Dieter Bohlen na temat sankcji względem Rosji

Newsy dotyczące Dietera i jego muzyki.
smok04

Re: Dieter Bohlen na temat sankcji względem Rosji

Post autor: smok04 »

Jednemu życzysz by wymordowali jego i bliskich. Mnie będziesz miażdżyć. To ta nienawiść wyniesiona z Twojej szkoły?
Kobieto jesteś pusta jak słoik po dżemie 😄
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

@ Smok, wiesz o tym tym ze smok jak i waz jest symbolem diabla? Jesli nie wiesz to sie doucz no chyba ze wiesz i Twoja nazwa zostalaa robiona celewo.
Bede walczyczyc ze smokami i wezami. Z tym diablem Smokiem napewno. ;)
I LOVE DB AND TA!
smok04

Do tej pory myślałem, że jesteś niedouczona. Ty jednak jesteś psychicznie chora..
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

Szanowni Państwo, błagam,
niech użytkownicy zastanowią się nad tym co piszą i nie wypisują bzdur, bo z ważnego tematu robi się śmietnik!
Czy na tym forum jest jakiś administrator?

bądźmy poważni i nie odbiegajmy od głównego wątku.

choć część użytkowników zaczęła krytykować Dietera, to chyba robi to z powodu niezrozumienia sytuacji. Dieter bowiem wydał sprostowanie i zaznaczył, że jest absolutnie przeciwny wojnie i że został źle zrozumiany.

Ostatnio zwróciłem uwagę na utwór "Give me peace on earth"

Gdy ten utwór wyszedł na singlu, nie odniósł wielkiego sukcesu. Myślę, że gdyby w obecnych czasach wyszła jakaś reedeycja, to wzbudziłaby wielkie zainteresowanie, może nawet szacunek i podziw
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
nado

Post autor: nado »

Tanathos. Jak możesz błagać, po tym fatalnym otwierającym dyskusję poście, o robienie z tematu śmietnika, o powagę, o merytoryczność, kiedy sam jesteś śmieciarzem! Wyrywasz z kontekstu część wypowiedzi, potem święcie się oburzasz, a na końcu stwierdzasz, że właściwie tematu nie ma, albo nie powinno być. Gdybyś chciał wysłuchać, co właściwie Bohlen miał do powiedzenia na temat sankcji, a właściwie ich skuteczności ( co nie jest zresztą trudne, bo w YOUTUBE jest cały wywiad), nie klepałbyś od rzeczy, jak TVP cytując słowa zamieszczone w eseju Tuska: "polskość to nienormalność". Puknij się w swoją słomianą głowę.

Modern Jeannie, a leki Pani zażyłaś? Jak tak, to trzeba po prośbie, do lekarza, by piguły zmienił. Twoje posty są nie tylko bełkotliwe merytorycznie, ale też napisane ręką analfabety.

Smok ma rację. Tutaj w zachodnipomorskim, my przygranicznicy lubimy się z Niemcami. Niemcy też nas nadal lubią. Może nie tak bardzo jak za czasów Angeli M., ale jednak.
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

Nado,
Taki ze mnie sam śmieciarz, jak i z Ciebie, z tą różnicą, że inaczej chyba definiujemy pojęcie śmietnika.

Zarzucasz mi, że wyrwałem z kontekstu część wypowiedzi - otóż przytoczyłem po prostu artykuły, na które trafiłem, aby podzielić się nimi na forum i o nich podyskutować, licząc, że uda się wspólnie coś więcej z tego wynieść, a także licząc na to, że kolejny temat tchnie trochę życia w to forum, które niestety wymiera. Na wypowiedzi Bohlena trafiłem w różnym czasie ponadto moja znajomość niemieckiego nie jest biegła, więc przytaczałem artykuły i informacje na bieżąco i spontanicznie, ale mimo to starałem się formułować moje posty w miarę uporządkowany sposób.

Nie podoba mi się to, że obrażasz mnie, choć nie miałem zamiaru nikogo obrażać: ani Ciebie, ani Bohlena, ani Niemców, ani dziennikarzy.
Twoja wypowiedź jest dla mnie tym bardziej zaskakująca, że zawsze lubiłem czytać to, co pisałeś na tym forum, bo wyróżniało się to zarówno ładnym stylem, jak i trafnością spostrzeżeń. Miałem przyjemność wymienić z Tobą kilka wiadomości prywatnych, a tu taki cios :/ no trudno.

