Lonely
- Pioetrek
- Kontakt:
Re: Lonely
Piosenka jest Alimkhanova, ale głos został przefromatowany do głosu zbieżnego z głosem Thomasa. Wg mnie za wykorzystanie głosu w prawdopodobnie komercyjnym celu (jeżeli to stworzone usługą płatną) przez podmiot dostarczający serwis AI Thomas powinien sobie zażyczyć kilka milionów euro a być może i Sony jeżeli próbkowanie głosu było na podstawie nagrań.
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Marcelina 63 TA*MT
Przecież słychać, że to nie Thomas. Odsłuchałam to dziwne nagranie i nie zrobiło na mnie żadnego wrażenia. Ja nie przepadam za coverami. Ale jak ktoś lubi to ok.
Lieber Thomas - Du bist mein schönstes Geschenk. Du bist der beste deutsche Sänger. Ich liebe es, deine Stimme zu hören.
THOMAS ANDERS - Thank You that You are *EWIG MIT DIR*
-
smok04
Każdy słyszy to co chce usłyszeć. Ja akurat uważam, że jest to głos Thomasa nawet jeśli jest wytworem współczesnej technologii. i cytując klasyka "Ta piosenka jest śliczna".Marcelina 63 TA*MT pisze: ↑ndz lip 02, 2023 18:04 Przecież słychać, że to nie Thomas. Odsłuchałam to dziwne nagranie i nie zrobiło na mnie żadnego wrażenia. Ja nie przepadam za coverami. Ale jak ktoś lubi to ok.
- Marcelina 63 TA*MT
No właśnie. Każdy słyszy co chce słyszeć czyli Ty słyszysz tam Thomasa bo chcesz. A to co dalej piszesz próbując się podlizać autorowi tej kpiny to nie ma akurat nic wspólnego z tym coverem bo nie pochwaliłam tu Thomasa. Wpadłeś we własną pułapkę kolego. Ja nie napisałam tego aby pochwalić Thomasa czy go wystawić na piedestał jak niektórzy z Was wychwalają tu Dietera tylko wyraziłam swoje zdanie. Po co od razu kolce wystawiać. Nie można normalnie podyskutować?smok04 pisze: ↑ndz lip 02, 2023 19:15Każdy słyszy to co chce usłyszeć. Ja akurat uważam, że jest to głos Thomasa nawet jeśli jest wytworem współczesnej technologii. i cytując klasyka "Ta piosenka jest śliczna".Marcelina 63 TA*MT pisze: ↑ndz lip 02, 2023 18:04 Przecież słychać, że to nie Thomas. Odsłuchałam to dziwne nagranie i nie zrobiło na mnie żadnego wrażenia. Ja nie przepadam za coverami. Ale jak ktoś lubi to ok.
Lieber Thomas - Du bist mein schönstes Geschenk. Du bist der beste deutsche Sänger. Ich liebe es, deine Stimme zu hören.
-
smok04
Nikomu się nie podlizuję i cytat był żartem a nie złośliwością. A piosenka mimo, że to sztuczny twór podoba mi się. Zresztą "The journey of life" też, może nie określiłbym, że jest śliczna ale lubięMarcelina 63 TA*MT pisze: ↑ndz lip 02, 2023 19:39No właśnie. Każdy słyszy co chce słyszeć czyli Ty słyszysz tam Thomasa bo chcesz. A to co dalej piszesz próbując się podlizać autorowi tej kpiny to nie ma akurat nic wspólnego z tym coverem bo nie pochwaliłam tu Thomasa. Wpadłeś we własną pułapkę kolego. Ja nie napisałam tego aby pochwalić Thomasa czy go wystawić na piedestał jak niektórzy z Was wychwalają tu Dietera tylko wyraziłam swoje zdanie. Po co od razu kolce wystawiać. Nie można normalnie podyskutować?smok04 pisze: ↑ndz lip 02, 2023 19:15Każdy słyszy to co chce usłyszeć. Ja akurat uważam, że jest to głos Thomasa nawet jeśli jest wytworem współczesnej technologii. i cytując klasyka "Ta piosenka jest śliczna".Marcelina 63 TA*MT pisze: ↑ndz lip 02, 2023 18:04 Przecież słychać, że to nie Thomas. Odsłuchałam to dziwne nagranie i nie zrobiło na mnie żadnego wrażenia. Ja nie przepadam za coverami. Ale jak ktoś lubi to ok.
- Marcelina 63 TA*MT
Skoro tak to w porządku. Ale to czepianie się czyjegoś raz użytego słowa jest w wieku przedszkolnym. Bardzo tego nie lubię. Skoro Ci się ten sztuczny twór podoba to Twoja indywidualna sprawa. Mnie nic do tego. A jeśli chodzi o The Journey of Life to uważaj bo niektórzy na OIOM przez nią trafili.
- tanathos
słuchając tego czegoś miałem potężny dysonans poznawczy.
z jednej strony - brzmi to jak Thomas.
z drugiej strony - to przecież tylko sztuczny twór, maszyna
współczesna technologia jest przerażająca. do tej pory ludzki głos był czymś oryginalnym i niepowtarzalnym, czymś, czego nie można było komuś zabrać. o ile bowiem można spotkać ludzi o podobnym wyglądzie, o tyle dwóch identycznych głosów nie spotka się nigdy.
przerażają mnie takie eksperymenty, zwłaszcza, gdy wykorzystywany jest głos nieżyjących artystów. odsłuchałem przeróbki, na której głos Freddyego Mercurego śpiewał "the final Countdown" i "Długość dźwięku samotności" Myslovitz. doznałem uczucia którego nie jestem w stanie nawet nazwać. takie połączenie dysonansu poznawczego z przerażeniem.
Rację ma też Pioetrek, że artyści, których głos jest w ten sposób wykorzystywany bez ich zgody, powinni domagać się odszkodowania
z jednej strony - brzmi to jak Thomas.
z drugiej strony - to przecież tylko sztuczny twór, maszyna
współczesna technologia jest przerażająca. do tej pory ludzki głos był czymś oryginalnym i niepowtarzalnym, czymś, czego nie można było komuś zabrać. o ile bowiem można spotkać ludzi o podobnym wyglądzie, o tyle dwóch identycznych głosów nie spotka się nigdy.
przerażają mnie takie eksperymenty, zwłaszcza, gdy wykorzystywany jest głos nieżyjących artystów. odsłuchałem przeróbki, na której głos Freddyego Mercurego śpiewał "the final Countdown" i "Długość dźwięku samotności" Myslovitz. doznałem uczucia którego nie jestem w stanie nawet nazwać. takie połączenie dysonansu poznawczego z przerażeniem.
Rację ma też Pioetrek, że artyści, których głos jest w ten sposób wykorzystywany bez ich zgody, powinni domagać się odszkodowania
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Marcelina 63 TA*MT
Nie sposób jest się z Tobą nie zgodzić. Ja też czegoś takiego nie lubię. Ludzie powinni zostawić nieżyjącego piosenkarza w spokoju a nie próbować go wskrzesić i eksperymentować jego głosem.tanathos pisze: ↑pt lip 07, 2023 11:00
-
Jacek Z.
Dla mnie te sztuczne utwory zrobione przez AI chwilami są nawet przyjemne dla ucha, ale zdecydowanie w czymś niedomagają. Sztuczna inteligencja kopiuje cyfrowe algorytmy tworzenia muzyki, ale nie potrafi kopiować analogowych ludzkich emocji, dlatego efekty jej działania są płaskie uczuciowo, pozbawione dramaturgii i nie mają "kopa".