Mark Medlock - Now Or Never

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Mark Medlock - Now Or Never

Post autor: ArCrack »

Myślę, że pora utworzyć już osobny temat poświęcony debiutanckiemu singlowi Marka Medlocka. Pojawiły się bowiem próbki nagrań:
http://www.musicline.de/de/product/Medl ... 6971005622
Wygląda na to, że piosenki są pisane faktycznie typowo pod Marka, fragmenty brzmią dość ciekawie :D
Tradycyjnie przesłuchałem raz i kolejnych próbek słuchać nie będę czekając na dzisiejszy występ, a potem na kompletny singiel ;)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

"Now or never" wg mnie brzmi bardzo w stylu MT/BS jeżeli chodzi o muzykę. W zasadzie to myślę, że bazuje to na którymś kawałku ale nie wpada mi do głowy którym konkretnie.
Mark swoim głosem nadaje temu jednak trochę inne brzmienie. Cóż, skoro nie może tego śpiewać Thomas a i Dieter chyba za bardzo nie ma na to ochotę niech śpiewa to Mark.
W sumie to bałem się trochę, że usłyszę wierną kopię Now and Forever Richarda Marxa.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

No i po koncercie :) Za jakieś półtorej godzinny powinniśmy poznać wyniki. W coverach Mark i Martin wypadli porównywalnie, w premierowych utworach znacznie bardziej podobał mi się Medlock. "Now Or Never" zdecydowanie nie przypomina mi żadnego innego utworu, stylistycznie ma w sobie coś z ballad Blue System ;)
Z kolei "I Can Reach Heaven From Here" Stoscha brzmiało jak Take Me Tonight albo We Hava A Dream :P
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Wyniki są takie jak widać na stronie głównej ;)
We wtorek będą kręcić video, singiel od piątku w sprzedaży, album jeśli nic niespodziewanego nie wyskoczy - 8 czerwca :) :) :)
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Jestem poza domem i niestety nie mogłem oglądać koncertu, ale strasznie się cieszę z wyników konkursu :lol: . To dla nas fanów Diediego bardzo dobra widomość - już niedługo będziemy mogli się cieszyć premierą nowego singla, a wkrótece potem być może nawet całym albumem. Mam nadzieję, że na albumie znajdzie się utworek w stylu "Bizarre, Bizarre". Trzymam kciuki za Dietera i jego nowego wokalistę. Oby ich współpraca nie zakończyła się tak jak wszystkie dotychczasowe :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

O takie nagrania będzie chyba ciężko... ;)
Dieter mówił przed chwilą o albumie, mają się na nim znaleźć także dwa nagrania po niemiecku.
A tu okładka singla, do samego końca nie pokazali jej publicznie ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

:( Same ballady :?:
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Czy same ballady nie wiem, ale będzie to raczej spokojny repertuar, nic w stylu disco.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Jednak zawsze to stary, poczciwy Dieter :P
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Co poradzić, chyba każdy tutaj wolałby nieco inne nagrania. Ale dopóki DB nie znajdzie "sensu" tworzenia kolejnej solowej płyty, trzeba się zadowolić (albo i nie :P) tym co jest ;) Dobrze przynajmniej, że Mark nie jest klonem żadnego z dotychczasowych podopiecznych Dietera i coś dotąd niespotykanego powinien wnieść.
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Fajnie, że Mark wygrał DSDS yo był mój faworyt. Piosenka "Now or never" jest fajna, dopasowana do głosu Marka. Chciałabym aby Mark podbił cały świat tą piosenką i można było dostać jego krążek w Polsce :)
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Też życzę Markowi wielu skcesów odniesionych z utworkami Dietera, mimo iż nie jestem do końca przekonany co do tego typu nagrań. Ale co tam, niech będzie, skoro dzięki temu ma byc znowu głośno o Dieterze :D
Obrazek
jkris

Post autor: jkris »

Pioetrek pisze: W zasadzie to myślę, że bazuje to na którymś kawałku ale nie wpada mi do głowy którym konkretnie.
ArCrack pisze: "Now Or Never" zdecydowanie nie przypomina mi żadnego innego utworu
a ja w refrenie slysze ewidentnie will my heart survive Isabel ;-)
Ostatnio zmieniony ndz maja 06, 2007 12:46 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Ja też chciałabym zeby było głośno o Dieterze. Najlepiej byłoby gdyby nagrał własną płytę. Przecież taka muzyka jak tworzył np. dla Modern Talking króluje teraz na dyskotekach....
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Słucham sobie po raz kolejny Now Or Never i w sumie podoba mi się ;) Były już lepsze nagrania, nawet ostatnio, ale jak na "balladę na finał DSDS" uważam że DB stanął na wysokości zadania. To podobieństwo w refrenie do Will My Heart Survive nie jest tak wyraźne jak choćby w We Have A Dream do Zusammen geh'n - może ze trzy nutki przy "beautiful, I know" są tu takie jak w WMHS.
Ale trochę denerwuje mnie coś innego, mianowicie to "ohooooo, jeheeee" na początku. Dlaczego to się zawsze w takich piosenakch musi pojawiać? :?
jkris

Post autor: jkris »

ArCrack pisze:Ale trochę denerwuje mnie coś innego, mianowicie to "ohooooo, jeheeee" na początku. Dlaczego to się zawsze w takich piosenakch musi pojawiać? :?
dokladnie o tym samym pomyslalem jak tego odsluchiwalem...
ODPOWIEDZ