Koncert Berlin 2023

Newsy dotyczące Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
cryptom

Koncert Berlin 2023

Post autor: cryptom »

Po blisko trzydziestu latach, będę miał okazję zobaczyć DB na żywo.
Berlin 19.04.2023 - 19:30

Jestem ciekaw jego występu na żywo. Oczywiście o umiejętnościach wokalnych, nie ma co tu mówić. Ale jestem ciekaw jak to wszystko będzie wyglądać. Mam nadzieję na miłą imprezę.
NIE DLA PiS-uaru
Awatar użytkownika
marez2

Re: Koncert Berlin 2023

Post autor: marez2 »

Wg moich spostrzeżeń z tego co widać na koncertach aktualnych Bohlena, to on wszystko już na luzie traktuje swoje występy przy świadomości słabego wokalu. Stawia na zabawę. To już nie czasy lat 80 gdzie dużo dużo starania było aby cały czas na topie być. Tylko jedną sprzeczność widzę w Bohlenie. Skoro stawia na luz na koncertach lubi się bawić, to czemu poddał się operacji zlikwidowania zmarszczek? Tu widać za bardzo miał kompleksy i nie akceptował siebie z tym starzeniem na twarzy. Powinien machnąć ręką i nie odmładzać się.
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Też będę miał okazję być w Berlinie. Po raz kolejny zresztą bo byłem w 2019. I obiektywnie oceniając, rzeczywiście, jeśli nie jest się jego fanem można być zdegustowanym jego wokalem. Ale ja jestem i gdyby mi ktoś 30 lat temu powiedział, że w 2019 a potem jeszcze w 2023bęę na koncercie DB i będę go słuchał na żywo, to bym w życiu nie uwierzył. Będę też zresztą potem jeszcze w Dortmundzie :-) Dlatego zamierzam jechać, cieszyć się tą chwilą i dobrze przy tym bawić. A jeśli chodzi o wygląd. No cóż, kiedy stałem się fanem DB miałem kilkanaście lat... Dziś mam prawie 50-tkę i mój straszy syn jest starszy niż ja kiedy tym fanem zostawałem. :-)

Spokojem można kamień ugotować...
nado

Post autor: nado »

Cryptom, Malediwy. Dołączam do poszukiwaczy wrażeń. Chętnie się z wami spotkam przed i po koncercie. Wymieńmy się telefonami na prywatnym czacie, tu na stronie. Pozdr.
nado

Malediwy. Priv poszedł. Mam nadzieję, że doszedł.
Awatar użytkownika
Tomolo

Post autor: Tomolo »

Również mam w planie wybrać się na koncert Dietera w tym roku. Niestety, w 2020 nie zdążyłem przez pandemię… Mam nadzieję , że tym razem się uda. Początkowo myślałem o Dresden (najbliżej) lub Berlinie, ew Wiedniu (odwołany?) , jednak pojawił się termin koncertu 14 maja w Budapeszcie.
Z tego co koledzy pisali na forum repertuar z poprzednich koncertów za granicą (Litwa, Łotwa) różnił się od tego w Niemczech na korzyść Blue System i Modern Talking , w zamian za DSDS, co by mi bardzo odpowiadało :)
Czy ktoś planuje wybrać się do Budapesztu? Poza ew. ciekawszym repertuarem dla fana BS i MT, bilety też dużo tańsze.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Będę ze swoją małżonką w Berlinie od soboty do środy. Nie mogła mnie ominąć być może ostatnia okazja zobaczenia Dietera na żywo.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
nado

@ phantomas , wejdź na priv
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

uż prawie tydzień od koncertu w Berlinie więc czas podzielić się wrażeniami. Tym bardziej, że dostałem zapytanie o te wrażenia na priv. Podzielę się więc wrażeniami tutaj :-)
Najpierw spotkanie VIP.
In plus tym razem to gadżety - pamiątkowa torba, plakat, przywieszka i koszulka. Co prawda koszulka z tych najmniej ciekawych ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda.
In plus też, że w czasie próby była już nie tylko jedna piosenka ale parę osób zaproszonych na scenę do wspólnego śpiewania. In minus - nie można było w czasie tej próby podejść do sceny i na wszystko patrzyliśmy z samej góry trybuny okalającej salę. To bym powiedział był największy minus tego całego spotkania.
Jeśli chodzi o sesję fotograficzną to in plus właściwie było to, że zdjęcia były robione przez profesjonalnego fotografa i potem do pobrania na stronie. Otrzymywaliśmy bilecik z kodem QR do tej strony. Ale niestety coś za coś. Poza zdjęciami, które robił w/w fotograf nie można było ani fotografować ani filmować tej sesji z daleka. To znaczy nie można było poprosić drugiej osoby, żeby np. zrobiła nam zdjęcia czy sfilmowała jak podchodzimy do Dietera itd.
A sam koncert? Jak dla mnie był mega udany. Ale sami zobaczcie bo cały udało mi się praktycznie nagrać. Niestety zbyt bliska odległość głośników i duża z nich dynamika niskich tonów bardzo osłabiły ścieżkę dźwiękową. Ale to już siła wyższa niestety...
Ciekawostką jest też, że po wrzuceniu filmiku na YT mam tylko jedno powiadomienie przy piosence Gasoline o zablokowaniu treści w niektórych krajach, a konkretnie jednym - Rosji :-)

Spokojem można kamień ugotować...
ODPOWIEDZ