Dieter Bohlen - album 2019 i trasa koncertowa

Newsy dotyczące Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Karolek78

Re: Dieter Bohlen - album 2019 i trasa koncertowa

Post autor: Karolek78 »

A se posłuchałem tych utworków. Piosenki Modern Talking wykonane zostały bez większych fajerwerków od strony wokalnej, chociaż w You can win if you want, to co się dzieje w końcówkach zwrotek zakrawa wręcz o skandal :P Poza tym w zasadzie piosenki zostały "odśpiewane", a na wyróżnienie zasługuje Win The Race. Aranżacyjnie natomiast zostało zrobione to bardzo umiejętnie. Oryginały są tylko jedne, ale zremiksowane wersje z jednej strony brzmią świeżo i nowocześnie, z drugiej zaś obecny jest duch pierwotnych podkładów. Jedyne nad czym ubolewam, to fakt, iż nie dograno do np. Cheri Cheri Lady nowych partii w chórkach, tak jak ma to miejsce w promującym Brother Louie. Z reszty należy docenić chyba trzy utwory. Call My Name - fantastyczne zwrotki, początkowe ich fragmenty to czysty wokal Bohlena z czasów Blue System, aż chce się zanucić you can win, if you try :D. Midnight Lady - spory ładunek emocjonalny. Słychać, że Dieter przyłożył się do zaśpiewania tej piosenki. My Bed Is Too Big - godne oryginału. Reasumując - bawiłem się świetnie. Trochę się pobujałem, trochę się pouśmiechałem do siebie słysząc ślizgi AutoTune'a, który nie wyrównał wszystkiego idealnie, parę razy byłem pozytywnie zaskoczony.
Karolek78
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

riccardo1989 pisze: czw lip 04, 2019 18:58 https://www.vip.de/cms/musikvideo-premi ... 66091.html

No i mamy klip.
Bardzo ciesze się na ten nowy album z piosenkami MT z wokalem DB. Zamówiłem już w MM i czekam niecierpliwie aż do mnie dotrze. Jeśli natomiast chodzi o videoclip no to cóż... Poziom polskich gwiazd disco polo a nie POP TYTANA jakim jest DB... :-(
Spokojem można kamień ugotować...
nado

Post autor: nado »

POLSKA PREMIERA - 08.07.2019
Fani Dietera czekali na to ponad 12 lat. Tytan muzyki pop ponownie wyrusza w trasę koncertową, która promował będzie swój album zatytułowany "Dieter feat. Bohlen (Das Mega Album)". Na albumie, który dostępny będzie na płycie CD, trzypłytowym albumie CD oraz kolorowej płycie winylowej znalazły się jego wielkie hity zaśpiewane osobiście przez Dietera!
Na jednopłytowym albumie znalazły się klasyczne hity, nowe wersje oraz remiksy. Nie zabraknie tu ponadczasowych megahitów: "You're My Heart, You're My Soul", "Brother Louie" czy "Cheri, Cheri Lady".
Limitowana, trzypłytowa edycja to dodatkowy album z wersjami instrumentalnymi oraz hitami i rarytasami z całej kariery artysty. Dziewięć piosenek jest po raz pierwszy dostępnych na oficjalnej płycie Dietera. Do wydawnictwa dołączona jest obszerna książeczka z ciekawostkami i niespodziankami dla fanów.
Ponadto ukaże się kolorowa płyta winylowa (Picture Vinyl), na której znalazło się dwanaście hitów autorstwa Dietera Bohlena.
Lista utworów:
1. You're My Heart, You're My Soul Tv-Orchestral-Version POLECAM
2. Atlantis Is Calling (S. O. S. For Love) (New Db Version)
3. Cheri, Cheri Lady (New Db Version)
4. Brother Louie (New Db Version)
5. Call My Name (New Db Version)
6. You Can Win If You Want (New Db Version)
7. Midnight Lady (New Db Version)
8. My Bed Is Too Big (New Db Version)
9. Take Me Tonight (New Db Version)
10. Win The Race (New Db Version)
11. Now Or Never (New Db Version)
12. We Have A Dream (New Db Version)
13. You're My Heart, You're My Soul New Db Club-Version
14. Modern Talking No. 1 Hit-Medley 2019 (New Db Version)
You Can Win If You Want
Atlantis Is Calling (S. O. S. For Love)
Cheri, Cheri Lady
Brother Louie
You're My Heart, You're My Soul
You're My Heart You're My Soul New Version 2017
You Can Win If You Want New Version 2017
Outro
15. Brother Louie Stereoact Remix POLECAM
16. Brother Louie Stereoact Remix Extended[/b POLECAM

cryptom

Post autor: cryptom »

Witam,
jak dla mnie to wielki bubel, odgrzewane kotlety i ten straszny kabaret w wykonaniu DB. TA przynajmniej śpiewa live.
Osobiście wolę, np Systems In Blue - There's No Heart (Special 80's version), niż ten odgrzewany kotlet serwowany przez DB.
DB psuje moje wspomnienia z lat 80-tych.
Przykro mi i szkoda.