Co do wypowiedzi Modern Jeannie - nawet nie wiem jak je skomentować, nie da się tego zrobić, ciężko je zrozumieć i odczytać, takie wypowiedzi w ogóle nie powinny zostać napisane.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

tanathos pisze: wt lis 15, 2022 8:54 ...

Gdy ten utwór wyszedł na singlu, nie odniósł wielkiego sukcesu. Myślę, że gdyby w obecnych czasach wyszła jakaś reedeycja, to wzbudziłaby wielkie zainteresowanie, może nawet szacunek i podziw
Ja w kontekście wydarzeń za naszą wschodnią granicą ostatnio słucham częściej Who will save the world. I myślę sobie, że każdy, niezależnie od wieku, miejsca na ziemi, jest zbyt młody żeby umierać bo ktoś uznał wojnę za najlepszy sposób na rozwiązanie problemów.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
nado

Tanathos. Ujął mnie twój tani sentymentalizm, dlatego dopiszę, że doceniam cel twojej prowokacji. Chciałeś wzniecić pożar na ziemi jałowej, co z założenia skazane jest na porażkę.Krytyka, mimo wszystko, jest uzasadniona. Przestań się mazać. Chłopaki nie płaczą.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Znajde IP, urzytkownika @Smok, tam posle pod dokladny adres jego i policje.
Stwierdzilam ze ta osoba mnie obraza.
Ostatnio zmieniony pt lis 18, 2022 1:01 przez MODERN JEANNE, łącznie zmieniany 1 raz.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

@ Thantos, bo niemicy po nauczce z wojna przegrana z Polska nie chcieli, sadze ze po Hitleru sumienie ich ruszylo.
Pamientajmy o tym ze to oni byli wczesniej wpuszczeni do UE i NATO. Polska musiala przezyc naprawde sporo lat by ja wpuszczono do tego sojudzu Polnocno -Atlantyckiego. Udalo sie po wielu trudach !
Nastepnie Polska zapraszala min Ukraine i 2 panstawa wschodnie do wstapienia do NATO
NATO daje gwarancje zjednoczonemu swiatu, ze nie bedzie bic, dopoki nie pobija rodziny przynalezącej do niego .
I LOVE DB AND TA!
smok04

Przepraszam cię Modern Jeanne. Przyznaję, że dopiero doczytałem, że Szczecin jest państwem, Polska kontynentem, Ziemia jest płaska. A tak w ogóle, to Światem rządzą Raptilianie. Znajdziesz moje ip i poślesz mnie i policję pod dokladny adres? To ja nie wiem gdzie mieszkam? Przestraszyłem się. Nie rób mi problemu z policją proszę. Może już lepiej pomódl się o to by Putin z wojskiem mnie napadł i wymordował. Ty jednak aspirujesz na miano dzbana dziesięciolecia. Niech ktoś Ci odetnie dostęp do internetu. Myślałem, że dotarło coś. Myliłem się.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Hi hi,:) Lol. Ostatnio bardziej grzebie z przyczyn naturalnych na tematy o wojnie niz muzyce. Chcialam Cie zachecic, ale widze ze Ty sam, cos tam patrzysz :mrgreen: :wink: :wink:
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

@ Smok , ciesze sie, ze jak pisales w poscie doszles do tego do ze ziemia nie jest plaska. Gratulacje .;) :D !
I LOVE DB AND TA!
smok04

Ja DOSZEDŁEM tylko do tego, że pisanie i czytanie ( delikatnie mówiąc ) nie jest Twoją mocną stroną. Należy tylko współczuć. Zdania nie zmieniam. Dzban dziesięciolecia.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Polski premier obłożyl sankcjami rosyjski węgiel. To był ogromny jego błąd. Chodzi o to, że sankcje niezbyt póki co szkodzą Rosji, a szkodzą bardziej nam samym. Przez te sankcje placimy duzo wiecej za energię. To była glupota i to bylo nam niepotrzebne chyba że... no wlaśnie nie jestesmy juz panstwem suwerennym. Moze mial naciski z Brukseli i nie mogl sie wyłamać. Poza tym zobaczymy to w perspektywie dlugookresowej bo może byc tak, że recesja Rosji to kwestia czasu.
Poza tym każdy kolejny rząd niszczył polskie górnictwo. Moim zdaniem jest to skutek nacisków z zewnątrz. Beznadziejna Unia walczy po prostu o to. Tyle, że Polska jest tylko 1 % emitentem Co2 w skali światowej, a jednocześnie w 10 tce największych złóż węgla na świecie. Takie kopalnie jak np Kleofas zamknięty w 2004 przez rząd Leszka Millera miały złoża obliczone ba 40 lat eksploatacji w dodatku to kopalnia niemetanowa. Dlatego po raz kolejny jako rowniez czlonek tej partii, zagłosuję na Konfederatow. Sławomir Mentzen zapowiedział, że gdyby on podejmował by decyzje, to importowalibyśmy węgiel skądkolwiek, chociażby z Rosji. Jest na pewno lepszej jakości niż ten szrot który importujemy. Polska w 10 tce złóż węgla na świecie a płynie do nas szrot z Kolumbii czy Australii. O to do czego doprowadziły kolejne rządy i UE.... jak najszybciej opuśćmy tę organizacje przestepczą.

