Duet - Mark Medlock & Dieter Bohlen - You Can Get It
- venturak
Duet - Mark Medlock & Dieter Bohlen - You Can Get It
co sądzicie o duecie DB i MM? czyżby to rzeczywiście był jakiś zwiastun nowego MT? ja się cieszę, że Bohlen znów pisze muzykę i że znów zaśpiewa 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
O nowym MT (jako Miami Vice) od miesiąca gada Bild, ale to dla mnie takie marketingowe paplanie. Jeśli do tego dojdzie skończy się w najlepszym wypadku na kilku piosenkach na płytach Medlocka.
Może się okazać, że to coś jak It's All Over - piosenka, w której Bohlen śpiewa sam na dobrą sprawę cztery linijki tekstu. I o ile będą to spokojne fragmenty, nawet na żywo ten wokal może brzmieć nieźle. Gorzej jak zacznie śpiewać na cały głos
Może się okazać, że to coś jak It's All Over - piosenka, w której Bohlen śpiewa sam na dobrą sprawę cztery linijki tekstu. I o ile będą to spokojne fragmenty, nawet na żywo ten wokal może brzmieć nieźle. Gorzej jak zacznie śpiewać na cały głos
-
jkris
ja bym tam nie liczyl na wiele plyt tego duetu. Bohlen to Bohlen, nikt z nim dlugo nie wytrzymuje i przypuszczam, ze milosc Marka do Dietera minie. teraz sa sobie wzajemnie potrzebni
w zasadzie to ta płyta nie wywołuje u mnie zadnego napiecia, bo nie lubie piosenek Bohlena w sytulu pop- sa zawsze plagiatami aktualnych hitow i jakies takie nudne. wole Bohlena tworzacego muzyke taneczna a Medlock raczej do tego nie pasuje...
w zasadzie to ta płyta nie wywołuje u mnie zadnego napiecia, bo nie lubie piosenek Bohlena w sytulu pop- sa zawsze plagiatami aktualnych hitow i jakies takie nudne. wole Bohlena tworzacego muzyke taneczna a Medlock raczej do tego nie pasuje...
Ostatnio zmieniony sob maja 26, 2007 13:13 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Wszystko mija
Ale po każdej współpracy z jakimś wokalistą zostają piosenki, których można później słuchać ![Dobre :] :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Nudne czy nie to już kwestia indywidualna, ale jakie plagiaty byłby na ostatnim albumie, z Nathalie Tineo? Clooney'a Indiggo Dieter nawet nie planował wydawać. Zostaje refren Senority, a to jeden przypadek na prawie 30 nagrań.jkris pisze:sa zawsze plagiatami aktualnych hitow i jakies takie nudne
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Wina zawsze jest po obu stronach.jkris pisze:Bohlen to Bohlen, nikt z nim dlugo nie wytrzymuje
Pragnę przypomnieć,że wiele artystów po odejściu od Bohlena kariery nie zrobiło,wręcz ludzie zapomnieli o nich i przypominali sobie dopiero po ich powrotach (Chris Norman,C.C.Catch,Nino De Angelo,Thomas Anders...)...zespół TOUCHE czy ALEXANDER...pamieta ktoś o nich?
Potrzebują Bohlena do dobrego startu i tyle a potem tylko tracą na wydawaniu płyt bo zmieniają "styl",najlepszym tego przykładem był i jest Thomas Anders i C.C.Catch.
Tak samo będzie i tym razem,nie ma się co czarować,zawsze jest SZAł na coś nowego,a za pół roku z płyty nawet kurzu nie bedzie się chciało zetrzeć
Ale kupie to cd jak juz wcześniej pisałam bo zapowiada sie nie zle
Zresztą posłuchało by sie juz coś nowego...porywającego w zapomnienie...
