Odchodzi lider i wokalista zespołu, co dalej?

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Odchodzi lider i wokalista zespołu, co dalej?

Post autor: Peter »

Kombi bardzo zjechało w dół po odejściu wokalisty. Lider im został, ale zobaczcie co zwojował pod szyldem Łosowski "Zaczarowane Miasto"? Bardzo słabe te kompozycje jak na takiego muzyka były, ale fajnie jest na pewno móc uczestniczyć w ich koncercie ze względu na efekty laserów i możliwość posłuchania oryginalnych aranżacji. Natomiast KOMBII się łatwo przebiło, bo dla mediów zespól to raczej frontman, wokalista. I są póki co na świeczniku choć na mój gust to gasnący projekt i wrócą do O.N.A. p. Grzegorz nie czul nigdy tego gatunku muzyki. I go porzucił a teraz dla komerchy to robi. Natomiast "Nowy Album" Kombi jest ciut lepszy choć nie jest to na pewno poziom ostatniej wielkiej płyty Kombi "Tabu". Ale na pewno jest to też bliższe mojemu sercu niż słabe "Królowie Życia".

Co dalej? Kombii już gaśnie a Kombi ma wiatr teraz w żagle, coraz lepsza muzyka, coraz lepsze teksty. Teraz pan Marek zapowiedział początek pracy nad nową płytą, ma być wydana na wiosnę, ciekawa książka ( w tym momencie przeczytałem polecam bardzo), a w prywatnym życiu pewna dobra zmiana, człowiek wreszcie wraca na drogę szczęścia i może się skupić na tym co kocha czyli rysunki i muzyka i jest jakieś światełko w tunelu dla nas fanów.
Awatar użytkownika
Peter

Jak oni (Queen) mogą mówić że Adam Lambert jest świetny? Świetny był według mnie facet co śpiewał im wokale w filmie Bohemian Rhapsody, byłem w szoku jak bardzo blisko był Freddiego.

Szkoda że innym (Systems In Blue chociażby) ta sztuczka się nie udała i chyba już nigdy nie uda, INXS i Doorsów pobieżnie przeleciałem, ten nowy z Doorsów całkiem niezły był.Ciekawe czy reaktywują się także Motorheadzi? Nie będzie łatwo.
Awatar użytkownika
Peter

Ciekawie dzieje się obecnie wokół zespołu VOX... Myślałem, że po odejściu z zespołu Kozła, Słoty i śmierci lidera zespół diabli wezmą a okazuje się że niekoniecznie... trójka muzyków już jest, jeszcze namówią Rynkowskiego i coś z tego będzie. To co przeszkadzało Rynkowskiemu w powrocie to min. osoba lidera. Jest obecnie w trudnej sytuacji, a tu okazja by sobie trochę dorobić.
Ninio

Post autor: Ninio »

Co do Kombi to nie pan Skawiński porzucił zespół a pan Łosowski go rozwiązał z powodu choroby swojej żony. po jej śmierci chciał reaktywować Kombi ale pozostali panowie nie wyrazili chęci na to. Reaktywowali zespół później bez Łosowskiego,bez jego wiedzy i zgody. Nazwali zespół Kombii. Prawdziwym "właścicielem" Kombi jest Łosowski.
Awatar użytkownika
Peter

Tak jak napisałem. Skawinski był wokalista, który odszedł z zespołu gdyż jego koncepcja kontynuacji kariery a mocno kontrastowała z brzmieniem grupy. Liderem był i jest nim niezmiennie do dziś, Sławomir Łosowsku. Łos ciągnął jeszcze ten zespół ale odpuścił z powodów rodzinnych. A odnośnie reaktywacji to ponoć zbyt długo był wówczas poza branża i z relacji Skawińskiego był ogólnie trudny do rozmów, musiał poodswieżac sobie brzmienia. Oni potrzebowali zespołu na już a dalszy przebieg wydarzeń był jaki był. Powstał wówczas muzyczny erzac, marna imitacja Kombi.
ODPOWIEDZ