Ps co wy chcecie od tematu otwierającego? Nie zgadzam się może z argumentami, ale temat jest dobrze napisany, pierwszy post jest bardzo rozległy i kompetentny, bardzo dobre otwarcie dyskusji.
nado

Peter pisze: czw lis 24, 2022 4:48 Ps co wy chcecie od tematu otwierającego? Nie zgadzam się może z argumentami, ale temat jest dobrze napisany, pierwszy post jest bardzo rozległy i kompetentny, bardzo dobre otwarcie dyskusji.
Dygresja wstępna: Odkąd pamiętam, nikt na tym forum tak mnie nie inspirował do kontrataku intelektualnego, jak ty Peter. Bardzo się cieszę, że osobliwości twojego pokroju dołączają do Brunatnych, bo to gwarantuje owym faszyzującym nacjonalistom, rychły i bolesny upadek. Czego z serca im, a tym samym niestety tobie, życzę.
Polemika: Twój niesmak, co do moich kilku słów o wątku otwierającym temat to zwyczajna zgaga. Czepiam się, bo w istocie:
1) wstępniak zawiera nieprzemyślaną krytykę wypowiedzi, której sens jest zgoła inny,
2) twórca wstępniaka oburza się wpierw na na autora wypowiedzi, a za chwilę na użytkowników portalu, którzy dołączyli do "awantury", pisząc w gruncie tak samo głupio, jak on sam,
3) twórca wstępniaka zdradza motyw swoich emocjonalnych wynurzeń. Jest nim sprowokowanie tak zwanej "gadki szmatki", by sprawdzić, czy aby na pewno portalowe dinozaury już wymarły, czy może jednak jeszcze dogorywają,
Gdyby temat otwierający dyskusję traktował tylko o faktach i poddał w wątpliwość krytykę wypowiedzi osoby, której tyczy się ta cała medialna zawierucha, nie miałbym nic przeciwko.
Dygresja druga: Bierzesz się Peter za politykę, a nie jesteś w stanie zrozumieć kilku prostych zdań podanych jak "krowie na rowie".
Dygresja trzecia: Najpierw zawalcz o własną suwerenność, bo ta którą reprezentujesz w swojej opinii, przypomina charakterem zniewolenie propaganodowe bohaterów Orwella. Suwerenność Peter to wyciąganie WŁASNYCH wniosków na podstawie zgłębionej literatury, doświadczeń, faktów histoycznych. Żebyś łatwiej zrozumiał, jak ciebie postrzegam po tym tekście, pozwól że przytoczę fragment piosenki:

"Wielu młodszych kolegów może myśleć że w pewnym wieku człowiek czuje się już dziwnie. Największy pozytyw płynie jednak z tego, że wszystko czego zaznasz, wzbogaca cię kolego. Dlatego muszę przyznać dzisiaj nie bez satysfakcji, że nie przeżyłeś nawet jednej setnej akcji, których to świadkiem byłem osobiście. Mój świat kontra twój to jak spotkanie czołgu z liściem. Pierwsza pielgrzymka papieża! Byłem tam! Największe strajki wybrzeża! Byłem tam! Msze za ojczyznę u Kostki! Byłem tam! Jebany reżim żałosny! Pamietam to! Lenin w Moskwie podgnity! Byłem tam! Koncert Status Quo Łużniki! Byłem tam! Pierwsze wybory czerwcowe! Byłem tam! Stonesi z Wyman'em na Strahovie! Byłem tam! Byłem tam, byłem tam, byłem tam! A ty gdzie byłeś wtedy? To wiesz sam! Chcesz za to wypić? Możemy, a jakże! Trzydzieści tysięcy piw miałem w gardle! Byłem tam, byłem tam, byłem tam! A ty gdzie byłeś wtedy? To wiesz sam! Chcesz za to wypić? Możemy, a jakże! Trzydzieści tysięcy piw miałem w gardle! Pierwszy w Polsce McDonald's! Jadłem to! Przed denominacją mamona! Miałem ją! Warszawski koncert Beastie Boys! Byłem tam! Pierwszy w Warszawie Liroy! Zrobiłem go! Klip do "Chłopaki nie płaczą"! Byłem tam! T.Love'u trasa za trasą! Byłem tam! Na przemytniczym szlaku! Byłem tam! Na całym świecie dzieciaku! Byłem tam! Byłem tam, byłem tam, byłem tam! A ty gdzie byłeś wtedy? To wiesz sam! Chcesz za to wypić? Możemy, a jakże! Trzydzieści tysięcy piw miałem w gardle! Byłem tam, byłem tam, byłem tam! A ty gdzie byłeś wtedy? To wiesz sam! Chcesz za to wypić? Możemy, a jakże! Trzydzieści tysięcy piw miałem w gardle!"
Tekst pochodzi z https://www.tekstowo.pl/piosenka,sidney ... m_tam.html

