Bohlena koncert w Polsce 2020
- Daniel
Bohlena koncert w Polsce 2020
Właśnie w radiu powiedzieli, że Dieter przyjeżdża do Polski na koncert.
- Sussudio
Re: Bohlena koncert w Polsce 2020
Jakie radio, co, gdzie i kiedy?
Z tego co Bohlen mówił, to nie jest jeszcze potwierdzone.
Z tego co Bohlen mówił, to nie jest jeszcze potwierdzone.
Dieter Bohlen Królem Polski
- Jarasso
Na moje mało prawdopodobne.Kto to zorganizuje i za ile???
- Peter
Thomasa Andersa koncerty cieszą się jednak dużą popularnością a kto by przyszedł na koncerty Bohlena poza najwierniejszymi fanami? Nie spodziewajcie się niestety tłumów jak na Madonnę, Stinga, Sheerana czy Lady Gagi. To przykre ale tak jest.
- Malediwy
Myślę, że bardzo byś się zdziwił...
Trzeba sobe przypomnieć pierwsze koncerty Thomasa w Polsce... Tłumów również nie było. A większość która przychodziła to z sentymentu i z ciekawości na hasło Modern Talking Band. Przy czym dużo osób nie jarzyło, że Bohlena w nim nie będzie...
Thomasowi też bardzo pomogły występy telewizyjne. Wiel osób mogło się dzięki nim przekonać, że Thomas rzeczywiscie znakomicie śpiewa na żywo co mogło wielu też zachęcić do przyjścia na jego koncerty.
Jeśli chodzi natomiast o DB to jak przy kążdej trasie koncertowej wszystko będzie zależało od jej promocji. Jeśli byłaby dobra kampania informacyjna to na pewno wielu by się skusiło, żeby przyjść na koncerty. Również Ci, którzy mieli okazję być na wspomnianych koncertach Thomasa mogliby być bardzo ciekawi jak wypadnie na scenie jego były kolega...
Trzeba sobe przypomnieć pierwsze koncerty Thomasa w Polsce... Tłumów również nie było. A większość która przychodziła to z sentymentu i z ciekawości na hasło Modern Talking Band. Przy czym dużo osób nie jarzyło, że Bohlena w nim nie będzie...
Thomasowi też bardzo pomogły występy telewizyjne. Wiel osób mogło się dzięki nim przekonać, że Thomas rzeczywiscie znakomicie śpiewa na żywo co mogło wielu też zachęcić do przyjścia na jego koncerty.
Jeśli chodzi natomiast o DB to jak przy kążdej trasie koncertowej wszystko będzie zależało od jej promocji. Jeśli byłaby dobra kampania informacyjna to na pewno wielu by się skusiło, żeby przyjść na koncerty. Również Ci, którzy mieli okazję być na wspomnianych koncertach Thomasa mogliby być bardzo ciekawi jak wypadnie na scenie jego były kolega...
Spokojem można kamień ugotować...
- Daniel
Odpowiadam. Tak ogłoszono w Radiu Złote Przeboje. Ile w tym prawdy, nie wiadomo. Ale lepiej pilnować tematu, bo taka okazja może się już nigdy więcej nie powtórzyć. Zdziwilibyście się, ile by ludzi przyszło na Dietera. "Obawiam się" że w Polsce może być bardziej popularny od Stinga (którego popularności nigdy nie zrozumiem, bo to nudziarz jakich mało i od bardzo dawna nie nagrał żadnego przeboju).
- MODERN JEANNE
Niestety nie wiem kiedy doczekamy się koncertów Didiego w naszym kraju. To też moje marzenie, tylko obawiam się że on się tak kasuje że w głowie się nie ieści. Za bilet możemy zapłacić ponad 200 żł. To są przeliczenia cen biletów z niemiec. Teraz tam ma zamiar być w marcu i czerwcu
https://www.viagogo.pl/Concert-Tickets/ ... en-Tickets
Ps. Pozdrawiam wszystkich fanów którzy dziś pamiętali że ma urodziny
https://www.viagogo.pl/Concert-Tickets/ ... en-Tickets
Ps. Pozdrawiam wszystkich fanów którzy dziś pamiętali że ma urodziny
I LOVE DB AND TA!
- Malediwy
Wiesz, że dla Niemca wydanie 50-100 EUR za bilet to nie problem...
Ale przecież i u nas, bilety na koncerty gwiazd przecież nie kosztują 10 zł...
Ale przecież i u nas, bilety na koncerty gwiazd przecież nie kosztują 10 zł...
