie jest komplementem.
Poprzednie płyty Dietera były o wiele lepsze, Mr Lonely nawet w części nie dorównuje albumowi napisanemu choćby dla Nathalie Tineo. Albumu generalnie nie poleciłbym nikomu, kiedyś na pewno dostanie u mnie drugą szansę, jednak nie prędko.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
jkris

no niestety nie jest to dobra plyta...
mnie drazni najbardziej to, ze Dieter przed premiera tak ja zachwalal, teksty... a okazalo sie, ze "lyrics" sa na tym samym poziomie jak zwykle (tkz szkolny angielski), a po odsluchaniu calosci w pamieci nie pozostaje zaden kawalek, bo wszystko jest jednakowo mdle i podobne do siebie... owszem moze i zadebiutuje na 1 miejscu ale nie dlatego, ze jest dobra tylko dlatego, ze to plyta zwyciezcy DSDS. i tak szybko jak sie pojawi tak szybko wszyscy o niej zapomna...
by the way
dzis slyszalem 2 nowe piosenki Mandaryny- szczerze powiem, ze zyczylbym sobie podobnych kawalkow od Bohlena...
http://www.wrzuta.pl/audio/gTypnWgwU9/m ... radio_2007
a takze Mandaryna jako polska Madonna ;-)
http://www.wrzuta.pl/audio/xAEmO4QDV9/m ... tna_jakosc
kurcze, jeszcze troche i zostane jej fanem :lol:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Interesujące jest to, że o ile u nas ta płyta nie znalazła póki co żadnego zwolennika, to w Niemczech fani Bohlena są nią w większości niemal zachwyceni :D
Ciekawa skąd taka rozbieżność w opiniach.
jkris

ArCrack pisze:Interesujące jest to, że o ile u nas ta płyta nie znalazła póki co żadnego zwolennika, to w Niemczech fani Bohlena są nią w większości niemal zachwyceni :D
Ciekawa skąd taka rozbieżność w opiniach.
hahah, wlasnie to samo zauwazylem czytajac dzis niemieckie forum...
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

Okładeczki z płytki, o której tutaj mowa :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Okładki są w porzo. To chyba wszystko, co dobrego można o tej płycie powiedzieć. A szkoda :cry: I jeszcze jedno: "You can get it" w wersji singlowej też jest na średnim poziomie (najdelikatniej mówiąc) - ale życzę Diterowi, aby inni europejscy fani docenili ten utwór i dostrzegli w nim ten słynny już "summer - hits".
Obrazek
ODPOWIEDZ