Mark Medlock - Mr. Lonely

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Mark Medlock - Mr. Lonely

Post autor: ArCrack »

Tytuł albumu jak w temacie, premiera 15 czerwca. Nagrania trwają, na swoim blogu Mark Medlock pisał o piosence "If You Call Me", resztę tytułów powinniśmy poznać już w niedalekiej przyszłości ;)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Wczoraj Mark Medlock w telewizji Kika powiedział, że na płycie znajdzie się 14 piosenek, zarówno wolniejsze jak i kilka szybszych.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Zakładam, że "If You Call Me" to dalej będzie "I'll be there" :D . Ciekawe co Mark miał na myśli mówiąc o szybszych piosenkach. Bo jakoś sobie nie mogę go wyobrazić w takiej naprawdę szybkiej piosence - a przydałby się dyskotekowy przebój lata 2007 pióra mistrza Bohlena. :D

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

1. Now Or Never
2. You Are So Beautiful
3. Seven Days
4. Relax Your Heart
5. Mr. Lonely
6. You Can Get It
7. A Moment Of My Life
8. Just Like Heaven
9. Oh Sarah
10. I Miss You
11. If You Just Call Me
12. I'm Just A Dreamer
13. Sad Sad Story
14. Only A Fool
Now Or Never (Video)

Tak ma właśnie wyglądać płytka. To już nie MT, więc mam nadzieję, że Dieter trochę bardziej przyłożył się do tekstów ;)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

2. You Are So Beautiful
Który to już raz? Nino, Engelbert, Bonnie...a Bonnie to akurat nie :D
Czy ta płytka ma szansę być wydana w Polsce?

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Obrazek

W tym wypadku piosenka może być coverem tej bardziej znanej You Are So Beautiful, na płytach Alexandra i Daniela takie piosenki były ;)
Dieter przebłąkiwał coś o międzynarodowym wydaniu, a album zeszłorocznego zwycięzcy - Tobiasa Regnera w Polsce wyszedł. Ze sporym poślizgiem co prawda, ale jednak.
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Fajnie, że Dieter planuje międzynarodowe wydanie. :D Będzie głośno o nim i o Marku. Ale to już nie MT :cry:
jkris

Post autor: jkris »

sad sad story to pewnie piosenka, ktora spiewala ta kaleka kobieta. fajnie byloby, bo kawalek calkiem calkiem...
-------------------------
wlasnie sparwdzilem i tam w tytule jest sad sad love wiec pewnie bedzie to cos innego...
---------------------------------
co zas sie tyczy duetu obu panow to jakos nie wyobrazam sobie letniego hitu w ich wykonaniu... w dodatku hitu, ktory mialby byc grany w calej europie :roll:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Sad Sad Story będzie miała prawie pięć minut (4:44), więc chyba za dużo Dieter musiałby dodawać do Sad Sad Love, żeby jedna była oparta na drugiej.
lukas

Post autor: lukas »

"Now or never" nr 1 w Niemczech!!!
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

co zas sie tyczy duetu obu panow to jakos nie wyobrazam sobie letniego hitu w ich wykonaniu... w dodatku hitu, ktory mialby byc grany w calej europie
Z tracklisty do takiego hitu pasują mi You can get it (czyżby cover you can get it if you really want - wtedy Dieter śpiewa zwrotki i razem refren, można to odnieść nawet do ich sytuacji, doświadczony Dieter daje kilka rad początkującemu w showbiznesie Markowi).
A drugi typ to Mr. Lonely. Ale jakby to brzmieniowo miało lecieć to też nie potrafię sobie tego wyobrazić. Może coś w stylu hitów Joe Cockera np. N'obliez Jamais albo Summer in the city, ewentualnie coś w stylu latynoskim (mnie się podobają tego typu piosenki Dietera np. Seniorita, Maria, Mystery...ale co z resztą Europejczyków :D ).

Jeżeli ten drugi singiel rzeczywiście będzie zawierał wokal Dietera i to w zwrotkach (czyli nie zakamuflowany wśród innych głosów) to jest szansa na pierwszy nr.1 w którym wykonawstwa Dietera nie będzie można zakwestionować. :D

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

No nie wiem, nie wiem, czy drugi singiel ma jakiekolwiek szanse na numer 1, kto by na nim nie śpiewał. Tutaj magia nazwisk by już chyba nie wystarczyła, to by musiał być kawałek na tyle przebojowy żeby ludzie chcieli drugi raz zapłacić za to, co mają już na albumie ;)
jkris

zauwazylem, ze Medlock na zdjeciu z okładki ma na rece owiniety rozaniec. nie wiem czy to jakas chora moda z Niemiec ale ostatnio takze Sandra pokazala sie z dwoma zawieszonymi na szyi.
nie to zeby mi to bardzo przeszkadzalo ale nie lubie takich tanich prowokacji...
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Nie rozumiem skąd to Twoje zdziwienie tym różańcem... Przecież Mark i Dieter mają nadzieję że kiedy ta płyta pojawi się w Polsce to działaczki kół Radia Maryja i LPR-u szturmem ruszą na sklepy muzyczne wykupując wszystkie egzemplarze płyty. Sam guru O. Tadeusz w nocnych rozmowach wzywał swoje 20-tki przed setką do kupowania wszystkiego co ma jaki ziązek z mariyjnością - a różaniec to jest to!!! :wink:
MODERN TALKING FOREVER!!!
jkris

one predzej zakatuja go swoimi laskami albo zadusza beretami za profanacje...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

http://www.bol.de/shop/bde_homestartsei ... pId=196378
Po rejestracji w tym sklepie jest możliwość odsłuchania fragmentów nagrań. Wkrótce pewnie będzie też możliwa w innych sklepach bez rejestracji.

To co tam usłyszałem nie wywołało we mnie jakiegoś specjalnego zachwytu :roll: Jest parę fajnych nagrań (w tym dwa szybkie - numer 2 i 10), także z wolniejszych zdaje się być trochę ciekawego materiału, ale obydwie zeszłoroczne płytki podobały mi się chyba bardziej. To jednak tylko fragmenty i może w całości i w dobrej jakości te nagrania zabrzmią lepiej. Taką mam przynajmniej nadzieję, bo inaczej w moim prywatnym rankingu będzie to największa wpadka Dietera od czasu Take Your Chance, poprzednimi płytami poprzeczkę ustawił sobie dość wysoko.

No i jednej rzeczy nie rozumiem - co chce osiągnąć Sony BMG wybierając na drugi singiel piosenkę You Can Get It? Tak samo jak w zeszłym roku (Ohne dich Nathalie Tineo) wybiera się w środku lata typową do granic możliwości balladę... Mam nadzieję, że to singiel niezależny od duetu, z którym Dieter i Mark chcą zwojować Europę.

W ten sposób można zarżnąć kurę znoszącą złote jaja :?
ODPOWIEDZ