DO Passion

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
Awatar użytkownika
Peter

Re: DO Passion

Post autor: Peter »

Podoba mi się głos Olafa jako głos wiodący ale z kolejnymi piosenkami coraz słabiej to niestety brzmi...

Mam takie wrażenie: "Melange Bleu" (muzycznie) całkiem nieźle brzmi być może za sprawą wkładu Johana który unowoczesnił im to brzmienie a DO Passion to zdaje się robota samego Detlefa i bardziej to brzmi jak stara muzyka Systems In Blue niż ich nowy album który mi się bardzo podobał.
Awatar użytkownika
Peter

https://www.youtube.com/watch?v=pA4Ocb4 ... JQ4NtEQm6E

dzisiaj 67 rocznica urodzin Rolfa to jemu dedykowana jest ta piosenka, według mnie nic szczególnego.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Ciekawy live (poza wysokimi chórkami) Olfa z piosenkami Do Passion

Pozdrawiam

Piotrek

"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Szkoda, że Olaf zdecydował się pójść w muzyce swoją ścieżką. Myślę, że jemu być może to wyjdzie na dobre. Fanom muzyki grupy z Hamburga nie zbyt. To co moim zdaniem będą dostarczać teraz na rynek to niestety wyłącznie muzyka słabiutkiego MS Project. Perrier ewidentnie lubi wokal Michaela. Bez tego zachwytu Systems in Blue chyba już by nigdy nie zmartwychwstał. ewentualne moim zdaniem są jeszcze jakieś okazjonalne single Skynight Avenue z Detlefem. Bo po rozpadzie obu zespołów Detlef tak de facto nie ma ścieżki muzycznej w której mógłby się jeszcze realizować. Jedyna jaka mu jeszcze została to Skynight Avenue. Zresztą obaj muzycy kiedyś powtarzali że reaktywacja tego projektu jest jak najbardziej realna....Kto by przypuszczał że kariera tak dobrze grającego zespołu znowu tak szybko się zakończy kolejnym rozpadem...
ODPOWIEDZ