Dygresja ostatnia: Żebyś dosadniej zrozumiał, jak bardzo mnie zawiodłeś, jako człowiek, przeczytaj jeszcze to:

"Czy tylko głupi wszystko wiedzą? Ach, te zawistne języki Ty jesteś jak Homer, Dante, Ezop Przy tobie każdy nikim Masz taką wiedzę, że na fiucie Ci siedzę A bardziej ogólnie Twój jacht widać z daleka na redzie Gdy reszta tonie w dziurawym czółnie Wiesz tak wiele: Że w jogurcie jest sperma Że skóra to derma Że istnieje dawno lek na raka Lecz go się nie udostępnia A to ścierwa! Rewolucję mógłbyś wzbudzić jednym gestem Lecz litość masz dla podludzi Chodź tak liczni są Untermensche Wiesz gdzie upadły bomby Wiesz jak kształtować poglądy I po co oraz, że chuje to nie całkiem to, co ogórki Jak naprawdę chcieć dobra dziecka I że wolność jest niebezpieczna A przede wszystkim rozumiesz Kto powinien dyktować warunki Twa oświeconość słodsza od wiśni Drżą wadliwe umysły Twój fiut jest na ustach wszystkich Twój urlop na Bora Bora Nawet będąc tak daleko Telepatycznie ślesz kalekom Wobec nieświadomości weto Jak Ci nie lizać wora, wora? Jogurt to sperma, sperma to jogurt Idę za wrócone życie dziękować Bogu Mango to owoc, owoc to mango Wierzę to credo, credo to wierzę Tango to taniec, taniec to tango Podziwiam Cię masterze Podziwiam Cię Podziwiam Cię Wiesz jak działa freon Czemu się żegnać z nadzieją Co zamierza Putin Jak zwyciężał Napoleon I jak sobie napierdzieć do dupy Wiesz o czym jest "Dwanaście groszy" I o czym była Akcja "Wisła" Umiesz otwierać oczy I musisz z tego skorzystać Jak zjednać sobie przyjaciół Gdzie jest do sukcesu trasa Tych, co nie mają racji A chcieliby mieć zapraszasz Czy można być jeszcze bardziej? Kto pociąga za sznurki z piwnicy? Jeśli ktoś szuka to znajdzie Napije się z twojej krynicy Gdyż wiesz co się dzieje w Mumbai Wiesz co się dzieje w Dakarze Lizać Ci kule - szczyt wszelkich marzeń Wiesz co się dzieje w Kairze Wiesz co się dzieje w Stambule Szczyt wszelkich marzeń - lizać Ci kule I wielu liże i też mógłbym Zmarszczoną skórę siorbać czule Problem widzę w jednym szczególe Ja tego nie potrzebuję Przepraszam, sorry Jestem malutki Jogurt to sperma, sperma to jogurt Idę za wrócone życie dziękować Bogu Mango to owoc, owoc to mango Wierzę to credo, credo to wierzę Tango to taniec, walę to, nara Podziwiam Cię masterze, spierdalaj Ty mi powiesz jak jest, jak jest, jak jest Spierdalaj! Jak jest, jak jest, mówisz jak jest Spierdalaj! Mówisz jak jest, jak jest, jak jest Spierdalaj! Jak jest, jak jest, mówisz jak jest Spierdalaj!"
Tekst pochodzi z https://www.tekstowo.pl/piosenka,legend ... perma.html
ODPOWIEDZ