Ten filmik poniżej jest w 100% nadal aktualny, tylko teraz dotyczy DB :lol:

Pozdrawiam
cryptom
NIE DLA PiS-uaru
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

cryptom pisze: wt lip 09, 2019 19:38 Witam,
jak dla mnie to wielki bubel, odgrzewane kotlety i ten straszny kabaret w wykonaniu DB. TA przynajmniej śpiewa live.
Osobiście wolę, np Systems In Blue - There's No Heart (Special 80's version), niż ten odgrzewany kotlet serwowany przez DB.
DB psuje moje wspomnienia z lat 80-tych.
Przykro mi i szkoda.

Pozdrawiam
cryptom
Zgadzam się.
Nigdy bym nie pomyślał, że to napiszę, ale napiszę.
Piosenki Modern Talking w wykonaniu Dietera Bohlena brzmią kiepsko, a w niektórych momentach fatalnie...
Głos Modern Talking to przede wszystkim Thomas Anders, nie Dieter Bohlen.
Dieter Bohlen powinien stworzyć muzykę w stylu Blue System lub albumu Dieter - der Film, a nie co jakiś czas wydawać odświeżone wersje piosenek Modern Talking... W 2017 roku to zrobił, teraz w tym... Następne wersje wyda w 2022, później w 2024 na 40 lecie Modern Talking :lol: :lol: :lol:.
Tak jak wspomniałem wcześniej. Niech Thomas Anders i Dieter Bohlen przestaną się cackać i wyruszą w prawdziwy pożegnalny koncert Modern Talking dookoła świata.
Dieter Bohlen swoimi poczynaniami się tylko ośmiesza... i niszczy legendę Modern Talking.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

A ja jestem z tych zadowolonych z albumu. Co do brzmienia, tak sobie to mniej więcej wyobrażałem, więc szoku nie ma, podoba mi się. Dla mnie bardzo liczy się fakt, że powstał. Szkoda, że tylko w oparciu o te jego słynne 5 numerów 1 pod rząd. Jest kilka nagrań np z 5 albumu, które chętnie bym usłyszał w wykonaniu Dietera. Brakło mi też Samuraja, którego Dieter czasami wykonywał na koncertach.
Malediwy pisze: pn lip 08, 2019 16:52 Bardzo ciesze się na ten nowy album z piosenkami MT z wokalem DB. Zamówiłem już w MM i czekam niecierpliwie aż do mnie dotrze. Jeśli natomiast chodzi o videoclip no to cóż... Poziom polskich gwiazd disco polo a nie POP TYTANA jakim jest DB... :-(
Wyjąłeś mi to ust chociaż ja pomyślałem o ostatnim teledysku Alexa Blue. Zdecydowanie od Pop Tytana oczekuje się więcej...

PS: Mam jeszcze jedno marzenie :) żeby Thomas w rewanżu nagrał kilka piosenek Blue Systemu. I jedną z DSDS (Cry on my shoulder)

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Karolek78 pisze: ndz lip 07, 2019 20:58 A se posłuchałem tych utworków. Piosenki Modern Talking wykonane zostały bez większych fajerwerków od strony wokalnej, chociaż w You can win if you want, to co się dzieje w końcówkach zwrotek zakrawa wręcz o skandal :P Poza tym w zasadzie piosenki zostały "odśpiewane", a na wyróżnienie zasługuje Win The Race. Aranżacyjnie natomiast zostało zrobione to bardzo umiejętnie. Oryginały są tylko jedne, ale zremiksowane wersje z jednej strony brzmią świeżo i nowocześnie, z drugiej zaś obecny jest duch pierwotnych podkładów.
Z tym WTR to Ty tak na serio piszesz? Przecież ta aranżacja to robota amatorska grana na sprzęcie z bazaru. U mnie w mieście, Rosjanie na bazarze mają lepsze rzeczy niż to na czym to zostało zagrane to cudo. Czy naprawdę nie czujesz że wersja Bohlena jest o niebo gorsza.

