Dieter Bohlen - album 2019 i trasa koncertowa
- Daniel
Re: Dieter Bohlen - album 2019 i trasa koncertowa
Gdyby to były stare piosenki z wokalem Dietera to by było SUPER!
Ale zrobiono z nich tzw "new version", czyli łupanki umpa umpa.
ech...
Ale zrobiono z nich tzw "new version", czyli łupanki umpa umpa.
ech...
- Peter
Oni są jak KOMBI i KOMBII. Jeden (KOMBI) gra w miarę porządne podkłady i potrafi zagrać bezbłędnie oryginalne podkłady ale dość kiepski jest wokalnie a drugi (KOMBII) śpiewa jak z nut ale jego aranże są dalekie od doskonałości... szkoda że tak jak Polacy oni się też musieli podzielić bo jak Shyliner89 napisał że brzmi to średnio. Tak to jest jeśli chodzi o koncerty.
Jeśli chodzi o nagrania to nawet oryginał obniżył mocno loty...
Jeśli chodzi o nagrania to nawet oryginał obniżył mocno loty...
-
kinia510
moze jednak dojdzie jeszcze do wspólnych występów chłopaków ,czekam i mam nadzieje ze tak .
-
sq9tm
- Kontakt:
Dieter Bohlen ma inny głos niż Thomas Anders ale nie znaczy że gorszy. Ja zawsze traktowałem na równi Blue System i Modern Talking chociaż wychowałem się na Blue System. Ogólnie słucham muzyki tworzonej głównie przez Bohlena. Piosenki takie jak Brather Loui są zarezerwowane dla wokalu Thomasa i trudno się z tym pogodzić że ktoś inny je śpiewa. Tak jak Last Chrismast śpiewany przez Thomasa jest uważam słaby bo zawsze słuchało się go w wykonaniu Wham. Nie słyszałem całej płyty Bohlena ale na pewno ją kupię bo akurat jego wokal mi się podoba. Jestem jednak zawiedziony że nie ma na płycie żadnej nowości. Dietera stać na więcej i idąc śladami Systems In Blue pewnie by wyprodukował i zaśpiewał coś lepszego. Jednak po części to rozumiem bo koncert zarówno Thomasa jak i Bohlena bez Youre My Hart, Youre My Soul czy Chery Chery Lady to nie koncert.
-
kinia510
wychowałam sie na MT mam już troche lat ale uwazam obu za wspaniałe talenty glos Thomasa jest lekko wpadający w ucho lekki zwiewny taki czysty młodzieńczy natomiast Dieter to napewno świetny kompozytor i tu wielki szacun DiDi jezeli chodzi o barwe głosu to lekko chropawy bardziej rockowy choc nie koniecznie poprostu facet z pazurem mam tylko nadzieję ze jeszcze kiedyś wystapią dla BABCI
:)
-
riccardo1989
- bibigmbh
http://www.bibigmbh.cba.pl
e-mail: bibigmbh@wp.pl
@BibiGmbH
http://www.bezdomnechrupki.flog.pl
---
You Can Win If You Want
e-mail: bibigmbh@wp.pl
@BibiGmbH
http://www.bezdomnechrupki.flog.pl
---
You Can Win If You Want
-
riccardo1989
-
smok04
Chyba się negatywnie nastawiłem do tego nowego " bohlenowego dzieła" ale nie porwał mnie ten clip. Co ten Dieter ma z tymi rękami? Ciągle te same pozy.
-
riccardo1989
Tak oglądałem ten klip i zacząłem zastanawiać się jaka Dieter ma kolekcje gitar. Ile ma jeszcze gitar z czasów MT i BS. Są gdzieś jakieś info o tym?
Mało Dieter miał w klipie gitary i nie miał pomysłu na ręce
Mało Dieter miał w klipie gitary i nie miał pomysłu na ręce
- Karolek78
Klip taki sobie, ale ręce Bohlena to maestria
Karolek78
- Peter
Jestem po uważnym, kilkakrotnym odsłuchu całości Pierwsze wrażenia były negatywne. Najbardziej mnie raziły kombinacje z aranżacją "Cheri, Cheri Lady". Dopiero jak sobie puściłem to z instrumentalu to doszło do mnie że ta wersja to majstersztyk taki powiew świeżości, jedynie co mnie jakoś nie przekonuje to zwolniony wokal w początkowych taktach kiedy leci aranż stylizowany na modny tropical house, tak się dzisiaj gra, ale coś co świetnie pasuje do Vanessy niekoniecznie musi współgra z głosem Dietera. Pozostałe piosenki starego Modern Talking na piątkę z plusem, jedynie nie umiem przejść przez całe nagranie pierwsze, ta piosenka lepiej brzmi w wersji szybszej, dance;owej. Jedyny cover Blue System również na piątkę. Jak na tym tle wypadają piosenki produkcje? Różnie. Czasem brzmią udanie jak "Now Or Never" gdzie nie ma tego wycia na początku, przez ciekawie zaaranżowane wokale w "Call My Name" po beznadziejne wręcz "Take Me Tonight". Tu mam problem tego typu, że w przeciwieństwie, do dwóch wymienionych, w oryginale był przepiękny aranż i bardzo piękny wokal, tu mi się za bardzo gryzie z oryginałem w pamięci. Akurat mam tą płytę i lubię sobie ją odświeżać i różnica jest kolosalna wręcz na niekorzyść wersji Dietera. W tamtych definitywnie dał radę, a w tej poległ niestety. Alexander jest jednym z wybitniejszych wokalistów popowych i niestety to będzie zawsze razić. Piosenka Normana? Rzecz gustu ja osobiście go nigdy nie ceniłem i nie uważałem za wielkiego wokalistę więc akurat mnie cieszy że Dieter uwolnił mi tą piękną piosenkę od jego głosu ale znowu aranżacja nie jest zachwycająca jak oryginalna.
-
sq9tm
- Kontakt:
Peter dobrze to ująłeś. Mnie osobiście najbardziej wzrusza Now Or Never. Tak jak pisałem wyżej szkoda że nie ma zupełnej nowości na płycie ale liczę że na następnej będzie 
- Karolek78
Ten wstęp, to odwołanie do tego hitu:Peter pisze: ↑pt lip 05, 2019 18:28 Najbardziej mnie raziły kombinacje z aranżacją "Cheri, Cheri Lady". Dopiero jak sobie puściłem to z instrumentalu to doszło do mnie że ta wersja to majstersztyk taki powiew świeżości, jedynie co mnie jakoś nie przekonuje to zwolniony wokal w początkowych taktach kiedy leci aranż stylizowany na modny tropical house, tak się dzisiaj gra, ale coś co świetnie pasuje do Vanessy niekoniecznie musi współgra z głosem Dietera.
Karolek78
- Daniel
-
sq9tm
- Kontakt:
Daniel na serio. Wiesz mam znajomych którzy nie cierpią głosu Whitney Houston a niektórzy uważają że jest najpiękniejszy. Można powiedzieć że się nie znają na muzyce ? To tak jak by powiedzieć że Modern Talking to szajs a U2 to wspaniały zespół. Ja jednak sądzę dokładnie odwrotnie bo taki mam gust. Nie znaczy gorszy tylko inny.