Remiksy Modern Talking w stylu lat 80.

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
moonwalker

Post autor: moonwalker »

na temat tego bohlenowskiego słonika co w enigmie się pojawia gdzieś już była dyskusja (chyba nawet na forum EiS) jak pamiętam większość obstawiała że to preset (mógłbyć uzyskany na którymś z syntezatorów a następnie przekazany dalej - mało prawdopodobne żeby był to tzw. gotowiec) - cieszę się również że przypadła do gustu moja wersja - pozdrawiam i czekam na dalsze kombinacje muzyczne w stylu Bohlenowskim
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Nadmienię po raz ostatni dlaczego jestem przeciw publikowania w szerszym gronie tych mixów. Kilka lat temu bardzo utalentowany DJ - Ravel - w podobny sposób zaczął publikowac swoje mixy powstałe z przeróbek kompozycji Bohlena. A naprawdę uważam wiele z nich za arcydzieła. Niestety, dziś już nic nie udostępnia, a dlatego iż jego pracę wykorzystywali inni nieuczciwi. Zarówno w Polsce jak i poza granicami biorąc za to niemałe pieniądze. Najciekawsze jeszcze jest to że niektóre z tych mixów pojawiały się na płytach pod różnymi nazwami, mimo iż były to te same utwory, więc przebitka w kasie "złodziei" była jeszcze większa. Producent tych mixów tak bardzo zawiódł się na uczciwości ludzkiej, że więcej nie udostępnia swoich jakże ciekawych przeróbek.
I dlatego poruszyłem ten temat, aby adamstan - osoba o tak wspaniałym talencie muzycznym, kiedyś w podobny sposób jak DJ Ravel nie zakończył swojej działalności.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

Hmm... tak czy inaczej - pliki które już poszły - "przepadły" bo zgubiłem link do usunięcia archiwum z rapida... pozostaje być ostrożniejszym z kolejnymi. No chyba że zgłosimy archiwum na rapidzie jako pirata i sami usuną ;-)
jkris

Post autor: jkris »

mozesz usunac swojego posta z tym linkiem...
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Ale link występuje również w odpowiedzi na mojego posta której już nie mogę wyedytować. Chyba że użytkownik "Mrs Robota" zgodzi się wyedytować również swojego posta - choć z drugiej strony podejrzewam, że kto chciał to skopiować, czy to w uczciwych czy nieuczciwych zamiarach to już to zrobił... Trudno - poszło w świat, już się tego nie odwróci...
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

Jest super... zazwyczaj nie słucham mixów, ale to mi się podoba :)
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
Awatar użytkownika
udue

Post autor: udue »

Czy możemy liczyć na jakiś nowy remix do słuchania przy jajeczku?
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Raczej dopiero po świętach - teraz nie mam czasu...
bahryn

Post autor: bahryn »

Strangers By Night 20 LAT PÓŹNIEJ...
Witam. Czasami tez zajmuje sie dla zabawy w przeróbki, wczoraj zmajstrowałem cccatch. 23 sekundy tylko, jak sie bedzie podobało to zrobie całe. :).
http://bahryn.wrzuta.pl/audio/nq4VKEQ8Zx/
PZDR AND

P.S.
Tutaj podaje linka do troche zmienionego dema. w sumie to juz 7 wersja 23 sekundowego kawałka.
http://bahryn.wrzuta.pl/audio/lRzwGarWpr/demo_7
PZDR AND
Awatar użytkownika
udue

Post autor: udue »

A może by tak przerobić Bizarre Bizarre, Gasoline i na dokładkę How Will I Know na wersje z przed 20 lat. Co Wy na to?
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Gasoline JUŻ brzmi jak 'stary' Blue System - i za to ją lubię :-)
Mefistofeles

Post autor: Mefistofeles »

adamstan pisze:http://adamst.wrzuta.pl/audio/4KD50tYKds/ - Mystery

http://adamst.wrzuta.pl/audio/8464Z4gMlu/ - I'm no Rockefeller

http://adamst.wrzuta.pl/audio/j2DWWIFafN/ - When the sky rained fire

http://adamst.wrzuta.pl/audio/hNEGeMdRj0/ - Who will love you

Następne na warsztat pójdą "Mrs Robota", "TV makes a superstar" i "Everybody needs somebody".
Super brzmienia.Genialne :D .Naprawde profesjonalizm. :) .Szybko musze łyknąć te kawałki.Moglibyście nabić na tym kupe kasy.Nikt jeszcze nie remixował tego w starym stylu.
A przy okazji nie moge się doczekać następnych. :lol:

Panie Adamie prosiłbym o następne utwory :lol:
Mefistofeles

Post autor: Mefistofeles »

Panie Adamie powiedział pan że następne utwory będą po jajeczku.Czekam na nich już chyba 3 tygodnie i nic?

Dziwne że nikogo na forum nie ma.Co się dzieje?
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

No cóż - chwilowy zanik weny, ale przede wszystkim brak czasu - obecnie całkowicie pochłania mnie budowa syntezatora. Biurko zawalone częściami elektronicznymi, komp wyniesiony żeby nie przeszkadzał - no chwilowo nie ma jak nagrywać ;-)
sir_diablo

Post autor: sir_diablo »

witam serdecznie

co tu dużo mówić... remixy adamstan'a są po prostu rewelacyjne...

co do ich zamieszczania w internecie... na wrzucie można ich posłuchać ale bez możliwości ściągnięcia... tak jak inny chciałbym je mieć na swoim kompie...

jakbyś chciał adamstan to mogę udostępnić ok 50-100GB miejsca na serwerze... serwer nie w polsce i można na nim trzymać all pliki, w tym muzyczne, filmowe itp... jak coś to napisz do mnie na maila...

co do wydania płyty to trzeba byłoby dokładnie zapoznać się z obowiązującymi przepisami... i jak to się ma z wydaniem własnych remixów... tak słuchając Twoich arcydzieł często trudno nazwać je remixami... dla mnie wersje oryginalne MT wysiadają przy Twoich... i, jak ktoś już napisał, gdybym nie wiedział że to Twoje dzieło to pomyślałbym że to utwór MT, który gdzieś pominąłem lub został znaleziony po latach ;)

a co do bootleg'ów to widziałem np 3 płytowe Modern Talking - Polish Bootleg Remixes do ściągnięciu z netu za kasę
jkris

Post autor: jkris »

sir_diablo pisze:co do ich zamieszczania w internecie... na wrzucie można ich posłuchać ale bez możliwości ściągnięcia... tak jak inny chciałbym je mieć na swoim kompie...
hahaha! alez oczywiscie ze mozna kopiowac z wrzuty. polega to na tym, ze zeby cokolwiek stamtad uslyszec musi sie najpierw "załadowac"... a ładuje sie na naszego kompa :lol: . pozniej wystraczy wejsc w temporary internet files, odszukac plik (mozna posegrgowac zeby bylo łatwiej albo przed sciagnieciem usunac stare), skopiowac i zapisac w dowolnym folderze. proste? ;-)
pozdrawiam
ODPOWIEDZ