Ja z albumu jestem zadowolony poza spartaczoną wersją piosenki z II MT. Też mnie TMT słabo bierze, amatorska robota.
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Peter pisze: śr lip 10, 2019 21:19
Karolek78 pisze: ndz lip 07, 2019 20:58 A se posłuchałem tych utworków. Piosenki Modern Talking wykonane zostały bez większych fajerwerków od strony wokalnej, chociaż w You can win if you want, to co się dzieje w końcówkach zwrotek zakrawa wręcz o skandal :P Poza tym w zasadzie piosenki zostały "odśpiewane", a na wyróżnienie zasługuje Win The Race. Aranżacyjnie natomiast zostało zrobione to bardzo umiejętnie. Oryginały są tylko jedne, ale zremiksowane wersje z jednej strony brzmią świeżo i nowocześnie, z drugiej zaś obecny jest duch pierwotnych podkładów.
Z tym WTR to Ty tak na serio piszesz? Przecież ta aranżacja to robota amatorska grana na sprzęcie z bazaru. U mnie w mieście, Rosjanie na bazarze mają lepsze rzeczy niż to na czym to zostało zagrane to cudo. Czy naprawdę nie czujesz że wersja Bohlena jest o niebo gorsza.

Ja z albumu jestem zadowolony poza spartaczoną wersją piosenki z II MT. Też mnie TMT słabo bierze, amatorska robota.
Miałem na myśli wokal. Co do aranżu - zgoda.
Karolek78
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

nado pisze: pn lip 08, 2019 21:35 POLSKA PREMIERA - 08.07.2019
Polska premiera też była 5 lipca 2019. Tylko Empik przesunął premierę u siebie na 8 lipca. W Media Marktach można było już kupić w piątek.
Remixy Stereoact są dostępne wyłącznie w wydaniu 3 CD oraz w wersji cyfrowej.
Sam album mi się podoba. Fizyczna płyta bardzo ciekawie zrobiona. Co mi się nie podoba? Aranż (szczególnie fanfary) w Win The Race. Bardzo kiepsko to brzmi.
Ostatnio zmieniony czw lip 11, 2019 14:22 przez Adrian77, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Peter

Nawet nie miałem pojęcia, że to jest wydawane w Polsce. Myślałem, że to jest po prostu sprowadzane z Niemiec.
smok04

Post autor: smok04 »

Dostępny w Polsce, w polskiej filii niemieckiej sieci marketów. To jakaś różnica wydane w Polsce czy wydane w Niemczech?
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

Wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem 3-płytowej edycji tego albumu.
Tak - jak najbardziej szczęśliwym.
Znów czuję się tak samo jak w latach 90-97, kiedy na bieżąco poznawałem nowe albumy Blue System, a odczucie to wynika tylko i wyłacznie z tego, że na wokalu mamy samego pana Dietera! W dodatku dostałem w końcu to, na co czekałem od dzieciństwa - piosenki MT zaśpiewane przez DB. Miodzio!
Jasne - ja wiem, że wokal DB nie brzmi dobrze, delikatnie mówiąc... Ale jednocześnie odbieram ten głos, jako głos mojego bohatera z lat dzieciństwa i młodości, głos kogoś kogo byłem największym fanem - to jeden z moich najulubieńszych głosów na świecie! :D
Zgadza się - momentami Dieter śpiewa naprawdę słabo - nawet jak na siebie, ale przecież na każdym albumie Blue System znajdziemy gdzieś fałszywy ton! To jest po prostu typowy Dieter Bohlen! :D
(Mała dygresja - Auto-Tune w intro do Cheri Cheri Lady to celowy zabieg, jest to nawiązanie do tegorocznej wersji CCL niejakiego Capital Bra, całe intro to w zasadzie podkład z tej właśnie wersji).
Zatem znów mam w głowie piosenki Dietera, znów nie mogę się od nich uwolnić, znowu mam 12 lat! :D

I to chyba najlepiej świadczy o tym wydawnictwie.

Co ciekawe, uważam że Dieter najlepiej wypadł w balladach, przede wszystkim We Have A Dream i świetne pod każdym względem Now Or Never (ale w innych też naprawdę fajnie to brzmi). Zaskakująco dobrze śpiewa też w YMHYMS, Call My Name oraz My Bed Is Too Big (jeden z najmocniejszych punktów tego albumu).

Pisząc te słowa mam Das MEGA Album! tuż obok siebie i muszę przyznać, że jest naprawdę fajnie wydany. Płyty CD mają czarny kolor, książeczka jest obszerna (bardzo dobra jakość papieru!) a samo opakowanie jest solidne i o wiele lepszej jakości niż opakowanie Die Mega Hits z 2017.
Świetna sprawa z jedną płytką, na której są same wersje instrumentalne! W dodatku zaskoczenie - jestem niemal pewien, że niektóre wersje delikatnie różnią się od wersji z wokalem, więc znów będzie można polować na różne "smaczki" (za co zawsze lubiłem klasyczne produkcje DB z lat 80.)
Trzecia płytka również extra, jest mój ulubiony utwór Steve'a Bensona Love Takes Time, jest Ryan Simmons, jest niemal 9-minutowa wersja Cheri Cheri Lady będąca połączeniem Instrumentala ze Special Dance Version, jest Countdown GTO, i jest Win The Race Instrumental 2001, które nie jest wersją z singla!

