100% Anders - autobiografia Thomasa

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Re: 100% Anders - autobiografia Thomasa

Post autor: edmund1974 »

Husku pisze:O co chodzi z tym polskim tłumaczeniem?
Jesli dobrze zrozumialem chodzi o sprzedaz polskiego tlumaczenia autobiografii Thomasa przez uzytkownika o nicku "Dorsinek", ktory to uzytkownik przetlumaczyl ksiazke a teraz probuje na tym tlumaczeniu troche zarobic.

Pozdrawiam
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

To dobrze czy źle? Według mnie dobrze, bo polski ludź ma dostęp do polskiego drukowanego słowa.
Awatar użytkownika
Robert73

Post autor: Robert73 »

Jestem właśnie po lekturze książki. Dobrze, że jest polskie tłumaczenie. Jeszcze raz wielkie dzięki Dorsinek. Bardzo ciekawa lektura (obowiązkowa dla fana) Pochłonęła mnie na kilka wieczorów. Kilka faktów pokrywa się z Bohlenowymi z jego pierwszej książki. Jednak jestem bardziej skory ufać bardziej Thomasowi i już wiem jaki Dieter był i jest teraz. "Po trupach do celu jakim była tylko KASA."
Sylwia30

Post autor: Sylwia30 »

Ja też uważam że książka Thomasa jest świetna....Trzy wieczory i niestety było już po frajdzie z jej czytania:-(((((
Jedyne, co położyło się cieniem przy tej lekturze to niektóre fragmenty o Norze - te negatywne oczywiście, bo i pozytywnych było trochę....Jakoś tak z niesmakiem to przyjęłam...w końcu tyle lat byli razem....Szkoda mi się zrobiło Nory, tym bardziej że na jej stronie niedługo po tym ukazała się krótka informacja dot. książki i procesu..." A kiedyś tak bardzo się kochaliśmy...To takie smutne"....
Mi tez jakoś nieswojo się zrobiło:-(((((
Dorsinek

Post autor: Dorsinek »

Robert73 pisze:Jestem właśnie po lekturze książki. Dobrze, że jest polskie tłumaczenie. Jeszcze raz wielkie dzięki Dorsinek. Bardzo ciekawa lektura (obowiązkowa dla fana) Pochłonęła mnie na kilka wieczorów. Kilka faktów pokrywa się z Bohlenowymi z jego pierwszej książki. Jednak jestem bardziej skory ufać bardziej Thomasowi i już wiem jaki Dieter był i jest teraz. "Po trupach do celu jakim była tylko KASA."
Dorsinek

Post autor: Dorsinek »

Kto kocha swojego idola, niech o biografię woła! :lol:
Awatar użytkownika
Marcelina 63 TA*MT

Post autor: Marcelina 63 TA*MT »

Super jest ta biografia Thomasa. Ja sobie tę książkę przetłumaczyłam w tamtym roku. Tłumaczyłam w translator google a jak czegoś nie byłam pewna to sprawdzałam pojedyncze wyrazy w słowniku. Pół roku mi zajęło tłumaczenie tej książki bo tłumaczyłam po jednej kartce codziennie. Nie dałam rady tłumaczyć więcej niż jedna kartka dziennie. Dużo się z niej dowiedziałam o Thomasie, Norze i Dieterze. Super lekturka. :) Warto było mi ją kupić. Było mi trochę przykro, że jest po niemiecku ale dałam radę przetłumaczyć w Internecie. Tłumaczyłam sobie też przepisy z Modern Cooking na polski. A teraz została wydana nowa książka tym razem o Modern Talking zatytułowana: 40 Jahre Modern Talking. Jest w Amazonie. Ją też zamówię i przetłumaczę.
Lieber Thomas - Du bist mein schönstes Geschenk. Du bist der beste deutsche Sänger. Ich liebe es, deine Stimme zu hören.
THOMAS ANDERS - Thank You that You are *EWIG MIT DIR*
ODPOWIEDZ