Pierwsza piosenka

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
kawa_z_mlekiem

Post autor: kawa_z_mlekiem »

mama? hmmm mama zawsze sie pyta jak to puszczam, czy mi sie to jeszcze nie znudziło i tak zawsze jej mowie: chyba znasz odpowiedz :)(chociaz ona zna wszystkie ich teksty te starsze, pamieta je jeszcze z dyskotek) :) co innego tata :lol: to własnie od taty sie zaraziłam MT :D
Princess of night
Princess of day
When the night will fade away
Awatar użytkownika
Lissi
Kontakt:

Post autor: Lissi »

A moi rodzice obydwoje lubią tą muzykę. Od mamy zaraziłam się MT.
I lOvE tHe NiGhT lIfE, tHe CrAzY nIgHt LiFe ;)

Pzdrwm
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

No ja bynajmniej nie od mamy :roll:!
Germany's most successful pop duo ever.
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Pierwszą piosenką MT jaką usłyszałam była "Brother Louie".
Awatar użytkownika
Gosia91

Post autor: Gosia91 »

Ann to tak samo jak Ja :D
Sorry Little Sarah ;)..
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Moja miłosc do zespolu Modern Talking zaczeła sie latem 1998 roku, kiedy zobaczylem w telewizji teledysk do ,,Cheri cheri lady''. Boze, wtedy zwariowałem na ich punkcie i niedługo potem dostalem plyte z ich the best przebojami. Tak poznalem jeszcze ,, You're my heart...'' i inne piosenki. A mialem wtedy 9 lat.

Odswiezylem temacik :)
Modern Talking.....i wszystko jasne!
jkris

Post autor: jkris »

u mnie sie zaczęło od CCCatch- Backseat of your cadillac... siostra przyniosla kasete z Big Fun ;-) pozniej byl Blue System i wszystkie Bonnie Tyler i Normany az w '98 powrocil Modern Talking...
Awatar użytkownika
Adi

Chyba od dziecka ale na serio...

Post autor: Adi »

Moja przygoda z twórczością Dietera Bohlena i Thomasa Andersa zaczęła się chyba od dziecka, kiedy miałem około 10 lat moja ciocia (mamy siostra) zaczęła mnie raczyć ich muzyką. A to przywoziła ze sobą do nas kasety z MODERNEM kiedy wtedy jeszcze studiowała a to w prezencie na urodziny czy imieniny cos mi tam wręczyła :wink: Zostałem po prostu poddany takiemu "bohlenowskiemu" praniu mózgu i tak już potem zostało :D
Jednak poważnie mówiąc to BLUE SYSTEm zacząłem gdzieś słuchać od roku 1987 czy 1998 kiedy D.B. wystąpił w Sopocie, potem gdzieś w Poznaniu na targach kupiłem sobie kasetę Blue System "Body Heat" :idea:
A tak troszkę obok tematu. Dorastając do wieku 15-16 lat nie byłem na początku świadomy że MODERN TALKING kiedyś zrobił w latach 80-tych taką furrorę. Wgłębiając się w ich twórczość w latach 90-tych oraz z kaset pożyczanych z działu muzycznego powiatowej biblioteki po cichu marzyłem co by było gdyby MODERN powrócił aż któregoś wieczoru w roku 1997 usłyszałem w RMF FM, że po konkursie telefonicznym (nie SMSy-wtedy nie była ta technologia jeszcze tak popularna), około 70% głosujących było za powrotem MODERN TALKING, co zaskoczyło bardzo prowadzącego listę przebojów HOP-BĘC :shock: Tym bardziej że na MODERN TALKING patrzono ówczesnie z przymrużeniem oka. Jak wiemy stało się to faktem rok później. No tak na marginesie moje wspomnienia :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

U mnie zaczeło się od piosenki You're My Heart,You're My Soul z 1998 roku i od tego czasu zaczęłam słuchać Modern Talking:)
ODPOWIEDZ