Rozumiem głosy krytyczne, chciałem się tutaj odnieść do niektórych, ale jednak zrezygnuję. Dla mnie to naprawdę MEGA album i po prostu współczuję tym, którzy nie mają możliwości odbierać tego tak jak ja :P Każdy ma prawo do swojej opinii. Ja również. I mam to szczęście, że moja opinia jest taka, że dostałem więcej niż kiedykolwiek oczekiwałem!

Moja ocena 8/10.

Dałbym 10/10 ale:
- to byłaby przesada, to zdecydowanie nie jest idealne wydawnictwo
- wokal w piosenkach MT momentami naprawdę nie na miarę i tak słabych możliwości Dietera; no i te okropne fanfary w Win The Race DB Version...

Dziękuję i pozdrawiam!

PS.
A tak w ogóle Dieter to się zrobił trochę taki niemiecki Ibisz, młodziej teraz wygląda niż 15 lat temu :D
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
bibigmbh

Post autor: bibigmbh »

w pełni sie zgadzam z poprzednią opinią :-D mam to samo
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

I ja tez mogę się podpisać pod nią prawie w 100% :-)
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
Peter

Nie wiedziałem mówiąc szczerze że to nastąpi... ale po kolei.... Album mam już w wersji CD, kupiłem dwa dni temu w empiku. Empik robi ludzi w bambuko że nie został wydany a ja już 5 tego widziałem na półce Media Markt w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu a Empik a 8 ego dopiero. Totalna żenada.
Aranżacje. Album pod względem aranżacji jest fatalny, wiele piosenek zostało aranżacyjnie skopanych i przygaszonych. Właśnie te przygaszone aranże odebrały piosenkom ducha Bohlena czyli to z czego Bohlen słynął czyli przestały być piosenkami z Bohlenowskim kopem. Jeżeli jestem przy aranżacjach to boli nowa wersja "Midnight Lady" lepiej byłoby pozostanie przy aranżu z 1986 który był doskonały a wymieniło by się tylko na lepszy wokal czyli wokal Bohlena. Tu aranżacja jest po prostu słaba a wokal wręcz zajebisty, czekałem ponad 30 lat aż mi Bohlen uwolni tą cudowną piosenkę od wokalu którego szczerze nienawidzę. Kolejna aranżacja na minus to przygaszona na początku aranżacja BL, dawniej ten początek miał power czy to była wersja 1986 czy 1998 to było to coś i mocno pachniało przebojem ta wersja jest już znacznie słabsza, jakaś taka plastikowa się teraz zrobiła, CCL brzmi z kolei nowatorsko, Bohlen się pobawił tą piosenką nieco bardziej i nawet nie musiał się troszczyć o prawa autorskie robiąc tą pożyczkę. ;) Im bliżej 1 zwrotki tym podkład bardziej głaszcze moje uszy. :) Zwrotki wyszły aranżacyjnie po prostu mega.YCWIYW i Atlantis bez większego zarzutu, po prostu solidnie wykonana robota a YMHYMS to już prawdziwy aranżacyjny majstersztyk. Nie wiele gorsza od oryginału jest piosenka Blue System. Marzy mi się by Bohlen pobawił się z większą ilością piosenek BS bo piosenki BS były przerabiane zdecydowanie za często. Najbardziej boli ta wersja WTR ale już nie będą się pastwił nad tą płytą. Covery DSDS zasadniczo zrobiono bez bawienia się w ich większe zmiany i interwencje w aranże. Aranże 5/10.

Wokale. Tu jest wręcz bardzo dobrze, wielu ludzi mówi że Bohlen ma gorszy głos.Ja tego wogóle nie czuję. Śpiewa czysto poprawnie i bez zarzutu, bardzo się w mojej opinii przyłożył do piosenki Chrisa Normana, te emocje ta intonacja. Heaven. Wokale 10/10.

Chóry. Idealnym rozwiązaniem było pozostawienie oryginalnych chórów bo np: chóry z YCWIYW wołają już o pomstę do Boga Wiekuistego Jahwe. Te "myszy" z YCWIW po prostu słabiutko piszczą. W innych piosenkach chyba są oryginalne z Birgerem i resztą. Miało by to rozwiązanie ten plus że Ci co krzyczeli najbardziej o wykorzystanie ich głosów już nie żyją . 5/10.

Ocena całości. : 6,5/10.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

To ciekawe co piszesz Peter, bo na Fb wręcz wyłeś z bólu opisując głos Bohlena, a tu dajesz 10/10 :shock:
ODPOWIEDZ