Najgorsza piosenka MT

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tanathos

Najgorsza piosenka MT

Post autor: tanathos »

Jaka jest Waszym zdaniem najgorsza piosenka MT?

Według mnie ich najgorszym kawałkiem jest "You're not Lisa".
wstawka ma obrzydliwie banalną melodię zagraną na instrumencie o nieznośnym brzmieniu, pasującym do grania kolęd i pieśni kościelnych.
zwrotka ma melodię zapożyczoną z "Across the universe" The Beatles
tekst jest smutny i depresyjny. ten utwó w ogóle nie sprawia przyjemności, zawsze go omijałem.

Często hejtowany jest kawałek "Blinded by your love" z piątego albumu. moim zdaniem niesłusznie, mi on bardzo się podoba, a po latach "Blinded by your love" po latach miło się słucha, taki kawałek można by grać z gitarą przy ognisku
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Karolek78

Re: Najgorsza piosenka MT

Post autor: Karolek78 »

For Always And Ever - strasznie pretensjonalnie to brzmi, kojarzy mi się z kiepskim polskim popem właśnie końcówki lat 90. Na siłę pogmatwane akordy, aranżacja oparta na obrzydliwych brzmieniach. Śmierdzi spalenizną i tanią farbą.
Blinded by your love jest fajne. Piosenka brzmi jakby Dieter skomponował ją gdzieś na początku lat 80. Taki powiew Brinka i innych wykonawców jakimi się wtedy Bohlen zajmował. Tych najsłabszych trzeba szukam po powrocie, tam już jest sporo cienizny. Przoduje w tym Year Of The Dragon, ale wieki nie słuchałem, musiałbym sobie przypomnieć.
Karolek78
Awatar użytkownika
marez2

Post autor: marez2 »

Jeśli chodzi o okres 1985-1987, to wg mnie najsłabsza jest z albumu 6 (In The Garden Of Venus), czyli Slow Motion - utwór rozlazły, spowolniony, Thomas wydawał się jakby zmęczony, zdołowany. Klimat mroczny i zbyt poważny. Nie moja bajka.
Awatar użytkownika
Marcelina 63 TA*MT

Post autor: Marcelina 63 TA*MT »

Ja ze starszych to zawsze omijam piosenkę Why Did You Do It Just Tonight bo strasznie mnie męczy wokal Thomasa w tej piosence. Nie lubię też piosenki Good Girls Go To Heaven - Bad Girls Go To Everywhere bo jakaś dziwna ta piosenka szczerze powiedziawszy. A z drugiego okresu to nie lubię jedynie Juliet bo brzmi okropnie. Zawsze ją przepuszczam dalej gdy słucham albumu Victory. Nie cierpię tej piosenki. Za dużo w niej falsetu i dużo różnych dziwnych dźwięków. A reszta piosenek na wszystkich płytach MT są fajne i lubię ich słuchać choć częściej słucham solowych płyt Thomasa. Blue System też czasem słucham.
Lieber Thomas - Du bist mein schönstes Geschenk. Du bist der beste deutsche Sänger. Ich liebe es, deine Stimme zu hören.
THOMAS ANDERS - Thank You that You are *EWIG MIT DIR*
Awatar użytkownika
marez2

Post autor: marez2 »

Marcelina 63 TA*MT pisze: czw lut 23, 2023 0:06 Ja ze starszych to zawsze omijam piosenkę Why Did You Do It Just Tonight bo strasznie mnie męczy wokal Thomasa w tej piosence. .
Jeśli chodzi o zwrotki w Why Did You Do It Just Tonight to zgodzę się, słabe są ale refren jest wspaniały moim zdaniem.
ODPOWIEDZ