- Peter
Przyjdą w sumie tylko starzy fani gdyż nie oszukujmy się Bohlen nie ma statusu super gwiazdy jak w Niemczech i dla ludzi nie będących fanami MT nie ma tego czego mają obecne gwiazdy czyli Lady Gaga, Ed Sheeran, Rihanna, Justin Tiimberlake. No tak to niestety działa. Nie słucham ich muzyki ale takie koncerty to przyciągają zawsze tłumy. Poza tym Thomas jednak jest głosem projektu i jego wokal tak wielu ludzi nie razi w tych piosenek jak osoby o takich warunkach wokalnych nie będącą wykonawca tych piosenek co pisała. Coś co działa znakomicie w Niemczech (tylko za sprawą TV) i Rosji niekoniecznie musi działać u nas.Malediwy pisze: ↑pt lut 07, 2020 12:21 Myślę, że bardzo byś się zdziwił...
Trzeba sobe przypomnieć pierwsze koncerty Thomasa w Polsce... Tłumów również nie było. A większość która przychodziła to z sentymentu i z ciekawości na hasło Modern Talking Band. Przy czym dużo osób nie jarzyło, że Bohlena w nim nie będzie...![]()
Jeśli chodzi natomiast o DB to jak przy kążdej trasie koncertowej wszystko będzie zależało od jej promocji. Jeśli byłaby dobra kampania informacyjna to na pewno wielu by się skusiło, żeby przyjść na koncerty. Również Ci, którzy mieli okazję być na wspomnianych koncertach Thomasa mogliby być bardzo ciekawi jak wypadnie na scenie jego były kolega...![]()
- Daniel
Dietera w Polsce zna niemal każdy, każdy pokolenie (może poza gimbazą). A kto zna Eda Sheerana? Albo kto zna koreańskie boysbandy, które robią oszałamiającą karierę na świecie? Głównie tacy którzy słuchają konkretnie tej muzyki, tego wykonawcy. Ja sam nie wiem kto to jest, a wiedzę muzyczną uważam że mam bardzo rozległą. Uważam że w Polsce Dieter jest o wiele bardziej znany i rozpoznawalny niż na zachodzie, w Anglii, Francji, nie mówiąc o USA (gdzie nie zna go nikt). Oczywiście Niemcy i Rosja to oddzielny temat, ich nikt nie pobije. W Polsce gdzie nadal jest wielki sentyment do PRLu, wykonawcy z tego okresu są nadal na topie. Wystarczy sprawdzić na allegro po ile sprzewają się płyty Italodisco, Sandry, CCCatch, Bad Boys Blue, Fancego (na pewno nie są wykupywane przez 10 zapaleńców). Stingi i inne Rody Stewardy można kupić za 5 zł.
- Peter
Płyta Bohlena nie była droga, płyty Modernów kupisz za grosze. Ja nawet kupiłem za 30 złotych w empiku szósty album MT bo miałem tylko drogie wydanie rosyjskie. Sandrę kupiłem za grosze. Niektóre jej płyty były w biedronce. Nie świadczy to o klasie artysty a o jego przebrzmiałym już niestety statusie. Savage stoi w empiku za około 40 złotych. BBB czy CCC to są faktycznie drogie płyty. Ich wysoka cena wynika ze znikomej podaży na rynku zauważ starsze płyty Thomasa też niekiedy osiągają wysokie ceny. Po prostu nie ma ich nowych na rynku a nie znaczy że jest na nie aż taki silny popyt.
Odnośnie koncertu Bohlena w Polsce nie chciałbym być złym prorokiem ale przypuszczam że tłumów młodszego pokolenia się nie spodziewaj oni słuchają raczej innej muzyki, bardziej dzisiejszej poza garstką może. Zobacz np: na listę najpopularniejszych pobieranych nagrań z polskiego itunesa.
Odnośnie koncertu Bohlena w Polsce nie chciałbym być złym prorokiem ale przypuszczam że tłumów młodszego pokolenia się nie spodziewaj oni słuchają raczej innej muzyki, bardziej dzisiejszej poza garstką może. Zobacz np: na listę najpopularniejszych pobieranych nagrań z polskiego itunesa.
- Malediwy
Hmmm... Ale na koncerty Thomasa raczej też młodsze pokolenie tłumnie nie przychodzi... Co najwyżej te, których rodzice są lub byli fanami więc siłą rzeczy wychowali sie przy tej muzyce...
- Daniel
Pisząc płyta mam na myśli winyl. CD już znika z rynku i są wycofywane ze sklepów.Peter pisze: ↑pt lut 14, 2020 0:34 Płyta Bohlena nie była droga, płyty Modernów kupisz za grosze. Ja nawet kupiłem za 30 złotych w empiku szósty album MT bo miałem tylko drogie wydanie rosyjskie. Sandrę kupiłem za grosze. Niektóre jej płyty były w biedronce. Nie świadczy to o klasie artysty a o jego przebrzmiałym już niestety statusie. Savage stoi w empiku za około 40 złotych. BBB czy CCC to są faktycznie drogie płyty. Ich wysoka cena wynika ze znikomej podaży na rynku zauważ starsze płyty Thomasa też niekiedy osiągają wysokie ceny. Po prostu nie ma ich nowych na rynku a nie znaczy że jest na nie aż taki silny popyt.
