Legenda rosyjskiej muzyki popularnej, bard opozycjonistów wylansował wiele wspaniałych piosenek min. pieśń gruzińską:
Właśnie przeglądając domowe archiwum na strychu znalazłem składankę piosenek tego pana. Polecam.

No bo widzisz nie każdemu się podoba to co Tobie,to co mają pisać,że to "dziadostwo"?Peter pisze:Czemu w tym temacie nie ma postów? Podoba mi się "Pieśń gruzińska"
Zgadzam się z Tobą w 100%. Ja na przykład lubię BS i Lady GagęPeter pisze:Ale nie jest powiedziane, że ktoś lubi MT to musi lubić BBB czy SIB, można lubić MT i Okudżawę.
Można lubić wiele gatunków muzycznych. Nie tylko MT czy BS ma świetne piosenki, ale i wiele innych zespołów grający inne rodzaje muzyki posiada w swojej dyskografii mnóstwo bardzo dobrych piosenek, nawet Lady GagaMichałT pisze:Po prostu (jak dla mnie) dziwne jest, jak słuchając n.p. BS, gdzie występuje wieloplanowość, cała masa smaczków, pięknych barw, wokalów i melodii, można też lubić coś co udaje muzykę pod szyldem "Lady GaGa" i.t.p![]()
Tak to prawda.Istnieje tyle gatunków muzycznych ze zamykanie się w tylko jednym bardzo ogranicza.Marcin87 pisze:Można lubić wiele gatunków muzycznych
Peter jeżeli ktoś nie ma pojęcia na temat danego artysty to chyba nie wypowiada się,nie?Jak myślisz?Peter pisze:Czemu w tym wątku jest tak małe zainteresowanie?
No i trafnie napisane "dla Rosjan" ,a nie dla Polaków...widoczniePeter pisze:Bułat Okudżawa dla Rosjan jest tym, kim dla Polaków był Jacek Kaczmarski
Peter pisze:Ale nie jest powiedziane, że ktoś lubi MT to musi lubić BBB czy SIB, można lubić MT i Okudżawę.
Ale przeważnie właśnie tak jest,słuchamy muzyki podobnej.Rzadko się zdarza,aby ktoś słuchał Disco Polo i Mocnego MetaluPeter pisze:Kto powiedział, że jak ktoś lubi MT to musi lubić każdy syf który go udaje (np: Ashleye, Moving Heroes, Talking System, SIB..)?
Jest nie potrzebne.Peter pisze:Czemu w tym wątku jest tak małe zainteresowanie?
Z całym szacunkiem ale...nie dziw się słabym zainteresowaniem, ktoś popularny u naszych wschodnich sąsiadów nie musi być znany w naszym kraju. Ja na przykład pierwszy raz o nim słyszę. Jacek Kaczmarski za to jest przeze mnie bardzo ceniony bo śpiewał o rzeczach ważnych, jego piosenki wchodzą w pamięć. Poza tym...cóż, Kaczmarski był o niebo lepszym wokalistą, choć akurat w takiej muzyce nie jest to najważniejsze. Dla nas Polaków to właśnie Jacek Kaczmarski był i jest myślę także i teraz uważany przez wielu za wielkiego Polaka i wielkiego artystę zarazem. Jeżeli chodzi o Bułata Okudżawę to jak najbardziej i jemu należą się wielkie pokłony...tak jak Kaczmarski walczył o lepsze jutro wyrażając to w swojej twórczości. Brawo dla obu tych Panów...Peter pisze:Czemu w tym wątku jest tak małe zainteresowanie? Bułat Okudżawa dla Rosjan jest tym, kim dla Polaków był Jacek Kaczmarski, walczył słowem i piosenkę o inną Rosję niż ta, w której przyszło mu żyć, co oczywiście trafiało na opór władz...