Jaka jest Waszym zdaniem najgorsza piosenka MT?
Według mnie ich najgorszym kawałkiem jest "You're not Lisa".
wstawka ma obrzydliwie banalną melodię zagraną na instrumencie o nieznośnym brzmieniu, pasującym do grania kolęd i pieśni kościelnych.
zwrotka ma melodię zapożyczoną z "Across the universe" The Beatles
tekst jest smutny i depresyjny. ten utwó w ogóle nie sprawia przyjemności, zawsze go omijałem.
Często hejtowany jest kawałek "Blinded by your love" z piątego albumu. moim zdaniem niesłusznie, mi on bardzo się podoba, a po latach "Blinded by your love" po latach miło się słucha, taki kawałek można by grać z gitarą przy ognisku
Najgorsza piosenka MT
- tanathos
Najgorsza piosenka MT
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Karolek78
Re: Najgorsza piosenka MT
For Always And Ever - strasznie pretensjonalnie to brzmi, kojarzy mi się z kiepskim polskim popem właśnie końcówki lat 90. Na siłę pogmatwane akordy, aranżacja oparta na obrzydliwych brzmieniach. Śmierdzi spalenizną i tanią farbą.
Blinded by your love jest fajne. Piosenka brzmi jakby Dieter skomponował ją gdzieś na początku lat 80. Taki powiew Brinka i innych wykonawców jakimi się wtedy Bohlen zajmował. Tych najsłabszych trzeba szukam po powrocie, tam już jest sporo cienizny. Przoduje w tym Year Of The Dragon, ale wieki nie słuchałem, musiałbym sobie przypomnieć.
Blinded by your love jest fajne. Piosenka brzmi jakby Dieter skomponował ją gdzieś na początku lat 80. Taki powiew Brinka i innych wykonawców jakimi się wtedy Bohlen zajmował. Tych najsłabszych trzeba szukam po powrocie, tam już jest sporo cienizny. Przoduje w tym Year Of The Dragon, ale wieki nie słuchałem, musiałbym sobie przypomnieć.
Karolek78
- marez2
Jeśli chodzi o okres 1985-1987, to wg mnie najsłabsza jest z albumu 6 (In The Garden Of Venus), czyli Slow Motion - utwór rozlazły, spowolniony, Thomas wydawał się jakby zmęczony, zdołowany. Klimat mroczny i zbyt poważny. Nie moja bajka.
- Marcelina 63 TA*MT
Ja ze starszych to zawsze omijam piosenkę Why Did You Do It Just Tonight bo strasznie mnie męczy wokal Thomasa w tej piosence. Nie lubię też piosenki Good Girls Go To Heaven - Bad Girls Go To Everywhere bo jakaś dziwna ta piosenka szczerze powiedziawszy. A z drugiego okresu to nie lubię jedynie Juliet bo brzmi okropnie. Zawsze ją przepuszczam dalej gdy słucham albumu Victory. Nie cierpię tej piosenki. Za dużo w niej falsetu i dużo różnych dziwnych dźwięków. A reszta piosenek na wszystkich płytach MT są fajne i lubię ich słuchać choć częściej słucham solowych płyt Thomasa. Blue System też czasem słucham.
Lieber Thomas - Du bist mein schönstes Geschenk. Du bist der beste deutsche Sänger. Ich liebe es, deine Stimme zu hören.
THOMAS ANDERS - Thank You that You are *EWIG MIT DIR*
THOMAS ANDERS - Thank You that You are *EWIG MIT DIR*
- marez2
Jeśli chodzi o zwrotki w Why Did You Do It Just Tonight to zgodzę się, słabe są ale refren jest wspaniały moim zdaniem.Marcelina 63 TA*MT pisze: ↑czw lut 23, 2023 0:06 Ja ze starszych to zawsze omijam piosenkę Why Did You Do It Just Tonight bo strasznie mnie męczy wokal Thomasa w tej piosence. .