Cześć, ostatnio pojawił się poniższy program z 1985 i w trakcie (ok. 4:20) słychać w tle YMHYMS w wersji demo albo jakiegoś remixu, chyba z wokalem Dietera. Może znacie na tyle niemiecki, że przetłumaczyć co Dietr wtedy mówi:
Pozdrawiam
Piotrek
Modern Talking Star Portrait 19.4.1985 Bravo TV True 50fps Remastered
- Pioetrek
- Kontakt:
Modern Talking Star Portrait 19.4.1985 Bravo TV True 50fps Remastered
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Karolek78
Re: Modern Talking Star Portrait 19.4.1985 Bravo TV True 50fps Remastered
Bohlen mówi, że jest to wersja, która była na samym początku i że potem obrabiali ją w studiu. Reporterka zadaje klasyczne pytanie jak powstają takie kompozycje, a Dieter odpowiada, że musi posiedzieć kilka godzin przy pianinie żeby coś wykombinować. Odnośnie "You're my heart, you're my soul" mówi, że siedział tak długo, aż mu samo przyszło. I dalej znowu, że potrzebuje bardzo dużo czasu żeby się skoncentrować i dopiero potem zabiera do roboty. Że najpierw gra dwie-trzy godziny na pianinie zanim przyjdzie mu dana melodia. No a potem pani ogólnie go pyta w jaki sposób zajął się muzyką i on mówi, że miał wtedy 10 lat , a wówczas wystarczyło zagrać dwa akordy Beatlesów na gitarze żeby dziewczyny były zachwycone, więc wpadł na pomysł, żeby to robić.
Tyle przetłumaczył mi znajomy. Sam materiał znakomity
Tyle przetłumaczył mi znajomy. Sam materiał znakomity
Karolek78
- Pioetrek
- Kontakt:
@Karolek78 dzięki wielkie
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Świetny materiał. Co raz więcej takich perełek wychodzi ma światło dzienne. Wiem, że istnieje również występ telewizyjny z piosenką In 100 Years, ale osoba, która jest w posiadaniu tego występu puki co nie chce go upublicznić.
- Jor
Atlantyda, czy to znaczy, ze Dieter i Thomas wystąpili gdzies z In 100 Years przed oficjalnym rozpadem czy chodzi tez o któryś z wystepow w TV Thomasa solo tuz po rozpadzie?
atlantyda ;o) pisze: ↑wt paź 12, 2021 13:00 Świetny materiał. Co raz więcej takich perełek wychodzi ma światło dzienne. Wiem, że istnieje również występ telewizyjny z piosenką In 100 Years, ale osoba, która jest w posiadaniu tego występu puki co nie chce go upublicznić.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Wystąpili ostatni raz wspólnie. Osobiście nie widziałam, ale uwierzyłam temu koledze na słowo. Może doczekamy się udostępnienia od kogoś innego bo od tej osoby na pewno nie.