Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
night auditor
Członek TAFC Polska

Re: Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix

Post autor: night auditor »

No tak ale... . Tak samo było z płyta Thomasa " This Time" która ukazała się w Niemczech i dopiero gdzieś po miesiącu dopiero w Polsce. Do tego czasu razem z singlami płytę zakupiłem w Niemczech. W takich przypadkach jakby płyty wychodziły na czas i by w ogóle wychodziły w Polsce to inaczej by wyglądały rankingi sprzedaży a co za tym inaczej można by spojrzeć na to, czy Thomas czy Modern Talking się w Polsce sprzedaje. I mówię tu o nośnikach CD.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Czy remaster nagrań coś poprawił? Czuć to naprawdę? Rozważam zakup "30" doradźcie czy na pewno warto. Ja mam pakiet singli, wszystkie studyjki i DVD ale ten nie wiem czy jest sens. Odsłuch z neta nic nie da, mi chodzi o to, że jak odpalę na audiofilskim Sharpie czy będzie czuć różnicę?
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

night auditor pisze: jakby płyty wychodziły na czas i by w ogóle wychodziły w Polsce to inaczej by wyglądały rankingi sprzedaży a co za tym inaczej można by spojrzeć na to, czy Thomas czy Modern Talking się w Polsce sprzedaje. I mówię tu o nośnikach CD.
Najpewniej koncernowi płytowemu chodzi właśnie o to, aby najpierw kupowano u nich i tym samym
cyfra sprzedażowa ma automatyczne przełożenie na rodzimy nakład i celebrowanie się złotą czy platynową płytą.

:wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

A jednak się na te remastery skusiłem, na razie album pułkownik, pięknie zdobi modernową półkę. ;) Ciekaw jestem na ile poprawione zostało brzmienie a czy tylko zwiększyło się natężenie głośności?
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Najlepiej wg mnie wyszła ta wersja extended, dobry,rozkręcony nowoczesny wstęp..
Od jakiegoś czasu ta najbardziej przemawia choć na początku miałam innego faworyta
I LOVE DB AND TA!
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Dziś zakupiłem "30-kę" DVD w Media Markt Kalisz za 119 zł. To co podoba mi się w tym wydawnictwie to to, że postarano nie tylko się o występy samego duetu Modern Talking, ale także o występy Blue System oraz Thomasa solo. Dzięki temu widz może zobaczyć co porabiali Panowie po pierwszym rozpadzie "drużyny", a także zanim zespół powstał. Druga rzecz, która mi się podoba to kolor okładki :wink: Powiem szczerze, że gdy po raz pierwszy zobaczyłem ten kolor w internecie to ręce mi opadły, ale teraz gdy posiadam ten zestaw i widzę go na żywo to wygląda całkiem przyjemnie. Z pewnością spodoba się mojej dziewczynie; uwielbia kolor różowy :D Jeżeli chodzi o rzeczy, których mi brakuje to oryginalnych teledysków Modern Talking. Wiem, wiem.. teledyski są przecież na "The Final Album", ale jeżeli ktoś tego albumu w DVD nie posiada (tak jak ja) to tutaj miałby już cały zestaw w komplecie - podali na tacy teledyski Blue System, Thomasa Andersa a czołowego zespołu już nie - wielka pomyłka w całym tym wydawnictwie. Będę zmuszony kupić "Finała" w DVD również. Jeżeli chodzi o zawartość pierwszej płyty to widać, że nagrania są odświeżone, jakość ta jednak nie powala na kolana; od razu wiadomo, że są to nagrania sprzed 30 lat. Rzuca się też od razu w oczy okropny playback. Wszystkiego jeszcze nie widziałem, stwierdzam to po kilku pierwszych występach. Samo opakowanie to standardowe trzy przezroczyste pudełka, które z łatwością będzie można sobie wymienić w razie uszkodzenia; lepiej jednak żeby nic się nie stało. Tyle na razie z mojej strony. Jak obejrzę całość to na pewno jeszcze coś napiszę od siebie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Pierwsza CD to powinny być rzadkie występy MT i brakujące "klipy" jako uzupełnienie dla TF, druga to Blue System (taka jaka jest) a trzecia to wszystkie solowe klipy Andersa. Dlatego nie kupiłem. Nie zadawałam się ochłapami, starczy mi składanka "30".
Początek tego mixa kochana co wkleiłaś, to jak z LMFAO. Kiedyś był taki zespół.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Nie to jest identyczne jak to

Wręcz wersjia MT wygląda na zaporzyczenie
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

W końcu sobie rozpakowałem składankę i dochodzę do wniosku, że remastery bardzo dużo dały jeśli chodzi o nagrania z lat 80 tych, jednak technologia mocno poszła do przodu, to warto mieć ze względu na cyfrową rekonstrukcję brzmienia.
Awatar użytkownika
Peter

Jestem pewny, że "Give Me Peace On Earth 2014" ma inną, alternatywną ścieżkę wokalną. Kilka momentów się różni od wersji z 1986 roku.
Awatar użytkownika
Peter

Kicha ten klip do "Opertora" straszliwa jakość. Podobnie jest "History". Choć kolorowe elementy super.
Awatar użytkownika
Krisstoff74
Kontakt:

Post autor: Krisstoff74 »

Pkmodern pisze: czw paź 02, 2014 23:53 Oto i teledysk:

Chociaż mogli się bardziej postarać...
Brother Louie 2014 - Videoklip z kolejką górską
Kurcze. Videoklip zniknął z YT jak kamfora. W ogóle jest nie do namierzenia w sieci. Mam co prawda zapisany na dysku, ale w niespecjalnie dobrej jakości. Orientujecie się czy jest gdzieś na jakiejś platformie ten klip?

Obrazek
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