Odnośnie koncertu Bohlena w Polsce nie chciałbym być złym prorokiem ale przypuszczam że tłumów młodszego pokolenia się nie spodziewaj oni słuchają raczej innej muzyki, bardziej dzisiejszej poza garstką może. Zobacz np: na listę najpopularniejszych pobieranych nagrań z polskiego itunesa.![]()
Itunesy i inne cyfrowe stratne badziewia interesują głównie gimbazę z telefonikami, a prawdziwy fan, meloman, kolekcjoner, ktoś kto się na muzyce zna, albo dla kogo jest ważna - nie zawraca sobie tym głowy. Posiadanie milionów plików na dysku to tak naprawdę żadna przyjemność. Bo co to za różnica czy się ma milion tych plików czy 100 milionów. Jesteś gościem jak masz wypasioną kolekcję czarnych płyt! Sprawdź ceny. W biedronce muzyki Bohlena czy innej disco nie ujrzysz.
- Peter
No to widzę że dochodzimy do konsensusu. Ja kupuję tylko CD. Dla mnie winyl to przeżytek minionej epoki która mi się kojarzy z pustymi sklepami, kolejkami na kilometr i kartkami na wszystko co się da a także z Pewexami i Baltonami.
CD to mi się ze światem kapitalistycznym bardziej kojarzy. Pamiętam czasy jak w Polsce muzyka tylko była na czarnych krążkach co okropnie trzeszczała. W 1989 pojechałem z rodzicami po raz pierwszy raz na Zachód, wówczas jeszcze na wizie i na zaproszenie i szczęśliwi wracaliśmy z płytami CD z muzyką MT. To było wtedy coś lepszego i dlatego ma do tego sentyment i to był powiew tego lepszego świata. Winyli było w Polsce od groma. I choć podobno mają szlachetniejsze brzmienie dla mnie ta różnica nie jest specjalnie wyczuwalna i nie mam wobec nich żadnego szacunku.
Są teraz masakrycznie drogie i jest na nie moda. Ciekawe jak długo ta moda na nie jeszcze potrwa i co je w przyszłości zastąpi? One mają naprawdę dużą wartość chyba tylko kolekcjonerską ale ja jestem zwolennikiem CD mam ich około 500 i je preferuję po prostu. One mają ładne książeczki i cieszą moje oko po prostu bardziej.
Są fani po prostu jednego i drugiego i nie da się jednych poprostu przekonać do drugiego i tyle. Winyle są dla audiofili, koneserów, mnie jakość CD bardzo zadowala i satysfakcjonuje a pewne CD potrafią być naprawdę drogie.
W Biedronkach winyli nie prowadzą, ale wiele wartościowych CD by się tam akurat znalazło na wyprzedażach. Nie wiem nie mój sklep, wolę robić zakupy w czymś z wyższej półki ale byłem kiedyś bo poszła plotka że Sandra która stoi w empiku po 79 zł sprzedaje się tam po 19,99. Po prostu czasem mam wrażenie że w empiku się przepłaca.
Przepraszam za offtopic.
Także teraz sam widzisz kto pójdzie na ten hipotetyczny koncert Bohlena w Polsce, piszan też te rzeczy o portalach streamingowych.
Najwięcej będzie 40 latków i starszych pamiętających czasy zwłaszcza pierwszego MT i Blue System.
Są teraz masakrycznie drogie i jest na nie moda. Ciekawe jak długo ta moda na nie jeszcze potrwa i co je w przyszłości zastąpi? One mają naprawdę dużą wartość chyba tylko kolekcjonerską ale ja jestem zwolennikiem CD mam ich około 500 i je preferuję po prostu. One mają ładne książeczki i cieszą moje oko po prostu bardziej.
Są fani po prostu jednego i drugiego i nie da się jednych poprostu przekonać do drugiego i tyle. Winyle są dla audiofili, koneserów, mnie jakość CD bardzo zadowala i satysfakcjonuje a pewne CD potrafią być naprawdę drogie.
W Biedronkach winyli nie prowadzą, ale wiele wartościowych CD by się tam akurat znalazło na wyprzedażach. Nie wiem nie mój sklep, wolę robić zakupy w czymś z wyższej półki ale byłem kiedyś bo poszła plotka że Sandra która stoi w empiku po 79 zł sprzedaje się tam po 19,99. Po prostu czasem mam wrażenie że w empiku się przepłaca.
Przepraszam za offtopic.
Także teraz sam widzisz kto pójdzie na ten hipotetyczny koncert Bohlena w Polsce, piszan też te rzeczy o portalach streamingowych.