Modern Talking Star Portrait 19.4.1985 Bravo TV True 50fps Remastered

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Modern Talking Star Portrait 19.4.1985 Bravo TV True 50fps Remastered

Post autor: Pioetrek »

Cześć, ostatnio pojawił się poniższy program z 1985 i w trakcie (ok. 4:20) słychać w tle YMHYMS w wersji demo albo jakiegoś remixu, chyba z wokalem Dietera. Może znacie na tyle niemiecki, że przetłumaczyć co Dietr wtedy mówi:

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Karolek78

Re: Modern Talking Star Portrait 19.4.1985 Bravo TV True 50fps Remastered

Post autor: Karolek78 »

Bohlen mówi, że jest to wersja, która była na samym początku i że potem obrabiali ją w studiu. Reporterka zadaje klasyczne pytanie jak powstają takie kompozycje, a Dieter odpowiada, że musi posiedzieć kilka godzin przy pianinie żeby coś wykombinować. Odnośnie "You're my heart, you're my soul" mówi, że siedział tak długo, aż mu samo przyszło. I dalej znowu, że potrzebuje bardzo dużo czasu żeby się skoncentrować i dopiero potem zabiera do roboty. Że najpierw gra dwie-trzy godziny na pianinie zanim przyjdzie mu dana melodia. No a potem pani ogólnie go pyta w jaki sposób zajął się muzyką i on mówi, że miał wtedy 10 lat , a wówczas wystarczyło zagrać dwa akordy Beatlesów na gitarze żeby dziewczyny były zachwycone, więc wpadł na pomysł, żeby to robić.

Tyle przetłumaczył mi znajomy. Sam materiał znakomity :)
Karolek78
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

@Karolek78 dzięki wielkie

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Świetny materiał. Co raz więcej takich perełek wychodzi ma światło dzienne. Wiem, że istnieje również występ telewizyjny z piosenką In 100 Years, ale osoba, która jest w posiadaniu tego występu puki co nie chce go upublicznić.
Awatar użytkownika
Jor

Post autor: Jor »

Atlantyda, czy to znaczy, ze Dieter i Thomas wystąpili gdzies z In 100 Years przed oficjalnym rozpadem czy chodzi tez o któryś z wystepow w TV Thomasa solo tuz po rozpadzie?
atlantyda ;o) pisze: wt paź 12, 2021 13:00 Świetny materiał. Co raz więcej takich perełek wychodzi ma światło dzienne. Wiem, że istnieje również występ telewizyjny z piosenką In 100 Years, ale osoba, która jest w posiadaniu tego występu puki co nie chce go upublicznić.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Wystąpili ostatni raz wspólnie. Osobiście nie widziałam, ale uwierzyłam temu koledze na słowo. Może doczekamy się udostępnienia od kogoś innego bo od tej osoby na pewno nie.
ODPOWIEDZ