riccardo1989 pisze: ↑czw kwie 01, 2021 22:44
Jedyna siła marketingowa to chórki z MT.
czy wiadomo jacy chórzyści udzielali się na tej płycie?
brzmią podobnie do chóru z ostatnich płyt MT, ale wydaje się, jakby mieli mniejszą moc
riccardo1989 pisze: ↑czw kwie 01, 2021 22:44
Strzał w kolano to nagranie piosenki która jest klonem utworu MT.
która to piosenka?
moja opinia o albumie "Cosmic" jest następująca:
jestem świadomy wad tego albumu, ale nie widzę powodu, aby go nadmiernie krytykować.
przyznaję, że płyta jest dość odtwórcza i mocno naśladuje to, co można nazwać stereotypowym brzmieniem MT. nawet Dieter tworząc dla MT bywał odważniejszy i eksperymentował.
mimo wszystko jednak nie podoba mi się nadmierne krytykowanie tej płyty. te piosenki brzmią lekko i przyjemnie, i najprawdopodobniej takie właśnie miały być.
możliwe, że Anders nie planował żadnego szczególnie ambitnego projektu, a chciał jedynie stworzyć coś lekkiego dla przyjemności, może trochę z przymrużeniem oka
miał do tego absolutne prawo. zresztą, lepsza taka płyta niż muzyczna cisza. ja tam się cieszę, że Anders mimo wszystko coś tam lepszego lub gorszego tworzy. niech tworzy i sprawia tym radość sobie i fanom, no i niech zarabia.
nie wiem jaką Anders ma wizję swojej kariery. ostatnio zdarzały mu się dobre momenty, czego najlepszym przykładem jest utwór
"Sternregen" - to przykład tego, że Anders potrafi stworzyć coś dobrze brzmiącego, pasującego do współczesności, czegoś, za co nie można się wstydzić i co może się bardzo podobać, a nawet mieć jakąś wartość artystyczną.