-
jkris
dla mnie ta plyta to jedna, tragicznie nudna piosenka Yvonne C. w kilkunastu wersjach. wg mnie to koszmarek a Bohlen nie powinien brac sie za takie piosenki.ArCrack pisze:jakie plagiaty byłby na ostatnim albumie, z Nathalie Tineo
Ci artysci znikneli ale i Boheln bez nich nie istnial- tak jak oni jego tak i on ich potrzebowal... dlatego teraz jedynym sposobem aby byc na fali jest dla niego DSDS. sam nie zdzialalby nic.atlantyda ;o) pisze:Pragnę przypomnieć,że wiele artystów po odejciu od Bohlena kariery nie zrobiło,wręcz ludzie zapomnieli o nich i przypominali sobie dopiero po ich powrotach (Chris Norman,C.C.Catch,Nino De Angelo,Thomas Anders...)...zespół TOUCHE czy ALEXANDER...pamieta kto o nich?
co do Aleksandra to chyba za szybko postawilas na nim krzyzyk- aktualnie wystepuje w musicalu Polańskiego a jesienia ma wydac kolejna płyte. zapytany o Bohlena powiedzial, ze wlasciwie nie wie dlaczego od 2 lat nie ma z nim kontaktu. moze wiec jeszcze cos razem zrobia...
co do Thomasa to jego kariera wiele nie rozni sie od kariery Bohlena- on takze nie odniosl jakiegos sukcesu po rozpadzie MT. teraz ma kolejny nr1 ale powiedzmy sobie szczerze- wieksza zasluga w tym Marka niz tej przecietnej piosenki- bo niczego w niej rewelacyjnego przeciez nie ma. ja nawet mp3 z kompa usunalem, bo po pierwszym odsluchaniu nie mialem ochoty na wiecej...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Ja mam takie odczucie np. co do ostatniego albumu Thomasa, to że jakieś płyty są dla nas nudne, nie znaczy że zawierają same plagiatyjkris pisze:dla mnie ta plyta to jedna, tragicznie nudna piosenka Yvonne C. w kilkunastu wersjach
Tyle tylko, że Bohlen po rozstaniu z jednym znajdował sobie kogoś innego i dzięki temu wciąż istnieje w mediach i na listach przebojów. Było MT, był BS, była Bonnie, znów było MT, teraz jest DSDS, w przyszłości może będzie jeszcze co innego. Może właśnie ten duet jest jakąś próbą? Producent ma nad wokalistami taką przewagę, że niewypał nie jest dla niego aż tak wielkim problemem, bo nie na nim skupia się cała uwaga. Znajduje sobie innego wykonawcę, którego może wypromować, nagrywa z nim piosenki i znów ma szanse na przeboje.jkris pisze:Ci artysci znikneli ale i Boheln bez nich nie istnial- tak jak oni jego tak i on ich potrzebowal... dlatego teraz jedynym sposobem aby byc na fali jest dla niego DSDS. sam nie zdzialalby nic.
Wątek plagiatowy kontynuowany tu:
viewtopic.php?p=10414#10414
- Adek
- Soldier
Nie mysle,aby to byl nowy MT.......absolutnie nie ma na to szans. Modern Talking to jest wylacznie Thomas i Dieter....reszta to podroba. Jest mi tez obojetne czy Mark jest gejem bo pamietajcie,ze dla wielu Thomas tez byl gejem,chyba dlatego ze nosil dlugie wlosy,kolczyk i malowal usta na rozowo- no a zycie pokazalo,ze ok 15 lat byl mezem Nory a teraz Claudii,wiec.... Zreszta Dieter tez nie stronil nigdy od kobiet.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Mark od początku programu nie krył tego, nie ukrywał też że chce później nagrywać z Bohlenem. Te dwa niby negatywne czynniki nie przeszkodziły mu w wygrywaniu wszystkiego po kolei i zdobyciu 78% głosów na koniec, więc publiczność zdecydowanie to akceptuje. Trzeba też pamiętać, że Niemcy to nie Polska i tam ludzie nie przywiązują aż takiej wagi do tego typu rzeczy.
Przerywanie współpracy dlatego, że ktoś jest gejem a ktoś nie byłoby chyba największą głupotą jaką Bohlen mógłby popełnić w swojej karierze. Daliby mu etykietę homofoba i dopiero byłoby wesoło.
Na szczęście takie pomysły do głowy mu nie przychodzą
Przerywanie współpracy dlatego, że ktoś jest gejem a ktoś nie byłoby chyba największą głupotą jaką Bohlen mógłby popełnić w swojej karierze. Daliby mu etykietę homofoba i dopiero byłoby wesoło.
Na szczęście takie pomysły do głowy mu nie przychodzą
Jak piszesz tak cię widzą.
- YaQb85
- Kontakt: